Cu ocazia vizitei premierului rus Vladimir Putin la Bruxelles in cursul ziei de joi, Moscova a primit aprobarea Uniunea Europene de a organiza un eveniment de promovare la Bruxelles in cadrul caruia sa fie prezentata conducta de gaz South Stream, potrivit EurActiv.com Acest proiect este un proiect concurent al Nabucco, proiect preferat de Uniunea Europeana.

Ministrul rus al Energiei, Sergey Shmatko, discutand pe marginea vizitei premierului Vladimir Putin, a declarat ca a stabilit impreuna cu comisarul european Günther Oettinger ca evenimentul de prezentare a conductei South Stream sa aiba loc in luna aprilie a anului viitor, la Bruxelles.

Gazoductul South Stream, care isi propune sa lege Rusia de Europa pe sub Marea Neagra, isi propune sa reduca dependenta gigantului rus de tarile de tranzit.

Gazoductul va trece prin apele teritoriale turcesti, legand portul rus Novorossiisk de orasul bulgar Varna, inainte de a se diviza in doua ramificatii, care vor traversa Balcanii pentru a ajunge in Italia si in Austria.

articol integral in EurActiv.ro.