Liderul CNSLR-Fratia, Marius Petcu, negocia mita primita de la omul de afaceri Petre Scrieciu, ei vorbind inclusiv despre moneda in care banii ar fi trebuit sa-i fie dati lui Petcu, relateaza Mediafax, care citeaza din referatul procurorilor cu propunerea de arestare a sindicalistului.

Marius PetcuFoto: Agerpres

Potrivit documentului citat de Realitatea TV, Marius Petcu "a primit de la omul de afaceri Petre Scrieciu o vila in Predeal, in valoare de 200.000 de euro", imobil trecut pe numele sotiei sindicalistului, Claudia Petcu.

"Valoarea vilei a fost cu mult diminuata, ea fiind evaluata la doar 50.000 de euro. Din interceptari reiese, insa, ca Petcu nu a fost multumit de vila si i-a cerut omului de afaceri sa ii dea bani lichizi. Ei au ajuns sa negocieze transele de bani chiar in prezenta fiului liderului sindical", sustine Realitatea TV.

"Petre Scrieciu: Am reusit de am facut rost de niste bani...

Marius Petcu: Asa!

Petre Scrieciu: Si va dau acum ceva. I-am schimbat la euro ca, ca...Patruzeci de mii!

Marius Petcu: Patruzeci de mii totu', da?(...) Tre' sa facem o discutie pe sume.

(...)

Petre Scrieciu: Haideti, ca e relativ simplu aicea! In decembrie eram la zi, aicea, cu hotelul, da?

Marius Petcu: Aha!

Petre Scrieciu: La sfarsitu' lu' decembrie eram la zi!

Marius Petcu: Pe decembrie nu mi-ai mai dat!"

O alta discutie se refera la sume de bani si la moneda in care acestia ar fi trebuit lui Petcu.

Petre Scrieciu: Deci, v-am dat patruzeci, mai sunt patrus trei doua sute treis' opt!

Marius Petcu: O si...Deci, deci tu pe genu' asta de, de, de compensare mergi!

Petre Scrieciu: Daca vreti va dau in lei, da' ziceati ca vreti euro!

(...)

Petre Scrieciu: Pai, eu, eu nu stiu..Deci eu nu mai am posibilitatea sa... O duc rau, stiti, cu banii! Nu pot sa mai investesc nimic!

Marius Petcu: Petrica, tu m-ai bagat in chestia aia! Tu crezi ca eu aveam chef sa-i cumpar lui Mustata?"

La dosar exista discutii interminabile in care Marius Petcu si omul de afaceri negociaza in cate transe sa fie data mita. Lidelul CNSLR Fratia isi cere "comisioanele", iar Petre Scrieciu vrea alte lucrari de la sindicate, scriu cei de la Realitatea TV.

Curtea de Apel Bucuresti a decis, vineri seara, cercetarea in libertate a liderului CNSLR-Fratia, Marius Petcu, prins luand mita 40.000 de euro, o parte din banii ceruti omului de afaceri Petre Scrieciu pentru ca firma acestuia sa execute lucrarile la un centru pentru sindicate din Snagov.

Liderul CNSLR-Fratia, Marius Petcu, a fost retinut, joi seara, de procurorii DNA si va fi incarcerat in arestul Directiei de Cercetari Penale, urmand sa fie prezentant instantei cu propunere de arestare preventiva de 29 de zile.

In perioada anilor 2009-2010, Marius Petcu, in calitate de presedinte al Federatiei Sanitas, a primit de la directorul unei societati comerciale aproximativ 20.000 de euro lunar pentru a atribui acestei firme un contract de executie lucrari, informeaza Directia Nationala Anticoruptie, intr-un comunicat postat pe site-ul institutiei.

Potrivit comunicatului, Petcu a fost prins in flagrant, joi, de procurorii anticoruptie, dupa ce a primit mita de la reprezentantul firmei beneficiare a contractului suma de 40.000 de euro reprezentand transele aferente lunilor ianuarie si februarie 2011.

Procurorii DNA efectueaza cercetari penale fata de inculpatul Marius Petcu, presedinte al Federatiei Sanitas, in sarcina caruia s-a retinut infractiunea de luare de mita, in forma continuata.

Din Ordonanta de punere in miscare a actiunii penale intocmita de procurori a rezultat ca, in perioada anilor 2009 - 2010, Petcu, in calitate de presedinte al Federatiei Sanitas, a primit de la directorul unei societati comerciale aproximativ 20.000 de euro lunar, reprezentand circa 20% din valoarea fiecarei situatii de lucrari decontate, pentru a atribui acestei firme un contract de executie lucrari.

DNA mentioneaza ca acest contract are ca obiect executarea obiectivului "Centrul de educatie, perfectionare si recreere - Snagov", pretul negociat al contractului fiind de aproximativ 9.235.000 lei, fara TVA, suplimentat ulterior cu peste 1.875.000 lei, fara TVA.

De asemenea, la data de 1 februarie 2011, Marius Petcu a primit, prin intermediar, un imobil tip vila situat in statiunea Predeal in valoare de circa 200.000 euro, se arata in comunicat.

'Scopul primirii acestui imobil a fost acela de a compensa unele transe din mita neplatite inca, aferente lunilor urmatoare, sau de a facilita obtinerea de catre aceeasi firma a unei lucrari viitoare', precizeaza DNA.