Mihai Tanasescu: Decizia de amanare a adoptarii euro e corecta. Economia e in convalescenta

48 de ore pe HotnewsFoto: Colaj foto

"Discutia privind momentul optim al trecerii la euro e mai veche, stiti asta. Criza a demonstrat ca Uniunea are ea insasi noi provocari carora trebuie sa le faca fata. Adoptarea euro este un plan ambitios, iar pentru o economie aflata in convalescenta cum e cea a Romaniei, decizia de a amana trecerea la euro este una corecta”, a declarat pentru HotNews.ro Mihai Tanasescu, membru al boardului FMI.

China vrea sa scape de 2 trilioane de dolari. Se pregateste noul Bretton Woods?

Oficialii chinezi au descoperit brusc ca rezervele valutare ale tarii sunt excesiv de mari. Prin urmare vor sa renunte la …doua treimi. Nu s-a pomenint de o diversificare, de scaderea ponderii dolarului in favoarea altor “hartii” mai “sigure”. Semn ca detinatorii de bonduri ar putea sa aibe niste probleme pe termen lung dar si ca datoriile Vestului vor fi tot mai greu de finantat. Ne apropiem de un “restart” al actualui sistem monetar?

Guvernul a majorat amenzile in noua Lege a contabilitatii. Vezi care sunt principalele schimbari fata de forma anterioara

Guvernul a majorat o serie de amenzi si a reformulat cateva prevederi din legea contabilitatii, publicate in week-endul trecut. Astfel, potrivit versiunii oficiale a OUG nr. 37/2011 pentru modificarea şi completarea Legii contabilităţii, detinerea de active si datorii sau efectuarea de activitati economice fara a fi inregistrate in contabilitate, se amendeaza cu pana la 10.000 lei. De asemenea, dintre reformulari le amintim pe cele legate de reevaluarea imobilizarilor corporale, care se efectueaza la valoarea justa si faptul ca persoanele care conduc contabilitatea utilizand un sistem informatic au obligatia pastrarii suportului tehnic 10 ani.

Printul si cenusareasa. Monarhia britanica intre cool si hot

Povestea incepe in anul 2002, cand Kate face pe modelul, etalandu-si dedesubturile intr-o rochie foarte transparenta, la un show de moda studentesc din campusul de la St. Andrews University. William Windsor, fiul reginei inimilor Diana, nepotul reginei Elisabeta a II-a si mostenitor, candva, al coroanei britanice, are o reactie putin regala, mai mult barbateasca. "She's hot", ar fi murmurat el. Dupa aproape noua ani de la prima intalnire, o prietenie tumultuoasa si o despartire temporara, "Wills" i-a cerut mana fetei din popor. Vineri, visurile cenusareselor lumii acesteia se vor fi implinit, cu o nunta ca-n basme si un show mediatic de zile mari.

Despre abuzul celor mari si tertipurile celor mici: Orange si Vodafone pot incepe atacul in instanta impotriva amenzii de 63,1 milioane euro pentru abuz de pozitie dominanta

Orange si Vodafone au primit la inceputul saptamanii trecute deciziile prin care au fost amendate cu 34,8 milioane euro si respectiv 28,3 milioane euro pentru abuz de pozitie dominanta si au la dispozitie 30 de zile pentru a demara atacul in instanta, au declarat pentru HotNews.ro surse din cadrul Consiliului Concurentei. Povestea abuzului de care sunt acuzate Orange, Vodafone si Romtelecom, dar si practicile ilegale la care ar fi recurs Netmaster, firma de la care a pornit toata investigatia, este relatata pentru HotNews.ro de Dan Georgescu, presedintele la acea vreme a autoritatii de reglementare in comunicatii. Sanjay Bhasin, fondatorul Netmaster, sustine ca este o practica des intalnita ca atunci cand cineva este gasit vinovat sa gaseasca diverse scuze pentru a ascunde si reduce intensitatea vinei.

Artista Ioana Nemes a murit in urma unui stop cardiac, la 32 de ani

Artista Ioana Nemes, considerata unul dintre cei mai importanti artisti romani de pe scena de arta contemporana, a incetat din viata la New York, in seara zilei de 23 aprilie, in urma unui stop cardiac, potrivit unui comunicat citat de Mediafax. Conform dorintei artistei si a familiei acesteia, trupul sau va fi incinerat in New York. Data incinerarii va fi anuntata ulterior, dupa finalizarea procedurilor necesare in astfel de situatii.

INS: Aproape doua treimi dintre salariati castiga sub 1.500 lei brut

In luna octombrie a anului trecut, 65,7% dintre femei si 58,4% dintre barbati castigau mai putin de 1.500 lei brut arata datele INS publicate vineri. Per total, aproximativ 2,58 milioane de salariati, respectiv 62% din total au inregistrat venituri mai mici de 1.500 lei, in conditiile in care salariul mediu a fost de 1.721 lei.

Sebastian Ghita: Am fost santajat si amenintat cu moartea de catre Sorin Ovidiu Vintu si Ion Ilie Cezar. Mi-au cerut doua milioane de euro anual, ca taxa de liniste

Sebastian Ghita, managerul Realitatea TV, spune, intr-o declaratie remisa Mediafax, ca a fost "santajat si amenintat cu moartea de catre Sorin Ovidiu Vintu si Ion Ilie", care au incercat sa obtina de la el "peste doua milioane de euro pe an, timp de cinci ani, fara acte, ca taxa de liniste": "Am fost santajat si amenintat cu moartea de catre Sorin Ovidiu Vantu si Ion Ilie. Acestia au incercat sa obtina de la mine peste doua milioane de euro pe an, timp de cinci ani, fara acte, ca taxa de liniste. Nu am luat niciun moment in calcul varianta acceptarii santajului si am actionat in consecinta".

Guvernul renunta la anul 2015 ca obiectiv pentru trecerea la euro

Guvernul a renuntat la data de 1 ianuarie 2015 ca obiectiv pentru adoptarea monedei euro, termen mentionat cu regularitate in anii anteriori, si a avansat doar intervalul 2013-2014 pentru intrarea in ERM-II, mecanismul european al ratelor de schimb, potrivit noului program de convergenta, document obtinut de Mediafax si pe care Executivul urmeaza sa il transmita Comisiei Europene.

VIDEO In 26 aprilie 1986, la ora 01.23, centrala nucleara de la Cernobil a explodat

In 26 aprilie 1986, la ora 01.23, reactorul numarul 4 al centralei sovietice din Cernobil, in nordul Ucrainei, a explodat in cursul unui test de securitate, provocand cea mai mare catastrofa nucleara civila pana la aceasta data, relateaza AFP. Conducerea centralei a decis sa profite de oprirea programata a reactorului pentru a face un test de securitate.