AUDIO Se intampla in Romania: Trei institutii publice cauta de trei zile un crocodil pe raul Lapus pornind de la un zvon. Agentia Nationala pentru Pescuit a mobilizat o echipa cu sonar

48 de ore pe HotNewsFoto: Colaj foto

Trei institutii publice cauta de trei zile un crocodil in raul Lapus, ca urmare a unui zvon aparut printre copii in comuna Recea din Maramures. Informatia a fost publicata joi, 14 iulie, de eMaramures.ro. HotNews.ro a incercat sa inteleaga cum e posibil ca trei institutii sa se mobilizeze pe baza unor simple zvonuri si sa caute crocodilul in rau. Vezi in articol declaratiile primarului, ale comisarului Garzii de Mediu si ale inspectorului piscicol care incearca sa gaseasca reptila din Lapus.

Incepand de luni, Romania va avea un nou Cod al Muncii. Vezi care sunt schimbarile din relatia angajat-angajator

Luni intra in vigoare noul Cod al Muncii, de la care se asteapta sa duca la cresterea flexibilizarii pietei muncii si la infiintarea de noi locuri de munca. „Practic nu este o publicare a unui nou Cod al Muncii, ci o modificare destul de extinsa insotita de abrogarea mai multor prevederi din vechiul act normativ. Avand in vedere amploarea dezbaterilor produse de acest act normativ, speram sa fie de bun augur si sa aduca efecte benefice”, au explicat consultantii fiscali chestionati de HotNew.ro.

Cum raspunde Primaria Capitalei la sesizarile cititorilor HotNews.ro privind gunoiul de pe strazi. PLUS: Cate amenzi s-au dat de la inceputul anului

Autoritatile ridica din umeri in fata muntilor de gunoaie din orase, pasand responsabilitatea de la una la alta. Garda de Mediu spune ca primaria trebuie sa se sesizeze, primaria raspunde ca nu are cum sa se ocupe de caz pentru ca este proprietate privata si ca trebuie sa se implice politia. Mesajul vine de la cititorul "Shuly", care a povestit in cadrul campaniei "Curăță Romania. Pune si autoritatile la treaba" lupta pe care o duce cu autoritatile impotriva gunoaielor din Sectorul 6. In acest caz, Primaria Municipiului Bucuresti a raspuns la solicitarea HotNews.ro ca a identificat proprietarul unui teren viran pe suprafata caruia se gasesc depozite necontrolate de deseuri si ca "in cel mai scurt timp vor fi dispuse masurile legale pentru salubrizare si ingradire totala".

VIDEO Cum l-a gasit CIA pe Osama bin Laden: Un mesager, o locuinta imensa, fara telefon, fara internet, in care gunoiul era ars - cateva indicii esentiale ale operatiunii secrete

Informatia esentiala in localizarea lui Osama bin Laden a venit in august 2010. Serviciile secrete americane stiau de ani de zile "numele de razboi" al mesagerului de incredere al liderului terorist si faptul ca cei doi ar putea locui impreuna. Au reusit sa-i stabileasca identitatea reala in 2007. Mai ramanea de aflat unde locuia acesta. Americanii au reusit acest lucru in vara anului trecut: un "complex din Abbottabad", intr-un cartier locuit de militari pensionari. Informatiile, citate de AFP, au fost oferite presei de un inalt oficial american, sub protectia anonimatului.

VIDEO Presedintele Obama: Dupa 10 ani de cautari, Osama bin Laden a fost ucis. Este o realizare istorica a SUA

Presedintele american Barack Obama a anuntat luni dimineata, intr-un mesaj pentru natiune, ca liderul retelei teroriste al- Qaeda, Osama bin Laden, a fost ucis in Pakistan si a salutat ajutorul oferit de autoritatile de la Islamabad. Cadavrul sau se afla in custodia trupelor americane.Anterior, un inalt oficial american declarase sub protectia anonimatului ca Barack Obama va anunta ca liderul retelei teroriste al- Qaeda, Osama bin Laden, este mort.

Exclusiv Acri, neatenti si lipsiti de interes. O evaluare interna a angajatilor unei banci de top

Acri, neatenti, fara rabdare cu clientii si cu capacitate limitata in a oferi informatii. Asta a reiesit in urma unei evaluari interne a unei banci locale din top 5. Consilierii clientela au iesit mai prost decat ofiterii de tranzactii, lucru explicabil intr-o oarecare masura. O alta constatare: cu cat inainteaza in varsta, angajatii bancilor ofera informatii mai transparente, dar isi pierd rapid rabdarea, buna dispozitie si interesul. Tinerii sunt insa mai rabdatori, chiar daca nu sunt in stare sa iti dea informatii sau nu inteleg cum e cu transparenta.

Elan Schwartzenberg: Detin actiuni si la B1 TV. La Realitatea mi s-a spus ca emisiunea cu mine din aceasta seara nu mai este oportuna

Elan Schwartzenberg, noul proprietar al Realitatea TV, a declarat luni seara, la B1 tv, in cadrul talk-show-ului moderat de Robert Turcescu, ca detine actiuni si la acest post de televiziune. "Va confirm ca puteti verifica cu domnul Bobby Paunescu si cu domnul Oancea ca am actiuni aici (la B1 TV, n.r.). Nu intervin niciodata nici macar in locurile unde sunt asociat, nici in bine, nici in rau, nu dau telefoane, nu agit lumea. Nu ati avut habar de aceasta informatie pana in secunda asta", a spus Schwartzenberg.

UPDATE VIDEO Ionut si Ioana Vantu: Am vandut toate actiunile pe care le detineam in Realitatea Media. Elan Schwarzenberg: Pentru mine, preluarea Realitatea este poate cea mai importanta afacere din viata mea

Ioana si Ionut Vantu - fiica si fiul lui Sorin Ovidiu Vantu, au spus luni, intr-o conferinta de presa, ca au vandut toate actiunile pe care le detineau in Realitatea Media. Ioana Vantu: "Tatal meu Sorin Ovidiu Vantu nu mai e in aceasta afacere. Sorin Ovidiu Vantu a creat un brand de succes, o afacere solida, care a adus prea multe probleme, a avut un pret foarte mare". Omul de afaceri Elan Schwartzenberg a declarat in aceeasi conferinta ca a cumparat 90% din pachetul de actiuni de la Realitatea Media. "O investitie importanta, o afacere de impact national. Am acces la fonduri si investitii de pana la 100 de milioane de euro pentru tot ce ar insemna dezvoltarea si sustinerea acestei afaceri", a spus Schwartzenberg.