Sebastian Ghita, noul boss de la Realitatea TV si proprietarul grupului de firme Asesoft, s-a asigurat ca, vreme de citiva ani, statul ii va plati pina la ultimul leut contractele de zeci de milioane de euro incheiate cu institutii publice. Practic, indiferent cine va fi la putere, Ghita isi va primi banii cu regularitate.

Metoda este simpla, dar extrem de eficienta: cesionarea incasarilor prezente si viitoare ale Asesoft catre o banca, drept garantie pentru contractarea unor credite importante. Astfel, institutiile de stat care i-au dat contracte lui Ghita devin debitoare ale bancii, in conturile careia platesc contravaloarea contractelor cu Asesoft. Pe de alta parte, Asesoft poate oricind scoate bani din banca, fara a mai depinde de lichiditatile bugetului sau de vointa politica de a fi platit.

Asesoft si-a cesionat toate incasarile catre BCR

Conform Arhivei Electronice de Garantii Reale Mobiliare (AEGRM), unde sint inregistrate toate garantiile existente in relatiile creditori - debitori, Asesoft International SA si-a cesionat toate incasarile prezente si viitoare pentru a-si deschide o linie de credit la BCR.

Citeste pe Kamikaze ce contracte a incheiat Sebastian Ghita cu BCR si cu ce au fost garantate acestea.