Kosovo refuza discutiile cu Serbia privind impartirea teritoriului pe criterii etnice. Guvernul din Kosovo refuza sa discute cu Serbia despre o eventuala impartire a Republicii, a anuntat vice-premierul Hayreddin Kuci. Acesta a comentat o declaratie facuta luni de negociatorul sarb Borislav Stefanovc, care declara ca oficialii de la Belgrad sunt gata sa discute cu Pristina despre impartirea teritoriului. Partea de nord a Republicii Kosovo este inca populata de aproximativ 200.000 de etnici sarbi, care spera sa se separe de republica etnica Albaneza, dar acest scenariu este putin probabil sa fie agreat de catre Occident. Hayreddin Kuci a mai declarat ca posibila impartire a Republicii Kosovo pe criterii etnice ar duce la o criza grava in intreaga regiune, scrie Novinite.

Presa in DiagonalaFoto: Colaj foto

Jimmy Carter: Kim Jong Il este deschis dialogului cu Coreea de Sud. In urma unei calatorii la Phenian, fostul presedinte american Jimmy Carter a declarat ca liderul nord-coreean Kim Jong Il este pregatit in orice moment pentru o intalnire cu presedintele sud-coreean Lee Myung-bak. Carter nu s-a intalnit personal cu Kim Jong Il, dar a primit mesajul acestuia, citit de un oficial nord-coreean. "Presedintele Kim este dispus sa negocieze cu Coreea de Sud sau cu Statele Unite ale Americii cu privire la orice subiect si in orice moment, fara a pune conditii. El este in mod special pregatit pentru o intalnire cu presedintele Lee Myung-bak pentru a discuta problemele dintre cele doua tari". In anul 2010, sud-coreenii au acuzat Coreea de Nord de uciderea a 46 de marinari, in urma unui atac asupra vasului militar Cheonan. Desi Coreea de Nord a negat atacul, o ancheta internationala a gasit vinovat de acest incident un mini-submarin nord-coreean, anunta CNN.

Fosta Miss Rusia arestata pentru furt in SUA. Miss Rusia 1998 si semifinalista Miss Univers Anna Malova a fost arestata joi in Statele Unite pentru furt dintr-un magazin de haine, a anuntat New York Post. Anna Malova, in varsta de 39 de ani, a fost prinsa furand o pereche de sandale si o palarie in valoare totala de 145 de dolari. Aceasta a fost acuzata de posesie de bunuri furate si urmeaza sa fie judecata pe data de 24 mai. Malova a mai fost arestata in februarie 2010 pentru posesie ilegala de droguri, anunta Ria Novosti.

Opt morti si 17 raniti in urma unui atac sinucigas la o moschee din Irak. Cel putin opt oameni au fost ucisi si 17 raniti, dupa ce un atacator sinucigas s-a aruncat in aer in interiorul unei moschei din provincia Diyala din Irak, au anuntat oficialii fortelor de securitate. Explozia s-a produs la scurt timp dupa rugaciunea de seara in Balad Ruz, localitate situata la 90 km nord-est de Bagdad. Criminalul a detonat explozibilul in interiorul multimii, iar o parte din raniti se afla in stare critica, a anuntat Al-Muthana Timimi, seful comisiei de securitate din Diyala. Insurgentii au intensificat atacurile in ultimele luni, incercand sa submineze increderea in politia si armata irakiana, care vor ramane principalele forte de securitate dupa retragerea trupelor americane de la sfarsitul acestui an, scrie Reuters.

Nicolas Sarkozy condamna atentatul de la Marrakech. Presedintele francez Nicolas Sarkozy a codamnat cu cea mai mare fermitate atentatul de joi de la Marrakech (Maroc), considerandu-l un act odios, crud si las care a facut numeroase victime, printre care si francezi. Presedintia franceza nu a fost in masura sa precizeze daca este cu adevarat vorba de persoane decedate, asa cum a anuntat televiziunea publica marocana, conform careia 15 persoane si-ar fi piedrdut viata, printre care sase francezi. Presedintele Sarkozy transmite sincere condoleante autoritatilor si poporului marocan si, in numele tuturor francezilor, sentimentale sale de profunda simpatie, anunta AFP.