Haiti incurajeaza revenirea in tara a fostului presedinte Jean-Bertrand Aristide. Guvernul din Haiti va emite un pasaport diplomatic fostului presedinte Jean-Bertrand Aristide, deschizand in acest mod calea pentru o posibila intoarcere a acestuia din Africa de Sud, tara sa de exil. "Consiliul Ministrilor, sub conducerea presedintelui Rene Preval a hotarat ca va elibera un pasaport diplomatic presedintelui Aristide, daca acesta il va solicita", a declarat Fritz Longchamp, secretarul general pentru Presedintie, informeaza Reuters.

presa in diagonalaFoto: Hotnews

Parlamentul din Myanmar convocat pentru prima data dupa 20 de ani. Myanmar si-a convocat luni pentru prima data dupa 20 ani membrii Parlamentului, in capitala Naypyidaw. In cadrul acestei sedinte vor fi alesi presedintele si vicepresedintele Parlamentului. Myanmar, de asemenea cunoscuta sub numele de Burma, a functionat sub conducere militara inca din anul 1962. Parlamentul si-a inceput activitatea la o zi dupa ce liderul opozitiei Aung San Suu Kyi din cadrul "Ligii Nationale pentru Democratie" si-a lansat primul sau site oficial, anunta CNN.

Un film documentar despre Hodorkovsky la Festivalul de Film de la Berlin. Un film documentar referitor la Mihail Hodorkovsky va avea premiera in cadrul Festivalul de Film de la Berlin, pe fondul condamnarii internationale a fostului magnat al titeiului. Regizorul de origine rusa a declarat ca filmul include un interviu in exclusivitate cu oligarhul, perceput intr-o perioada ca o amenintare potentiala la adresa premierului Vladimir Putin. Fostul patron al gigantului petrolier Yukos a fost gasit vinovat pentru unul dintre cele 11 capete de acuzare, precizeaza Ria Novosti.

Nelson Mandela se recupereaza bine, insa numarul mare de vizitatori ii ingrijoreaza pe medici. Fostul presedinte al Africii de Sud, Nelson Mandela, se recupereaza bine dupa ce a suferit o infectie respiratorie pentru care a fost internat saptamana trecuta, insa doctorii sunt ingrijorati pe motiv ca Mandela ar putea fi vizitat de un numar foarte mare de persoane. "Presedintele Mandela raspunde bine la medicatie si la tratament", a declarat luni vicepresedintele Kgalema Motlanthe pe site-ul fundatiei Nelson Mandela. "Medicii care au grija de Nelson Mandela sunt ingrijorati de numarul mare de persoane care il viziteaza. Acestia spun ca trebuie sa isi indeplineasca datoria, fara presiuni nejustificate", a declarat Kgalema Motlanthe, scrie Reuters.

O femeie-kamikaze ce intentiona sa intreprinda un atac terorist in centrul Moscovei, in seara de Anul Nou, a fost ucisa dupa ce un mesaj text primit pe telefonul mobil a declansat mai repede bomba pe care o avea asupra ei, au anuntat serviciile rusesti de securitate. Potrivit informatiilor, SMS-ul provenea de la compania de telefonie mobila, care ii ura femeii "La multi ani!" pentru 2011. Oficialii rusi cred ca femeia a facut parte din acelasi grup care a atacat, saptamana trecuta, aeroportul Domodedovo din Moscova. Atentatul a provocat moartea a 35 de persoane si ranirea altor 130. Fortele de securitate afirma ca femeia intentiona sa detoneze o centura exploziva in apropiere de Piata Rosie din Moscova, in noaptea de Anul Nou, intr-un atac care s-ar fi putut solda cu sute de victime, relateaza leaderpost.com.

Bulgaria va trimite marti avionul guvernamental pentru a recupera cetatenii bulgari aflati pe teritoriul Egipului. Dupa criza ce a lovit sediul Ministerului bulgar de Externe, ministrul Nikolai Mladenov a anuntat luni ca va trimite un avion Airbus al guvernului pentru a aduce in tara bulgarii blocati in Egipt, noteaza Novinite.

Presedintele sud-coreean Lee a cerut Coreei de Nord sa deschida negocierile la nivel militar. Presedintele sud-coreean Lee Myung-Bak a cerut marti Coreeei de Nord sa "profite de sansa ei" si sa se pregateasca impreuna pentru a deschide negocieri la nivel militar dupa luni de tensiuni ridicate. Intrebat in timpul unui interviu de televiziune despre posibilitatea reluarii negocierilor privind dezarmarea nucleara din Coreea Nord si de organizare a unui summit inter-coreean, in cazul in care negocierile vor avea succes, presedintele Lee a raspuns ca se deschide doar o buna oportunitate spre dialog, potrivit AFP.