Bercea Mondial este analfabet, dar are permis de conducere, ceea ce contravine legislatiei din Romania. Faptul ca interlopul nu stie sa citeasca a iesit la iveala zilele acestea, cand a trebuit sa dea declaratii la Parchet si in fata instantei de judecata, relateaza ziarul Gandul.

In fata procurorului de caz, Eugen Iacobescu, Bercea s-a laudat ca el, spre deosebire de "intelectuali", este un om destept pentru ca a reusit sa faca milioane de euro fara carte, in timp ce oamenii cu facultate nu sunt in stare de nimic. De asemenea, in fata instantei de judecata, a luat declaratia consemnata de grefier si nu a stiut ce sa faca cu ea.

Ziarul Gandul a incercat sa afle daca autoritatile vor lua vreo masura in legatura cu acest aspect.

"Eu nu pot sa-i anulez permisul decat daca instanta constata ca a fost obtinut fraudulos", a declarat comisarul sef Lucian Dinita, seful Politiei Rutiere. Intrebat cine ar putea sesiza instanta de judecata, seful Politiei Rutiere a precizat ca acest lucru ar putea sa il faca Parchetul.

Intrebat daca Parchetul de pe langa Tribunalul Olt - care instrumenteaza dosarul penal al lui Bercea Mondial - va solicita judecatorilor anularea permisului de conducere al lui Sandu Anghel, procurorul Adrian Aspra, purtator de cuvant al institutiei, a declarat: "Pana acum nu s-a cerut anularea permisului, dar ancheta nu s-a terminat".