New York Times scrie ca S.U.A. au hotarat vineri suspendarea relatiilor cu Libia si aplicarea unor sanctiuni unilaterale. CNN estimeaza ca regimul presedintelui libian Moammar Gadhafi nu poate supravietui, iar Statele Unite ale Americii ar trebui sa ceara inlaturarea acestuia in timp ce El Pais relateaza ca Saif Islam Gaddafi, fiul lui Muammar Gaddafi, a declarat vineri seara ca fortele care ii sunt loiale tatalui sau au inceput sa creeze probleme in vestul tarii.Washington Post deschide cu violentele fortelor lui Muammar Gadhafi impotriva oponentilor pe strazile din Tripoli. Le Monde vorbeste despre aparitia surprinzatoare a lui Gaddafi in public si de faptul ca SUA si UE se afla in fata unei situatii mai mult decat confuze.Haaretz scrie ca o rezolutie ONU vorbeste despre"crime impotriva umanitatii", iar Times ilustreaza evenimentele cu o fotogalerie superba.

Evenimente LibiaFoto: Colaj foto

New York Times scrie ca S.U.A. au hotarat in vineri seara sa creasca presiunea diplomatica exercitata asupra guvernului libian controlat de Muammar Gaddafi prin suspendarea relatiilor cu aceasta tara si aplicarea unor sanctiuni unilaterale care pentru a opri violenta impotriva protestatarilor.

El Pais relateaza ca Saif Islam Gaddafi, fiul lui Muammar Gaddafi, a declarat vineri seara ca fortele care ii sunt loiale tatalui sau au inceput sa creeze probleme in vestul tarii si a subliniat importanta unor negocieri cu rebelii care au preluat controlul catorva orase din aceasta zona.

CNN estimeaza ca regimul presedintelui libian Moammar Gadhafi nu poate supravietui, iar Statele Unite ale Americii ar trebui sa ceara inlaturarea acestuia. In urma unei rascoale care a mobilizat fortele anti-Gadhafi sa ia sub control situatia din Benghazi precum si din alte teritorii libiene, presedintele Barack Obama a vorbit joi cu presedintii tarilor occidentale in vederea obtinerii unei solutii pentru aceasta criza.

Presedintele a condamnat violenta care se manifesta in Libia si a anunta ca S.U.A. intentioneaza sa isi evacueze cetatenii din aceasta tara. Autoritatile americane au declarat ca se gandesc la aplicarea unor sanctiuni care sa opreasca guvernul libian de la a mai ataca protestatarii.

Washington Post deschide cu informatia potrivit careia fortele lui Moammar Gadhafi s-au luptat cu oponentii lor pe strazile din Tripoli in aceasta vineri. Fortele de ordine libiene au promis ca "vor zdrobi" orice incercare de crestere a miscarii populare din capitala. In acelasi timp, la Washington, administratia lui Obama a anuntat ca a incheiat aplicarea de sanctiuni impotriva regimului Gadhafi si a inchis temporar ambasada S.U.A. din Tripoli.

Le Monde vorbeste despre aparitia surprinzatoare a lui Gaddafi in public si de faptul ca SUA si UE se afla in fata unei situatii mai mult decat confuze.

Haaretz scrie ca o rezolutie ONU vorbeste despre violentele impotriva opozantilor libieni ca despre "crime impotriva umanitatii". Ban Ki-moon indeamna Consiliul de Securitate ONU sa adopte proiectul de rezolutie si sa actioneze rapid pe un pachet de sanctiuni propus ONU, sanctiuni destinate sa reduca represiunea liderilor libieni impotriva demonstrantilor.