Egiptul incearca recuperarea averii din strainatate a lui Hosni Mubarak. O comisie infiintata de noua conducere din Egipt va calatori prin Europa pentru recuperarea bunurilor detinute de fostul presedinte Hosni Mubarak si de alti politicieni din fostul regim. Comisia spera sa descopere si conturile secrete detinute de fostii oameni de stat. Guvernele din UE au hotarat in data de 21 martie inghetarea activelor lui Mubarak si a altor 18 oameni de stat egipteni. Elvetia a blocat unele conturi despre care se presupune ca ar apratine fostului presedinte inca din 18 februarie, data la care acesta a parasit functia. Presedintele comisiei, Essam el-Gawahri, doreste recuperarea activelor in folosul tarii potrivit prevederilor conventiei ONU impotriva coruptiei. Activistii care au reusit sa rastoarne vechiul regim cer recuperarea averilor aflate in strainatate cat mai curand, averi despre care se crede ca insumeaza miliarde de dolari. Comisia isi va incepe activitatea in urmatoarele zile, scrie Reuters.

Presa in DiagonalaFoto: Colaj foto

Sarkozy convoaca tarile membre G20 pentru stabilirea standardelor nucleare. Nicolas Sarkozy a lansat joi o invitatie catre tarile membre G20 in scopul intalnirii la Paris pentru a discuta despre standardele internationale de securitate nucleara. Presedintele ar dori ca intalnirea sa aiba loc in luna mai si declara ca i se pare absolut anormal ca nu exista pana in prezent un set de standarde de securitate pentru domeniul nuclear. Sarkozy a efectuat o vizita in Japonia pentru a-si exprima solidaritatea fata de victimele tragediei si pentru a-i asigura pe japonezi ca pot conta pe ajutor din partea Frantei, anunta Ria Novosti.

Emirul din Kuweit a acceptat demisia guvernului. Guvernul din Kuweit si-a prezentat joi demisia, care a fost acceptata de Emirul Sabah Al-Ahmad Al-Jaber Al-Sabah, a anuntat agentia de stat Kuna. Guvernul a ales sa-si dea demisia pentru a evita ca trei dintre membrii sai (toti facand parte din familia conducatoare Al-Sabah ) sa fie interogati de Parlament pe fondul apelurilor facute pentru reforme politice si economice. Deputatii au cerut audierea vicepremierului responsabil de afaceri economice, a ministrului de externe si a ministrului informatiilor, informeaza Reuters.

Colet capcana dezamorsat la o inchisoare din Grecia. Politia a dezamorsat o bomba trimisa prin posta catre un penitenciar de maxima siguranta din Atena, in incinta caruia se afla spre judecare un grup armat de anarhisti. Coletul era destinat guvernatorului penitenciarului. Coletul cu pricina avea timbre italine, dar nu avea si stampila postei, iar la expeditor aparea numele Eurofor-ului. Anarhistii aflati inca in proces fac parte din grupul Revolutionary Nuclei of Fire si sunt judecati pentru activitati teroriste. Gruparea a revendicat mai multe atentate cu bomba trimise prin colet anul trecut catre mai multe ambasade din Grecia si chiar catre Cancelaria Angelei Merkel, scrie Fox News.

Populatia Indiei a ajuns la 1,21 miliarde de locuitori. Conform recensamantului din 2011, in ultimii 10 ani populatia Indiei a crescut cu 181 de milioane si a ajuns la un total de 1,21 miliarde de locuitori. Pana in anul 2030 India ar putea depasi demografic China, care in prezent numara 1,3 miliarde de oameni. Populatia Indiei reprezinta in 2011 aproximativ 17% din populatia de pe glob. Recensamantul recent incheiat a relevat si faptul ca indienii isi doresc mai mult baieti decat fete. Desi avorturile determinate de sexul fatului sunt ilegale, ele se practica pe scara larga, astfel ca numarul nou nascutilor de sex masculin este majoritar. O crestere pozitiva fata de deceniul trecut s-a inregistrat in domeniul educatiei. Daca la ultimul recensamant doar 65% dintre locuitori stiau sa scrie si sa citeasca, acum procentul acestora s-a ridicat la 74%, anunta BBC.