Ministerul Economiei: Proiectul privind constructia reactoarelor 3 si 4 de la Cernavoda continua, deocamdata, doar cu trei actionari

48hFoto: Colaj foto

Actionarii Energonuclear s-au intalnit astazi, pentru a decide viitorul reactoarelor 3 si 4 de la Cernavoda, in conditiile in care grupurile europene energetice, GDF Suez, Iberdrola si RWE au anuntat, saptamana trecuta, ca se vor retrage din proiect. In urma intalnirii, companiile ramase in proiect, Nuclearelectrica, Arcelor Mittal si Enel, si-au reafirmat decizia de a continua proiectul, sustin reprezentantii Ministerului Economiei. Totusi, proiectul ramane deschis si pentru alte companii interesate sa investeasca in reactoarele de la Cernavoda, au spus pentru HotNews.ro surse apropiate proiectului.

AUDIO VIDEO Generalul (r) Ion Panaitescu: In foarte multe cazuri, arhivele cu statele de plata au disparut. Cum se vor recalcula pensiile militarilor?

"Spaima care ma incearca este ca in foarte multe cazuri arhivele privitoare la statele de plata, cu prilejul evenimentelor din decembrie dar si cu alte prilejuri, au disparut. Si atunci intrebarea care se pune, cum este cazul unei unitati de la Timisoara, ale carei arhive au disparut pe ultimii cinci ani, cum se va proceda? (...) Solutia este, probabil, sa se reconstituie dreptul la pensie pe baza de marturii, de orice document privitor la functia detinuta de cadrul militar", a declarat generalul-magistrat (r) Ion Panaitescu la Discutia de Luni, o emisiune HotNews.ro - RFI, realizata de Dan Tapalaga. Panaitescu are o pensie lunara de 120 de milioane. El spune ca noul termen anuntat de seful statului - 31 decembrie 2011 - tot nu va fi suficient pentru recalcularea pensiilor militarilor.

VIDEO Ce nu s-a vazut la televizor la protestul pensionarilor militari - De la Demnitate si onoare! la Jos cu Chirou'! si Javra ordinara

Cateva mii de pensionari militari au protestat luni, in Capitala si au cerut Guvernului sa opreasca recalcularea pensiilor si sa respecte hotararea ICCJ privind suspendarea aplicarii HG 735/2010. Aproape 3.000 de protestatari conform Jandarmeriei (7.000 conform liderilor de sindicat), inarmati cu fel de fel de pancarte pe care erau caricaturizati Traian Basescu, Emil Boc, Gabriel Oprea sau chiar si Jeffrey Franks, au strabatut in mars Bucurestiul si au scandat "Jos Basescu!", "Demisia!", "Demnitate!", dar si deja celebrul "Iesi afara, Javra ordinara!".

OFICIAL: SOV s-a internat la un spital din Bucuresti cu o zi inainte de proces. PLUS Peter Husslein, medicul ginecolog din Viena care a semnat acte medicale in cazul Vintu: Ar fi ridicol sa spun ca boala dumnealui poate fi tratata numai aici

Sorin Ovidiu Vintu s-a internat luni, 24 ianuarie, la Spitalul Clinic de Urgenta Bucuresti, cu o zi inaintea procesului. Contactat de HotNews.ro, Vintu a declarat ca, dupa ce saptamana trecut si-a fracturat rotula, a fost nevoit sa revina la spital pentru investigatii suplimentare. Marti, 25 ianuarie, Tribunalul Bucuresti judeca un nou termen in dosarul in care Vintu este acuzat de favorizare a infractorului Nicolae Popa (care a fost condamnat la 15 ani de inchisoare in dosarul FNI).

Traian Basescu: Si la Iasi si la Focsani stiam ce o sa se intample

Presedintele Traian Basescu a declarat, luni, ca stia ce urma sa se intample atat la Iasi, cat si la Focsani, referindu-se la reactiile participantilor la manifestarile dedicate Zilei Unirii, potrivit Mediafax. Seful statului a sustinut un discurs, la Focsani, la evenimentul dedicat Zilei Unirii, dupa care a coborat de pe scena si s-a prins intr-o hora, alaturi de participanti la eveniment. Intrebat de jurnalisti ce parere are despre evenimentul din acest an, spre deosebire de cel de anul trecut, Basescu a raspuns, razand, ca este mai cald decat in 2010. El a precizat ca in 2010, pe 24 ianuarie, erau -20 de grade Celsius la Focsani. Basescu a adaugat ca in acest an poate sa stea fara caciula pe cap.

