VIDEO Cum s-au reactivat "verzii" din Romania si cine sunt ei

48 de ore pe HotnewsFoto: Colaj foto

Partidele ecologiste din Romania se intrec in actiuni, achizitii si personalitati. Mugur Mihaescu, presedinte executiv al Partidului Verde din data de 27 februarie, a sustinut joi prima conferinta de la alegerea sa in functie. Printre propunerile sale - un set de masuri "care sa conduca urgent la ridicarea nivelului de trai al oamenilor". In aceeasi zi, si Partidul Ecologist Roman a sustinut o conferinta de presa, la care au participat Razvan Theodorescu (fost membru PSD), Mircea Cosea (fost PSDR, APR, PNL, PDL, in prezent membru al UNPR) si "invitatul special" Neculai Ontanu, primarul sectorului 2. Doua partide care anunta dintr-o data restructurari, reformari si achizitii de personalitati din toate domeniile si tintesc spre pragul electoral de 5% la urmatoarele alegeri, prag ce le-ar permite intrarea in Parlament.

Valer Marian, Gazeta de Nord-Vest si Fiscul. O legatura

Atacurile in serie ale senatorului PSD Valer Marian la adresa ANAF preluate pe larg in ziarul Gazeta de Nord-Vest (exemplul 1, exemplul 2, exemplul 3, exemplul 4) vin pe fondul intrarii in insolventa a societatii care editeaza publicatia editata in Satu-Mare, potrivit portalului instantelor de judecata. Valer Marian a fost pina in 2008 (momentul intrarii in Parlament) director general al firmei SC Nord Vest Trust Media SRL, care editeaza Gazeta de Nord-Vest (vezi declaratia de avere).

​FOTOGALERIE Concepte care au impresionat la salonul auto de la Geneva

​Masini in culori iesite din comun, design excentric demn de filmele cu extraterestri, automobile care isi propun sa schimbe radical imaginea marcilor auto si altele care sa readuca in actualitate aspectul unor masini de acum 50 de ani. Asa arata peisajul conceptelor auto de la salonul de la Geneva, iar galeria foto alaturata ne poate da indicii despre cum vor arata masinile peste trei, cinci, zece sau chiar douazeci de ani.

​EXCLUSIV AUDIO Cristian Preda: Il vad pe Emil Boc candidat cu sanse in 2012 la primaria Clujului

"Eu il vad, de pilda, candidat cu sanse la primaria Clujului, o maniera mult mai sanatoasa de a te revigora politic decat aceea de a recastiga congresul PDL. Mi se pare ca-i o proba mult mai puternica, cursa de la primaria Cluj, decat altceva", a declarat europarlamentarul PDL, Cristian Preda, intr-un interviu pentru HotNews.ro. Preda spune din nou ca premierul trebuie schimbat, afirma ca se va intampla pana la Congresul din mai si adauga ca nu-l vede pe Emil Boc "in postura de incapatanat care nu se da dus din birou".

​VIDEO Evolutie, nu revolutie. De ce Apple ar putea pierde batalia cu Google

Steve Jobs, CEO Apple si echivalentul unui rock-star in domeniul tehnologiei, spunea ieri in timpul conferintei de lansare ca anul 2010 a fost “anul iPad-ului”, iar anul 2011 va fi “al imitatorilor”. iPad 2 este o evolutie aproape liniara fata de primul model. Google Android 3.0 este in schimb o adevarata revolutie in comparatie cu editiile precedente.

CNADNR a deschis toate cele 64 de oferte depuse pentru constructia a patru tronsoane de autostrada. Vezi care sunt companiile care au intrat in lupta

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) a deschis toate cele 64 de oferte depuse in cadrul licitatiilor pentru tronsoanele de autostrada Nadlac-Arad, Timisoara-Lugoj, Lugoj-Deva, Orastie-Sibiu. Cel mai mare interes pentru constructia autostrazilor a fost dovedit de companiile Impresa Pizzarotti, Tirrena Scavi, Astaldi si Strabag care s-au inscris in cursa pentru toate cele patru tronsoane. Dar si alte companii, precum Spedition UMB (controlata de Dorinel Umbrarescu) si firma spaniola FCC Construction, au incercat sa-si asigure cat mai multe sanse de castig, participand la licitatiile pentru trei tronsoane. Majoritatea ofertantilor s-au asociat in consortii de cate doua-trei companii. Vezi in text informatii despre companiile care au intrat in batalia pentru cele patru tronsoane.

Exclusiv Raport extern: Intreaga structura a Ministerului Finantelor trebuie regandita. Sistemul de salarizare este opac, comunicarea interna lipseste, Contactul direct contribuabil-Fisc trebuie redus

Un aparat prea stufos, putin eficient si in anumite zone, suspectat de coruptie. Franta, la o populatie tripla, are 990 de angajati in Finante. Anglia are 1200, Germania are 1300. Romania are 1432 de angajati, potrivit unor calcule ale organismelor financiare internationale. „Alocarea de personal nu pare să fie pe deplin aliniate la nevoile curente. Distribuţia de personal din MFP este mai degraba o mosternire istorica decât o reflectare a nevoilor curente”, se arata intr-un raport elaborat de Banca Mondiala. Sistemul de salarizare este opac si asimetric, intreaga structura a ministerului trebuind regandita, se mai arata in document. O reforma trebuie facuta, clar. Intrebarea este cum.

​VIDEO Trei soldati olandezi, capturati de fortele pro-Gaddafi, au fost prezentati de televiziunea de stat din Libia

​Televiziunea de stat din Libia a difuzat imagini cu trei soldati despre care sustine ca fac parte din trupele speciale olandeze, acestia fiind capturati pe teritoriul libian de fortele loiale liderului Muammar Gaddafi, transmite De Telegraaf. Ministerul olandez al Apararii a confirmat ca trei dintre puscasii sai marini sunt ostatici in Libia. Informatia a venit la cateva zile dupa ce o sursa libiana afirma, sub protectia anonimatului, ca forte speciale americane, britanice si franceze se afla deja in Libia, pentru a-i antrena pe rebelii ce lupta impotriva regimului lui Gaddafi.

DNA: Cazul Costea se extinde; nu ne asteptam initial ca actiunea sa duca la persoane cu functii inalte

Procurorul de sedinta al DNA a sustinut, joi, ca ancheta in cazul sefului Biroului Vamal Ploiesti, Cornel Costea, se va extinde, intrucat anchetatorii nu se asteptau initial ca actiunea lor sa conduca la persoane cu functii mai inalte decat cea a acuzatului, relateaza Mediafax."Actiunea penala se va extinde in acest caz mult mai mult, deoarece noi nu ne-am asteptat ca atiunea care l-a vizat pe el sa ne conduca mult mai sus, la persoane cu functii mai inalte decat ale sale", a sustinut, in fata judecatorilor, procurorul DNA, la judecarea recursului sefului Biroului Vamal Ploiesti, Cornel Costea, care cere sa fie eliberat din arest.

Liberalul Marius Oprea: "Eu nu demisionez din PNL. Sa demisioneze conducerea. Sa isi dea ei seama ca au fost tampiti cand s-au asociat cu securistii"

Istoricul Marius Oprea considera ca PNL a gresit de fiecare data atunci cand a facut aliante doar pentru a putea intra la putere. Mai mult, acesta considera ca PNL-ul va avea mult de pierdut de pe urma aliantei cu PSD si PC, iar electoratul il va taxa grav pentru aceasta. Oprea, aflat la Iasi pentru o conferinta despre condamnarea comunismului, cere demisia conducerii PNL daca Inalta Curte va decide ca Dan Voiculescu a facut politie politica.