Cinci cadavre mutilate au fost descoperite in Mexic. Politia a descoperit marti cinci trupuri multilate in apropierea orasului Monterrey, cel mai bogat din Mexic. Desi violentele au inceput la finalul anului trecut, in ultimele doua zile regiunea a fost zguduita de atacuri fara precedent, pana in prezent 23 de oameni si-au pierdut viata. Autoritatile spun ca atacurile sunt datorate de rivalitatile dintre cartelurile de droguri. Trei carteluri s-au coalizat impotriva gruparii Zetas, care este condusa de fosti soldati de elita care au trecut de cealalta parte a legii in anii 1990 si au preluat controlul asupra traficului de droguri. Locuitorii si investitorii straini din Monterrey sunt alarmati, iar autoritatile se lupta pentru a putea face fata situatiei si pentru a stopa violentele. Peste 34.000 de persoane au fost ucise in razboiul drogurilor dupa ce presedintele Felipe Calderon a implicat armata in lupta impotriva traficantilor, scrie Reuters.

Presa in DiagonalaFoto: Colaj foto

Un hot italian a descoperit mormantul imparatului Caligula. Mormantul pierdut al imparatului Caligula (12-41 d.Ch.) a fost descoperit de politia italiana langa lacul Nemi, la sud de Roma, dupa arestarea unui individ care dorea sa fure si ulterior sa plaseze in strainatate o statuie din respectivul mormant. Individul a fost prins chiar in timp ce incarca statuia de 2,5 metri intr-un camion. Statuia valoreaza aproximativ 1 milion de euro si este lucrata in marmura greceasca. Arheologii au inceput astazi sapaturile la situl descoperit de hot. Datorita placerii de a ucide, incestului si mai ales a faptului ca a vrut sa-si numeasca propriul cal in functia de consul, Caligula era considerat nebun de contemporanii sai. Odata cu asasinarea imparatului de catre garzile pretoriene in anul 41, multe din monumentele ridicate in timpul sau au fost distruse. Se pare ca in zona lacului Nemi, Caligula avea o resedinta, un templu si un palat plutitor. Ramasitele lor au fost descoperite in timpul lui Mussolini dar au fost distruse in timpul razboiului, anunta The Guardian.

Rusia va publica inregistrarile legate de prabusirea aeronavei prezidentiale poloneze. Rusia va publica inregistrarile tuturor comunicatiilor intre controlorii aerieni si pilotii avionului presedintelui Lech Kaczynski, care s-a prabusit, in aprilie, cand au murit toti cei 96 de ocupanti ai aeronavei, au anuntat marti oficiali rusi. Comitetul Interguvernamental pentru Aviatie (MAK), din care fac parte tari din fosta Uniune Sovietica, care a efectuat ancheta asupra accidentului, a anuntat, intr-un comunicat, ca a luat aceasta hotarare "cu scopul de a informa obiectiv comunitatea internationala" in legatura cu ceea ce s-a petrecut inainte de drama. Publicarea comunicatului intervine imediat dupa acuzatiile formulate de Comisia poloneza de ancheta, care a anuntat, la Varsovia, ca pilotii au fost indusi in eroare, in legatura cu pozitia aeronavei prezidentiale, de controlorii rusi de trafic aerian de pe aerodromul de langa Smolensk, unde s-a produs catastrofa, informeaza AFP.

Doi romani arestati in Anglia pentru trafic de carne vie. Acestia castigau lunar 20.000 de dolari din prostitutie. Doi romani, tata si fiu au fost acuzati de un tribunal din Manchester pentru trafic de carne vie, iar sentinta se va pronunta pe 26 ianuarie. Marius si Bogdan Nejloveanu au pacalit cel putin 5 fete si femei cu varste intre 15 si 23 ani atragandu-le in Anglia unde le-au obligat sa se prostitueze. Femeile veneau in Marea Britanie crezand fie ca urmeaza sa se casatoreasca cu Marius, fie convinse ca familia Nejloveanu avea sa le ajute sa obtina un loc de munca. Potrivit politiei, victimele erau persoane provenite din familii dezbinate sau sufereau de un handicap. Inspectorul Mike Sanderson a declarat ca una dintre femei, in varsta de 22 de ani are intelectul unei fetite de 10 ani. Toate victimele au fost violate de Marius Nejloveanu care a fost acuzat si de aplicare de rele tratamente fizice si psihice. Telefoanele si scrisorile lui Marius Nejloveanu au fost interceptate de politie si au constituit probe la tribunal. Din continutul lor s-a putut constata ca traficantul urmarea chiar si in timpul in care a fost retinut identificarea de noi victime si impiedicarea altor victime sa depuna marturie. Intr-una din convorbirile interceptate, Marius ii cerea mamei sale sa mituiasca doua fete ca sa nu apara ca martori in proces. Bogdan Nejloveanu a declarat ca si-a ajutat fiul sa isi construiasca propria retea de prostitutie. Victimele au fost obligate sa lucreze 12 ore pe zi timp de patru ani pentru cei doi traficanti. Acestia castigau aproximativ 20.000 de dolari lunar de pe urma fetelor, scrie CNN.

Comisia electorala ucraineana respinge referendumul pentru inlaturarea presedintelui si a parlamentarilor. Comisia electorala din Ucraina a refuzat sa inregistreze un referendum care avea ca scopuri punerea sub acuzare a presedintelui, desfiintarea parlamentului si organizarea de alegeri anticipate. Potrivit comisiei, solicitarea nu avea temei legal. Referendumul a fost solicitat de un grup de actiune infiintat la 6 decembrie 2010. Daca in timpul lui Yushchenko apele politicii ucrainene erau tulburi, acestea au parut ca se mai limpezesc odata cu sosirea noului presedinte Yanukovych care a adus o perioada de relativa stabilitate. Yanukovych a preluat puterea in februarie 2010 invingand-o pe Yulia Tymoshenko in cursa prezidentiala, informeaza Ria Novosti.

Cutremur cu magnitudinea 7,4 grade pe scara Richter in Pakistan. Un cutremur de 7,4 grade pe scara Richter a avut loc marti seara in sud vestul Pakistanului, a anuntat Institutul American de Geofizica (USGS). Cutremurul a avut loc la o adancime de zece kilometri, epicentrul fiind situat la 55 km vest de orasul Dalbandin, in apropierea frontierei cu Afganistan, potrivit USGS. Astfel, cutremurul s-a resimtit si in India si in Emiratele Arabe Unite. Pe 8 octombrie 2005, un cutremur cu magnitudinea de 7,6 grade pe scara Richter a facut mai mult de 73.000 de victime si a lasat mai mult de 3,5 milioane de persoane fara adapost, in special in Kashmir (nord-est) si in zona de nord-vest, anunta AFP.