Cazul Teo Trandafir: medicii romani deplang exodul "pacientilor de lux". Operatia la care a fost supusa Teo Trandafir, la spitalul AKH din Viena, in urma complicatiilor date de o pancreatita acuta si a unei infectii abdominale, a reusit, dar, spun specialistii, aceasta ar fi putut sa aiba loc cu acelasi succes si la un spital din Romania. Chirurgul Sorin Simion, conferantiar universitar si seful Clinicii de Chirurgie a Spitalului Colentina, din Capitala, afirma ca vedeta putea fi tratata si operata, daca era cazul, in oricare din marile spitale din tara. Medicul e de parere ca alegerea spitalului vienez, ca loc de tratament, a fost facuta pe considerente mai degraba "hoteliere" decat medicale, scrie EVZ.

subiectele zileiFoto: Colaj foto

De ce fuge Romania de legea prostitutiei. Incercarile sporadice ale politicienilor de a reglementa prostitutia au picat ca mustele pe altarul legislativ al Parlamentului. Pudibonderia ipocrita a romanului de rand, spaima politicienilor de a-si pune in cap Biserica, dar si ineptiile legislative tin prostitutia romaneasca, devenita de prestigiu in Europa, sub pres, in promiscuitatea ilegalitatii. De-a lungul vremii, in numele legiferarii prostitutiei din Romania nu a rezistat nici un argument: scaderea incidentei bolilor sexuale, protejarea fetelor de traficantii de carne vie, cresterea veniturilor la buget sau macar urmarea unor modele de convietuire civilizata cu o realitate inevitabila, precum in Vest. Cea mai recenta nereusita legislativa a inregistrat-o deputatul PDL Silviu Prigoana, cu proiectul sau privind "exercitarea activitatilor cu caracter sexual autorizate", potrivit Romania libera.

Viata de angajat roman la Google si la Facebook. MUNCESTI PE BRANCI, DAR CASTIGI 8.000 DE DOLARI/LUNA. Un fost salariat al Google povesteste pentru EVZ ce trebuie sa demonstrezi la interviu, cum vrea sa te tina compania cat mai mult la munca si cum poti castiga 100.000 de dolari pe an. Gigantii internetului au anuntat ca angajeaza programatori romani pentru birourile din Europa si SUA. EVZ a vrut sa afle cum este viata de angajat la Google. Catalin Francu a facut trei ani de Politehnica, apoi s-a transferat la Massachusetts Institute of Technology (MIT). In 2001, a primit oferta de a efectua un stagiu la Google. Era platit cu 30 de dolari pe ora. Imediat, si-a dat seama de ceva: "Google nu face nimic la repezeala, lasa mereu loc de crestere. Putea sa faca o fabrica de cherestea, tot ar fi scos profit", spune Catalin, citat de EVZ.

"Romanii au talent". Alina si Cristina, cele doua studente cu voci incredibile care se vor lupta cu Iustin Ianau, baiatul care a uimit Romania. Cand Alina Dinca si Cristina Bondoc au urcat vineri seara pe scena la "Romanii au talent" nu credeau ca o vor lasa pe Andra fara voce. "Foarte frumos momentul", le-a spus jurata fetelor care i-au adus lacrimi in ochi. "Sunteti demne de finala", a continuat si Andi Moisescu, felicitandu-le pentru decizia de a face duet. Bucuresteanca Alina (20 de ani) si Cristina (22 de ani) din Tulcea au reusit sa vrajeasca o sala intreaga cand au cantat in duet. Prietene de opt ani, fetele au povestit ca au cantat pentru prima oara impreuna, pregatind un moment pentru acest show. "Aveti voci superbe", au auzit studentele din partea Andrei, a lui Andi Moisescu si Mihai Petre, potrivit Gandul.

Romanul care si-a turat motorul pe drumul lui Stalin. Singur in Siberia. Este experienta prin care a trecut un motociclist roman vara trecuta, cand a traversat de doua ori macabrul Drum al Oaselor dintre Iakutk si Magadan, in care Stalin a ingropat, la propriu, zeci de mii de oameni. Dan Popescu isi povesteste "isprava". "Mi-am propus imposibilul si l-am realizat pe jumatate", isi incepe motociclistul bucurestean Dan Popescu istorisirea despre cei 17.000 de kilometri pe care i-a parcurs pe "motor", de unul singur, pana in extremitatea estica a Rusiei, traversand de doua ori temutul Drum al Oaselor din Siberia, noteaza Romania libera.

