Angela Merkel il mustra pe Benjamin Netanyahu pentru lipsa de initiativa in demersurile de promovare a pacii in Palestina. O situatie tensionata a survenit intre premierul Benjamin Netanyahu si cancelarul german Angela Merkel. In timpul unei conversatii telefonice purtate in aceasta saptamana, Merkel l-a instiintat pe Netanyahu ca a dezamagit-o, cu atat mai mult cu cat nu a depus niciun efort pentru a promova pacea in Palestina. Premierul a incercat sa o convinga pe Merkel ca a fost pe cale de a lansa o initiativa diplomatica, explicandu-i ca va concepe un discurs in urmatoarele doua saptamani prin intermediul caruia va schita un nou plan de pace, scrie Haaretz.

presa in diagonalaFoto: Colaj foto

O scrisoare de dragoste trimisa de Napoleon Bonaparte catre Josephine de Beauharnais va fi scoasa la licitatie. O scrisoare de dragoste scrisa de Napoleon Bonaparte si adresata primei sale sotii Josephine de Beauharnais in 1796 a fost propusa pentru o licitatie de arta Gelos ce va avea loc la Moscova pe 26 februarie. In scrisoarea sa, Napoleon Bonaparte, aflat atunci la varsta de 26 de ani, ii marturiseste Josephinei (32 de ani) ca gloria este o valoare pentru el numai ca stia cat de mult o maguleste pe ea. De asemenea Bonaparte reclama faptul ca sentimentele Josephinei pentru el nu sunt decat un capriciu. Scrisoarea de dragoste a unuia dintre cele mai importante cupluri din istorie a fost vanduta contra a 120.000 de dolari in anul 2006 si contra a 445.000 de dolari la o licitatie de arta ce a avut loc doi ani mai tarziu. Aproximativ 800 de obiecte de arta au fost scoase la licitatia Gelos din acest an, de la Moscova, potrivit Ria Novosti.

Ziua furiei: Zeci de mii de demonstranti in capitala Yemenului. Zeci de mii de demonstranti au organizat vineri un mars impotriva guvernului Yemen in capitala tarii. Acestia i-au solicitat presedintelui Ali Abdullah Saleh sa demisioneze, acesta fiind cel mai mare protest in urma valului de furie inceput luna trecuta. Alte proteste indreptate impotriva lui Ali Abdullah Saleh au avut loc la Aden unde un barbat a fost ucis de politie, in pofida unei promisiuni de a inceta violenta in strada, precum si in orasul Taiz, care a devenit un nou centru de manifestare a fortei de opozitie, anunta The Thelegraph.

New York Times scrie ca S.U.A. au hotarat vineri suspendarea relatiilor cu Libia si aplicarea unor sanctiuni unilaterale. CNN estimeaza ca regimul presedintelui libian Moammar Gadhafi nu poate supravietui, iar Statele Unite ale Americii ar trebui sa ceara inlaturarea acestuia in timp ce El Pais relateaza ca Saif Islam Gaddafi, fiul lui Muammar Gaddafi, a declarat vineri seara ca fortele care ii sunt loiale tatalui sau au inceput sa creeze probleme in vestul tarii.Washington Post deschide cu violentele fortelor lui Muammar Gadhafi impotriva oponentilor pe strazile din Tripoli. Le Monde vorbeste despre aparitia surprinzatoare a lui Gaddafi in public si de faptul ca SUA si UE se afla in fata unei situatii mai mult decat confuze.Haaretz scrie ca o rezolutie ONU vorbeste despre "crime impotriva umanitatii", iar Times ilustreaza evenimentele cu o fotogalerie superba.

Putin va organiza o prezentare a conductei South Stream la Bruxelles. Cu ocazia vizitei premierului rus Vladimir Putin la Bruxelles in cursul ziei de joi, Moscova a primit aprobarea Uniunii Europene de a organiza un eveniment de promovare la Bruxelles in cadrul careia sa fie prezentata conducta de gaz South Stream. Acest proiect este perceput ca fiind un adversar al conductei de gaz preferate de Uniunea Europeana, Nabucco. Ministrul rus al Energiei, Sergey Shmatko, discutand pe marginea vizitei premierului Vladimir Putin, a declarat ca a stabilit impreuna cu comisarul european Günther Oettinger ca evenimentul de prezentare a conductei South Stream sa aiba loc in luna aprilie a anului viitor, la Bruxelles, scrie EurActiv.