Cum este obligata Romania sa permita din 2013 exporturile de gaze

48 de ore pe HotNewsFoto: Colaj foto

Autoritatile romane nu vor mai putea tine prea mult timp in frau exporturile de gaze naturale. Legislatia europeana obliga statele membre sa asigure transportul de gaze prin conductele de interconectare in ambele directii, si in sensul de import, dar si de export, motivul fiind sporirea securitatii aprovizionarii. In aceste conditii, din 2013, toate conductele de interconectare din Romania vor trebui sa asigure si "fluxul invers", ceea ce inseamna permiterea exporturilor de gaze, a declarat pentru HotNews.ro Corneliu Condrea, director in cadrul Ministerului Economiei.

Cum au fost "impartite" patru tronsoane de autostrada: Firmele "regilor asfaltului", Dorinel Umbrarescu si Nelu Iordache, printre castigatorii licitatiilor

Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR) a anuntat castigatorii licitatiilor pentru mai multe loturi din tronsoanele de autostrada Nadlac-Arad, Timisoara-Lugoj, Lugoj-Deva, Orastie-Sibiu. Printre castigatori se afla Grupul Romstrade (controlat de omul de afaceri Nelu Iordache), Spedition UMB si Tehnostrade (companii detinute de Dorinel Umbrarescu, unul dintre oamenii de afaceri supranumiti si "regii asfaltului), Strabag (care are numeroase afaceri cu statul si care se mai ocupa deja de constructia unui alt tronson de autostradă din Coridorul IV Paneuropean) si Astaldi (se ocupa, de asemenea, de un alt tronson de autostrada).

Best of Boc, Blaga, Paleologu

Curios cum fiecare candidat la sefia PDL si-a lasat amprenta pe textele prezentate public, luni, 11 aprilie, de catre Emil Boc, Vasile Blaga si Toader Paleologu drept motiuni. Adica un soi de manifest politic, un fel de crez propriu menit sa convinga partidul ca isi va alege corect viitorul lider. In primul text vedem premierul frustrat "ca n-a avut noroc", plin de bune intentii. Pe alocuri ghicim chiar entuziasmul fostului student la filozofie. In al doilea vorbeste militianul ritos, disciplinat, strabatut totusi un fior de umanism original, adeptul unor teorii economice si mai originale. In a treia motiune ne distreaza intelectualul aiurit obsedat de tramvaie, in capul caruia temele grave se amesteca intr-un talmes balmes total cu preocupari rizibile.

VIDEO Viralul Zilei: Cum sa lesini in direct la Realitatea TV, la un miting de protest

Pe YouTube circula de luni un videoclip in care o batrana pare sa lesine in direct, in timpul unui reportaj realizat de Realitatea TV la un miting de protest impotriva desfiintarii unei unitati spitalicesti.

​VIDEO Ce vor cei care protesteaza fata de eutanasierea maidanezilor / Marinescu: Sa tranformam cainele comunitar in caine utilitar care protejeaza parcarile

Peste 50 de oameni, condusi de la tribuna de catre vicepresedintele PRM, Marius Marinescu, si de catre Bebe Ivanovici, au protestat, marti, langa Palatul Parlamentului fata de legea care permite eutanasierea cainilor comunitari. Inarmati cu pancarte, cu portavoci, cu coroane si lumanari si acompaniati de aceeasi fanfara care a participat si la mitingurile pensionarilor militari, protestatarii, pe ritmurile "Marsului Funebru" si "Treceti Batalioane Romane Carpatii", au huiduit parlamentarii puterii si au sustinut ca singura solutie viabila in cazul maidanezilor este sterilizarea si eliberarea lor inapoi in comunitate.

Familia Ionescu si multinationalele din pharma. Nu doar J&J e anchetata pentru mita

Domnul Ionescu s-a imbolnavit. S-a dus la medical de familie, care i-a prescris un medicament. "E cel mai bun", i-a spus medicul. "Daca nici asta nu are efect...", a adaugat el, lasandu-si fraza in aer ca si cand... Domnul Ionescu s-a dus la prima farmacie. Medicamentul costa 68 de lei, putintel cam scump, dar in momente din astea nu te uiti la bani. A luat medicamentul, lasand pe tejgheaua farmacistului cei 68 de lei. Nu stia ca in momentul acela, in contul personal al medicului care i-l prescrisese intrau 3,4 lei.

VIDEO George Brailoiu doneaza Academiei Romane manuscrisele Cioran: Luati-l ca un gest simbol, intr-o perioada in care avem nevoie de simboluri

Omul de afaceri George Brailoiu, care a achizitionat la o licitatie organizata saptamana trecuta la Paris manuscrise Emil Cioran, a anuntat marti ca le-a donat Bibliotecii Academiei Romane. "Am promis ca astazi voi anunta cine este beneficiarul fondului Cioran. Am considerat ca Academia Romana, care are menirea de a pastra si cultiva limba si literatura romana, este institutia care trebuie sa aiba grija de manuscrisele Cioran cumparate de mine", a spus George Brailoiu, in conferinta de presa organizata marti la Clubul Academicienilor, de la sediul Academiei Romane.

VIDEO Urme de iod radioactiv in apa de ploaie si lapte de oaie din Romania. Nicolae Zamfir, director Institutul de Fizica Nucleara: "Valori extrem de mici, fara impact asupra populatiei si mediului

O echipa de cercetatori romani a detectat, in laboratorul de cercetari din mina Slanic Prahova, urme de iod radioactiv (I 131) in apa de ploaie si lapte de oaie provenit din zona Slanic. Nicolae Zamfir, directorul general al Institutului de Fizica si Inginerie Nucleara - Horia Hulubei (IFIN-HH), a declarat pentru HotNews.ro ca "aceste valori sunt atat de mici, incat nu au nici un impact asupra mediului si populatiei".