Primele scantei intre Vintu si Ghita. Eliminarea emisiunii "Ora de foc" de la Realitatea TV l-a nemultumit pe Sorin Ovidiu Vintu, patronul postului de stiri. La o zi dupa ce jurnalistii Oana Stancu si Adrian Ursu au demisionat de la Realitatea, Vintu arata cu degetul catre Sebastian Ghita: "Renuntarea la cei doi e o gafa de tinerel". Sorin Ovidiu Vintu, actionarul majoritar al postului Realitatea TV, este nemultumit de decizia lui Ghita de a opri brusc emisiunea "Ora de foc". Este responsabilitatea domnului Ghita, dar, cu onestitate, renuntarea la doi jurnalisti de asemenea avergura, cum sunt domnisoara Oana Stancu si domnul Adrian Ursu, e o gafa de tinerel, imi pare rau pentru el. A facut o greseala mare, dar e dreptul lui", a declarat Vintu, citat de Adevarul.

Serban, omul care a pacalit sindromul Down. Desi sufera de Sindromul Down, Serban este campion olimpic, face sport in fiecare zi si este mai in forma decat multi dintre noi. "Eu in spate, el in fata", descrie Serban felul in care el si tatal sau merg pe strada. "Asa ii place lui sa mearga. Cand alearga doi, cel din fata ia in piept vantul. Si cand mergem pe strada, de obicei trebuie sa il trag. Eu vreau sa mergi langa mine", ii spune tatal sau. "Bine, merg langa tine. Uite asa o sa fac", vine raspunsul. Asa s-a desfasurat mai mereu viata celor doi. Tatal, Ovidiu Nicolescu, i-a deschis fiului sau cu Sindrom Down calea spre lumea din jur, potrivit EVZ.

Sexul in Biblie: De la adulter, la relatii homosexuale. Un barbat admira ochii, parul, buzele, sanii iubitei lui si spune "La tine totul este frumos, iubirea mea. Nu exista nici un defect." Cei doi indragostiti sunt fermecati unul de altul, iar sexualitate este prezenta in fiecare gand si gest pana in final cand femeia ii raspunde iubitului : "interiorul meu geme din cauza ta". Scena pare a fi preluata dintr-o carte sau un film interzis minorilor, dar defapt ea face parte din cea mai neasteptata carte: Biblia si mai exact din poemul lui Solomon. Acest poem este o oda adusa iubirii, o poezie care are radacini in melodiile pagane de dragoste din Egipt ce au existat cu 1.200 de ani inainte de nasterea lui Iisus, anunta Romania libera.

Hainele vintage, moda cu miros de naftalina. Scoase din cufere prafuite sau culese din targurile de vechituri, hainele "resuscitate" isi pot inzeci valoarea pe doamne cu staif. In urma cu trei ani, Oana Stanciulescu a devenit cautatoare de comori. De atunci, nu s-a oprit din scotocit prin mansarde, lazi, cutii si targuri. Acum, e fericita ca are un magazin on-line si ca poate sa traiasca din dragostea sa pentru hainele vechi, relateaza EVZ.

Hackerul roman Victor Faur, caruia NASA si Marina Americana ii cer 240.000 de dolari pentru ca le-a spart serverele:"N-o sa vada de la mine niciun cent!". La 20 de ani, Victor Faur s-a dovedit a fi unul dintre cei mai priceputi hackeri din lume, reusind performanta de a penetra sistemele de securitate ale computerelor NASA, US Navy (Marina Americana), US Departament of Energy (DoE), Jet Propulsion Laboratory (JPL) si Goddard Space Flight Center, (GSFC). Atacurile informatice s-au desfasurat in perioada noiembrie 2005 - septembrie 2006. Condamnat pana acum de doua instante, Faur este judecat de Curtea de Apel Timisoara, iar daca va pierde, va fi obligat la plata a 240.000 de dolari. Asul computerelor are insa un plan pentru a eluda sanctiunea, scrie Gandul.

Cine ar fura un ARO. O masina veche de 15-16 ani, care nu costa mai mult de 1.500 de euro (cu imbunatatiri), ar trebui sa fie in siguranta in parcarile din Bucuresti. Ei bine, lucrurile nu stau nici pe departe asa. Nu mi-am inchipuit pana acum ca ARO s-ar putea fura", spune Dan Chiriac. E si motivul pentru care nu s-a gandit sa-i monteze alarma. Si-a lasat masina intr-o parcare de langa Podul Grant, peste drum de stadionul Giulesti, pe 28 ianuarie 2011. "Un loc cu suficienta lumina pe timpul noptii", adauga Dan. A doua zi dimineata, n-a mai gasit-o. Al doilea caz pe acest an a fost la exact o saptamana dupa primul. De data asta, ghinionistul se numeste Cristian Ionita. Masina lui se afla pe strada Panselelor, in sectorul 4, intr-o parcare incadrata de blocuri. "Nici eu nu aveam alarma la masina", recunoaste Cristi, la care Dan adauga faptul ca portierele de la ARO pot fi deschise fara probleme, neavand un sistem performant de siguranta, relateaza Romania libera.