FBI avertizeaza Wall Street de un posibil atac terorist. Marile institutii de pe Wall Street au fost avertizate de catre oficialii federali de securitate ai S.U.A. de posibilitatea unor noi atacuri teroriste al-Quaeda, conform rapoartelor media publicate joi. Postul de televiziune NBC a citat surse neoficiale si a comunicat ca amenintarile ar putea proveni din Yemen. O revista despre care se stie ca are legaturi cu gruparea al-Quaeda a sugerat ca piata financiara ar putea fi urmatoarea tinta a atacurilor teroriste. Cu toate acestea, purtatorul de cuvant al Biroului Federal de Investigatii a declarat ca "informatia comunicata nu este una iminenta", scrie Novinite.

presa in diagonalaFoto: Colaj foto

Rusia ar putea interzice zborurile turistice catre Egipt. Autoritatile ruse din domeniul turismului au anuntat marti ca ar putea interzice zborurile efectutate in scopuri turistice catre Egipt, in urma tensiunilor politice ce au luat amploare in aceasta tara. Egiptul a fost invadat de violenta stradala inca din data de 25 ianuarie, fiind raportat pana in momentul de fata un numar de 150 de persoane decedate si 4000 de persoane ranite, informeaza Ria Novosti.

Rusia a pierdut un nou satelit in spatiu. Rusia a pierdut in spatiu un satelit militar lansat recent. Nava spatiala GEO-IK-2, conceputa pentru a masura forma pamantului, a fost lansata marti de pe rampa de lansare Plesetsk din nordul Rusiei. Pierderea in luna decembrie a trei sateliti GLONASS, prin prabusirea acestora in mare, a provocat tensiuni la Kremlin, care incearca sa consolideze independenta tehnologica a Rusiei. Presedintele Dmitry Medvedev a cerut demisia a doi oficiali spatiali importanti. "Inca nu a fost luata legatura cu nava si, cel mai probabil, va fi declarata pierduta" a declarat o sursa anonima agentiei de stiri Interfax. Sistemul GLONASS este considerat a fi un rival al sistemului american de pozitionare globala(GPS), a fost condus de catre premierul Vladimir Putin personal, transmite Reuters.

Chopin ar fi putut suferi de epilepsie. Cercetatorii spanioli au declarat ca este posibil ca Fryderyk Chopin, care a suferit de halucinatii in scurta perioada a vietii sale, sa fi avut epilepsie. Totodata doctorii spanioli confirma ipoteza ca pianistul polonez ar fi putut suferi de epilepsie de lob temporal. Compozitorul a murit in 1849, la varsta de 39 de ani, ca urmare a unei boli pulmonare atribuita recent fibrozei chistice. Cercetatorii s-au raportat in investigatiile lor la viziunile pe care compozitorul le-a experiementat. Scrisorile trimise de Chopin, precum si relatarile celor apropiati lui, descriu viziunile pe care acesta le-a avut in timpul vietii. In memoriile sale, iubita lui Chopin, George Sand, aminteste despre situatiile frecvente in care compozitorul avea halucinatii, inclusiv in timpul unei calatorii catre o manastire, despre care aceasta spune ca a fost "plina de terori si de fantome pentru el", potrivit BBC.

S.U.A. au evacuat personalul inferior din cadrul ambasadei egiptene. Departamentul de Stat al S.U.A. a anuntat marti ca a evacuat personalul inferior din cadrul ambasadei egiptene in urma tulburarilor produse de protestele impotriva presedintelui Hosni Mubarak. Purtatorul de cuvant Philip Crowley a declarat ca serviciul diplomatic va continua sa ajute cetatenii americani care au nevoie de asistenta pentru a parasi Egiptul. Acesta a avertizat ca "zborurile ar putea fi perturbate si transportul pana la aeroport ar putea fi bruiat din cauza protestelor", noteaza Ria Novosti.