Germania a decis sa renunte la energia nucleara. Astfel, statul german devine singurul stat industrializat care a decis sa renunte pentru totdeauna la energia nucleara, din cauza riscurilor inerente pe care le presupune folosirea acestei tehnologii, transmite AP. Cea mai puternica economie a Europei a pus la bataie milioane de euro pentru a extinde folosirea energiei regenerabile, care sa-i poata acoperi cererea de pe piata.

Presa in DiagonalaFoto: Colaj foto

Hamas: Raiduri ale aviatei israeliene au bombardat tinte din Fasia Gaza. Raiduri ale aviatei israeliene au bombardat tinte din Fasia Gaza, miercuri noapte anunta Hamas la o zi dupa ce militantii palestinieni au atacat rachete si mortiere peste frontiera, relateaza Reuters. Grupul islamist, care controleaza teritoriul, a declarat ca atacurile israeliene au vizat tuneluri de contrabanda de-a lungul frontierei Gaza-Egipt, precum si una dintre taberele de antrenament din centrul Gaza.

Sprijinul arab pentru operatiunea militara din Libia este "foarte puternic", a declarat prim-ministrul David Cameron. El a spus ca tari precum Kuweit si Iordania vor lua parte la actiunile coalitiei, dupa Qatar. Aeronave ale fortelor aeriene britanice continua sa patruleze in Libia. Ministrul de externe a anuntat ca Marea Britanie va sustine o conferinta internationala referitoare la situatia din statul libian, potrivit BBC.

Presedintele Yemenului a acceptat propunerile opozitiei pentru reforme constitutionale si desfasurarea alegerilor parlamentare pana la sfarsitul anului. Pozitia presedintelui Ali Abdullah Saleh e "angajata in intreprinderea tuturor eforturilor posibile pentru a ajunge la o intelegere" cu blocul de opozitie si prevenirea oricaror violente asupra poporului yemenit, informeaza CNN.

Australia a sistat importurile de produse alimentare din jurul centralei nucleare Fukushima, Japonia, din cauza temerilor de contaminare radioactiva. Cu toate acestea, riscurile pentru consumatori au fost neglijabile, relateaza AFP. Statul a decis suspendarea importului de produse alimentare ca masura de precautie pentru toate produsele alimentare din prefecturile japoneze Fukushima, Gunma, Ibaraki si Tochigi, se arata intr-un comunicat emis de organizatia pentru Standarde Alimentare Australia Noua Zeelanda (FSANZ), responsabila pentru importul produselor alimentare in Australia.

Presedintele Barack Obama a condamnat bombardamentele din Ierusalim, de miercuri, soldate cu un mort si cel putin 30 raniti, precum si atacurile cu rachete si mortiere din Fasia Gaza din ultimele zile. "Nu exista niciodata o justificare pentru terorism. Statele Unite invita gruparile responsabile sa puna capat acestor atacuri. Vom sublinia ca Israelul, ca si toate natiunile, are dreptul la auto-aparare", a spus Obama, citat de Reuters. El si-a exprimat, de asemenea, condoleante pentru moartea palestinienilor din Gaza.