Regina Angliei va efectua o vizita de stat in Irlanda. Regina a acceptat in mod oficial o invitatie din partea presedintelui irlandez Mary McAleese. Ea va fi astfel primul monarh britanic care viziteaza Irlanda in ultimii 100 de ani. Ultima vizita oficiala la Dublin a fost efectuata de bunicul reginei, regele Geroge al V-lea, inainte de Primul Razboi Mondial. Reprezentantii Palatului Buckingham au declarat: "Reginei ii face placere sa accepte invitatia Irlandei. Vizita la Dublin va avea loc anul acesta, iar regina va fi insotita de ducele de Edinburgh", scrie The Guardian.

presa in diagonalaFoto: Colaj foto

Franta: Interzicerea burqa intra in vigoare luna viitoare. Legea care interzice burqa si alte articole specifice vestimentatiei islamice in locurile publice va intra in vigoare pe data de 11 aprilie, potrivit unei declaratii emise de biroul prim-ministrului". "Republica Franceza traieste cu capul descoperit", a spus premierul francez Francois Fillon. Nerespectarea legii va fi sanctionata cu o amenda de 150 de euro sau cu munca in folosul comunitatii. Actul de a forta o femeie sa poarte niqab sau burka poate fi pedepsit cu un an de inchisoare si amenzi de pana la 30.000 de euro, relateaza CNN.

Directorul London School of Economics a demisionat din cauza discutiilor recente referitoare la Libia. Directorul universitatii britanice London School of Economics si-a anuntat demisia si a declarat ca a comandat o ancheta externa independenta referitoare la relatiile universitatii cu Libia. "Am ajuns la concluzia ca ar fi mai bine sa demisionez, chiar daca stiu ca acest lucru va crea dificultati pentru institutia pe care am ajuns sa o iubesc", a declarat Howard Davies, care a ocupat functia de conducere a institutiei timp de opt ani. Davies a mai spus ca el era responsabil pentru reputatia universitatii, care a avut de suferit si ca a sfatuit consiliul institutiei sa accepte donatii din partea Libiei, "ceea ce s-a dovedit a fi o greseala", relateaza CNN.

China intentioneaza sa urmareasca telefoanele mobile ale cetatenilor din Beijing. Guvernul chinez sustine ca masura va reduce congestia de transport, insa expertii avertizeaza ca noua tehnologie poate fi implementata pentru a controla disidenta. Militantii pentru drepturile omului si-au exprimat ingrijorarea fata de planurile Guvernului chinez de a urmari telefoanele mobile ale tuturor cetatenilor din Beijing, prin intermediul unei tehnologii de pozitionare globala. Presa chineza a raportat saptamana aceasta ca sistemele pilot au fost introduse pentru a crea o "platforma de informare asupra miscarii cetateanului in timp real", pentru a solutiona problemele referitoare la trafic, scrie The Guardian.

Chavez: "Gaddafi vrea ca Natiunile Unite sa viziteze Libia". Presedintele Venezuelei spune ca liderul libian Muammar Gaddafi este receptiv la ideea unei vizite din partea unei comisii internationale. "M-am consultat cu el. L-am intrebat daca ar fi dispus sa accepte vizita unei comisii formate din reprezentanti ai catorva tari, iar el mi-a raspuns: uite, Chavez, nu numai cateva tari, eu sper ca intreaga comisie a Natiunilor Unite sa vina aici, pentru a vedea realitatea inainte de a condamna guvernul libian si inainte de a se pregati sa invadeze Libia", a povestit Chavez, citat de CNN.

Coasta de Fildes: 6 femei au fost impuscate mortal in timpul unui protest impotriva liderului ivorian. Fortele de securitate ivoriene au ucis cel putin sase femei protestatare in capitala comerciala a Coastei de Fildes, Abidjan. Autoritatile se asteapta ca violentele post-electorale prelungite sa escaladeze intr-un razboi civil. Organizatia Natiunilor Unite a declarat ca numarul mortilor din noiembrie pana in prezent se ridica la 365. Cele 6 victime ale protestelor de astazi manifestau impotriva presedintelui Laurent Gbagbo, in suburbia Abidjan de Abobo, informeaza The Independent.