Lovitura de proportii a vamii germane asupra traficului de tigari din Romania

48hFoto: Colaj foto

Procuratura din Nürnberg-Fürth a dispus retinerea a noua persoane implicate in trafic organizat de tigari din Romania si evaziune fiscala. Joi noaptea, vamesii germani au efectuat descinderi la 20 de locuinte si sedii de firme din Nürnberg, Memmingen si Reutlingen. Vama a confiscat dintr-un camion „1,5 milioane de tigari de marca ascunse sub incarcatura cu piese de masini din Romania“. La razia din 5 mai au luat parte 135 de vamesi, iar in actiune au fost implicati patru procurori. Cu varste cuprinse intre 31 si 57 de ani, suspectii ar fi traficat de mai multa vreme tigari in Germania, vanzandu-le cu profit, unei clientele fixe, scrie Reutlinger General Anzeiger (GEA).

4 din 5 salariati castiga mai putin de 350 euro net lunar

Potrivit cercetarii statistice efectuate de INS in luna octombrie 2010 pe un esantion de peste 25.000 de angajatori, numarul salariatilor care au avut un program complet a fost de 3,55 milioane, in scadere cu 178.000 fata de octombrie 2009, si cu peste 540.000 fata de octombrie 2008 si octombrie 2007, scrie Cristian Orgonas pe blogul sau.

In acelasi timp, numarul celor care au realizat un venit salarial lunar brut mai mic de 1.000 lei (741 lei net) in octombrie 2010 a fost de 1,63 milioane, alti 1,3 milioane de salariati inregistrand venituri brute cuprinse intre 1.000 si 2.000 lei.

Pentagonul publica inregistrari video cu Osama bin Laden, confiscate din ascunzatoarea acestuia (vezi fotogalerie)

Pentagonul a difuzat, sambata, inregistrari video ale lui Osama bin Laden, gasite in casa din Abbottabad (Pakistan), dupa ce acesta a fost ucis in urma unui raid al trupelor speciale americane, anunta BBC News. Filmarile il prezinta pe liderul terorist in timp ce priveste la televizor imagini cu el insusi, dar si pregatind un mesaj video adresat SUA.

In total, cinci inregistrari video confiscate in urma raidului fortelor americane au fost date publicitatii de Pentagon.

Shakira a concertat la Bucuresti (vezi fotogalerie)

Sambata seara, Shakira a sustinut in Piata Constitutiei din Bucuresti primul concert in are liber din cadrul noului sau turneu mondial, "Sale El Sol". Pe o vreme ploioasa, artista a cantat vreme de aproape o ora si jumatate, in fata a aproximativ 20.000 de spectatori, informeaza organizatorii. Au fost interpretate piese ca "Hips Don't Lie", "La Tortura" si Waka Waka", dar si un cover dupa "Nothing Else Matters" (Metallica).

Seara a inceput cu show-ul formatiei Bosquito, in jurul orei 19:00, urmat de Smiley si trupa sa. Shakira a urcat pe scena dupa ora 21:00, in acordurile celebrei "Pienso en Ti". A mai cantat "Why Wait" si "Te Dejo Madrid" si a salutat publicul, multumind pentru prezenta la concert in ciuda ploii. "Sunt aici pentru voi", a adaugat Shakira iesind in mijlocul publicului, pe podiumul din fata scenei.

Incepand de luni, Romania va avea un nou Cod al Muncii. Vezi care sunt schimbarile din relatia angajat-angajator

Luni intra in vigoare noul Cod al Muncii, de la care se asteapta sa duca la cresterea flexibilizarii pietei muncii si la infiintarea de noi locuri de munca. „Practic nu este o publicare a unui nou Cod al Muncii, ci o modificare destul de extinsa insotita de abrogarea mai multor prevederi din vechiul act normativ. Avand in vedere amploarea dezbaterilor produse de acest act normativ, speram sa fie de bun augur si sa aduca efecte benefice”, au explicat consultantii fiscali chestionati de HotNew.ro.

Cum raspunde Primaria Capitalei la sesizarile cititorilor HotNews.ro privind gunoiul de pe strazi. PLUS: Cate amenzi s-au dat de la inceputul anului

Autoritatile ridica din umeri in fata muntilor de gunoaie din orase, pasand responsabilitatea de la una la alta. Garda de Mediu spune ca primaria trebuie sa se sesizeze, primaria raspunde ca nu are cum sa se ocupe de caz pentru ca este proprietate privata si ca trebuie sa se implice politia. Mesajul vine de la cititorul "Shuly", care a povestit in cadrul campaniei "Curăță Romania. Pune si autoritatile la treaba" lupta pe care o duce cu autoritatile impotriva gunoaielor din Sectorul 6. In acest caz, Primaria Municipiului Bucuresti a raspuns la solicitarea HotNews.ro ca a identificat proprietarul unui teren viran pe suprafata caruia se gasesc depozite necontrolate de deseuri si ca "in cel mai scurt timp vor fi dispuse masurile legale pentru salubrizare si ingradire totala".