Eugeniu Petrescu, cel care ar fi facilitat intalnirea intre fostul sef al ANV Radu Traian Marginean si fostul sef al Vamii Halmeu, Nicoleta Dobrescu, apare pe lista de donatori a PDL din anul 2004 si 2006. Potrivit datelor Asociatiei Pro Democratia, Petrescu Eugeniu a donat, in anul 2004, Partidului Democrat 298.000.000 de lei, relateaza Kamikaze.

Eugeniu Petrescu, nascut in anul 1944, a donat, in 2006, 15.000 de RON Partidului Democrat, fapt dovedit de chitanta 495/21.09.06. Potrivit unui articol publicat de Romania Libera, Petrescu "este un om in varsta, omul din umbra, o persoana cu o influenta foarte mare in PDL. El da ordine inclusiv unor oameni importanti. El este cel care da unda verde si pentru alte functii, nu doar in vami".

In anul 2009, Nicoleta Dobrescu a facut un denunt in care aratat ca a oferit mita in valoare de 130.000 de euro pentru a fi numita in functia de conducere a Vamii Halmeu. O parte din acesti bani au ajuns si la Radu Marginean. In acest dosar, Margineanu a fost pus miercuri sub invinuire, pentru luare de mita, ce catre procurorii DNA. Ca urmare, premierul Emil Boc a decis destituirea lui Marginean.

Liviu Florian, omul de afaceri din Cluj acuzat ca a luat 130.000 de euro mita pentru a intermedia angajarea unei persoane in functia de sef al Vamii Halmeu, strangea banii pentru un partid politic, afirma site-ul Stiri de Cluj, care citeaza incheierea penala emisa de judecatorii Tribunalului Satu Mare. Surse din randul anchetatorilor sustin ca este vorba despre PDL.

"Totodata solicitarea unor sume atat de mari, 130.000 de euro respectiv 300.000 de euro, in numele si pentru un PARTID POLITIC si un sef de institutie, lasand sa se inteleaga ca delegarea si numirea intr-o functie publica se face doar pe criterii politice si nu de competenta este de asemenea in masura sa provoace in randul opiniei publice un sentiment de insecuritate si neincredere in institutiile publice", se arata in incheierea penala emisa de judecatorii Tribunalului Satu Mare, care au decis arestarea pe 29 de zile a lui Liviu Florian si a complicilor acestuia.

Surse judiciare au precizat pentru Stiri de Cluj ca partidul politic la care face referire instanta din Satu Mare este Partidul Liberal Democrat (PDL), legatura fiind realizata de Predescu Eugen, cel care a facut legatura dintre Liviu Florian si seful Vamilor, Traian Radu Marginean.

Influenta de care s-a prevalat inculpatul Florian Liviu a fost reala, el facand demersuri la faptuitorul Marginean Radu Traian prin intermediul faptuitorului Predescu Eugen, astfel ca in 23 septembrie 2009 invinuita Dobrescu Nicoleta a fost delegata in functia de sef al Biroului Vamal Halmeu prin Ordinul sefului ANV", potrivit sursei citate.