VIDEO 24 ianuarie, Ziua Unirii Principatelor Romane. Traian Basescu a fost huiduit la manifestarile de la Iasi

Presedintele Traian Basescu participa luni la Iasi la manifestarile dedicate implinirii a 152 de ani de la Unirea Principatelor Romane: Moldova si Tara Romaneasca. Seful statului a fost huiduit de mai multe persoane, care au scandat "Demisia!" sau "Cuza cel mare, Basescu dezbinare!". Pensionarii militari au inceput sa huiduie in timp ce Train Basescu primea onorul Garzii Militare. Traian Basescu a vrut sa dialogheze cu acestia, dar a fost huiduit in permanenta, iar pensionarii au refuzat dialogul. In cele din urma, presedintele s-a intors pe scena, alaturi de restul oficialilor prezenti la ceremonie. Huiduielile au continuat si in timpul intonarii imnului.

Consolidari pe piata de cablu TV: Romtelecom a facut peste 10 achizitii in 2010, RCS&RDS cumpara in Sighisoara, iar DCS are un buget de circa 10 milioane euro pentru 2011

Piata furnizorilor de servicii TV este in plin proces de consolidare, in conditiile in care numarul abonatilor a scazut iar oamenii au inceput sa aleaga operatori care ofera continut TV restrans la preturi mai mici. In acest an, liderul pietei, RCS&RDS, s-a extins in Sighisoara prin preluarea unei parti din firma Teleson. Al doilea mare operator de cablu TV, UPC, nu a facut nici o achizitie in 2010. DCS, operator cu circa 180.000 de abonati la servicii de cablu TV, a anuntat doua achizitii anul trecut, iar pentru acest an are un buget de investitii de circa 10 milioane euro, inclusiv pentru achizitii. Nu in cele din urma, NextGen Communications, firma de cablu detinuta de Romtelecom cu peste 160.000 de abonati de internet, telefonie fixa si TV, a facut peste 10 achizitii in 2010, conform datelor furnizate HotNews.ro.

Castigul bancilor la plata online a taxelor prin Ghiseul.ro: Primariile platesc cate 300 de euro la inscrierea in sistem, iar comisionul la tranzactii este de maxim 30 lei

​Fiecare primarie care se va inregistra in sistemul national de plata online a taxelor si impozitelor (Ghiseul.ro) va plati bancii care va permite platile electronice, o singura data, un comision de maxim 300 de euro pentru verificarea conformitatii transferului de date, se arata intr-un ordin guvernamental privind normele metodologice de implementare ale acestui sistem in Romania. In plus, banca va castiga din comisionul perceput la fiecare tranzactie online, care potrivit normelor nu va depasi 2% din valoarea tranzactiei, dar nu mai mult de 30 de lei. Ministrul Comunicatiilor a anuntat joia trecuta ca acest sistem national de plata online cu cardul va fi operational 100% in maxim doua saptamani, dar ca sistemul va putea fi folosit pentru inceput la numai cinci primarii din tara.

VIDEO Alianta PSD - PNL va fi decisa in 5 februarie. Reprezentarea pe liste va fi paritara

Conducerile PNL si PSD vor vota, in prima jumatate a lunii februarie, alianta dintre cele doua partide, au anuntat luni Crin Antonescu si Victor Ponta, intr-o conferinta de presa sustinuta la Iasi, de Ziua Unirii. Crin Antonescu a precizat ca reprezentarea pe liste la alegeri va fi paritara, 50% PNL si 50% PSD.

​VIDEO Cine ii va lua locul lui Steve Jobs?

iPod-ul domina autoritar piata playerelor muzicale in Occident, designul calculatoarelor Macintosh si-a gasit locul in galerii de arta si muzee prestigioase de design din intreaga lume, iar tableta iPad a redefinit o piata pe care Microsoft a esuat in mod repetat. In plina ascensiune, Apple are toate sansele sa continue sa stabileasca tendintele in lumea tehnologiei si dupa plecarea lui Jobs, care pare sa isi fi pregatit doi urmasi: Tim Cook si Jonathan Ive.