Au fost descoperite documentele de imigrare ale lui Albert Einstein. Recent descoperitele documente de imigrare ale lui Albert Einstein vor fi expuse pentru prima data in muzeul Merseyside Maritime din Liverpool. Documentele au fost descoperite intamplator de cercetatorii muzeului intr-o arhiva din Heathrow. German de origine evreiasca, Einstein a fugit in 1933 din Germania nazista de frica lui Hitler. Documentele arata ca fizicianul a ajuns in Anglia la Dover in 23 mai 1933. Pe documentele de imigratie la rubrica profesie sta scris "profesor", iar la nationalitate "elvetiana". Cercetatorii de la muzeu sunt de parere ca savantul ar fi renuntat la cetatenia sa germana ca reactie impotriva politicii hitleriste. Potrivit acelorasi documente, Einstein mergea catre Oxford. Dupa o perioada petrecuta in Anglia, Albert Einstein a plecat in America unde s-a stabilit. In anul 1955 acesta a incetat din viata, scrie BBC.

Presa in DiagonalaFoto: Colaj foto

Profetia seismologului Raffaele Bendandi: Roma urmeaza sa fie distrusa de un cutremur. Sute de mii de italieni cred ca Roma va disparea miercuri de pe fata pamantului, distrusa de un cutremur devastator care va face sa dispara 2000 de ani de istorie. Spaima lor vine de la Raffaele Bendandi, "profetul cutremurelor", un reputat seismolog care a murit cu peste 30 de ani in urma. Bendandi, care a fost innobilat de catre Mussolini se pare ca a facut o serie de previziuni care s-au implinit, intre ele si cutremurul din Friuli care a avut loc in anul 1976. Zvonul a luat amploare in ultima vreme in special datorita internetului, aducand panica in randul italienilor care sunt convinsi ca pe 11.05.2011 va avea loc un cataclism in tara lor. Potrivit sondajelor, prezenta la scoala a copiilor va fi scazuta miercuri, deoarece majoritatea parintilor prefera sa-si tina copii la loc sigur. Paola Lagorio, presedinte al Osservatorio Geoficico Comunale of Faenza, a declarat ca in toate insemnarile lui Bendandi nu se gaseste niciun cuvant in legatura cu presupusul cutremur de miercuri. Lagorio spune ca zvonul este o legenda urbana absolut nefundamentata, anunta The Guardian.

Iranul este deschis pentru discutii cu marile puteri. Presedintele Iranului a aratat disponibilitatea tarii sale de a discuta cu marile puteri despre programul nuclear. Aflat la o conferinta a ONU in Istambul, Mahmoud Ahmadinejad a declarat ca dorinta lui Catherine Ashton, reprezentantul UE de a reincepe negocierile cu tara sa este un semn ca dialogul anterior nu a fost un esec. Totusi, discutiile anterioare s-au blocat din cauza refuzului Iranului de a opri procesele de imbogatire a uraniului. America si aliatii sai suspecteaza Iranul de continuare a procesului obtinerii armelor nucleare. Iranul a negat tot timpul aceasta acuzatie, informeaza Fox News.

Mandatul de arestare al lui Hosni Mubarak a fost prelungit. Mandatul de arestare al lui Hosni Mubarak se prelungeste cu 15 zile in timp ce investigatia impotriva sa continua. Fostul presedinte al Egiptului impreuna cu doi dintre fiii sai au fost arestati pentru implicare in asasinarea protestatarilor. In acelasi timp, procurorii analizeaza si proprietatile si conturile familiei Mubarak. Autoritatile au inceput deja condamnarea fostilor lideri egipteni pentru acuzatii de coruptie, abuz in functie si insusirea de fonduri. Pana acum au fost condamnatii ministrii turismului Zoheir Garranah si internelor Habib El Adly. Ministrul de finante este si el in faza de investigatie ca multi alti apropiati ai presedintelui si fosti membri ai executivului, scrie CNN.

Peste 100.000 de postere cu Osama bin Laden au fost vandute in Pakistan dupa moartea acestuia. Peste 100.000 de postere si fotografii ale fostului lider al Qaeda, Osama bin Laden au fost vandute in Pakistan in ultima saptamana. Volumul vanzarilor creste zilnic. Sentimentele anti-americane au crescut in timp fiind alimentate de uciderea frecventa a civililor pakistanezi de catre trupele SUA, victime colaterale in razboiul anti-terorism, anunta Ria Novosti.

Fondatorul WikiLeaks, Julian Assange a fost premiat pentru pace. Fondatorul WikiLeaks, australianul Julian Assange a primit marti un premiu pentru pace acordat de Sydney Peace Foundation pentru "curajul de exceptie in apararea drepturilor omului". Sydney Peace Foundation este un ONG australian asociat Universitatii din Sydney si sustinut de primaria Sydney. Directorul ONG-ului, profesorul Stuart Rees a declarat ca lupta pentru pace cu justitia implica inevitabil aparitia unor conflicte si controverse. Rees crede ca WikiLeaks este o sursa de regenerare in jurnalism, libertate si poate chiar in politica si critica guvernul australian pentru sustinerea americanilor in cazul Assange. WikiLeaks a produs un urias scandal mediatic si diplomatic prin publicarea miilor de documente secrete americane. Unii politicieni americani sustin ca WikiLeaks ar trebui trecuta in categoria organizatiilor teroriste internationale. Pe de alta parte, chiar Assange a sustinut ca dezvaluirile sale au stat la baza revoltelor din Africa de nord si Orientul Mijlociu. Assange a primit premiul la Londra, oras din care se lupta sa evite extradarea catre Suedia in baza unor controversate acuzatii de violenta sexuala. Acelasi premiu a mai fost acordat in trecut unor personalitati ca Nelson Mandela sau Dalai Lama, informeaza Reuters.