Cum si-a numit puterea oamenii in functii diplomatice, de la Nastase, la Tariceanu, Basescu si Boc

48 hFoto: Hotnews

Numirea fostului consilier de stat, Cynthia Curt, in functia de consul general la Barcelona, a starnit reactii puternice, presa acuzandu-l pe Emil Boc ca isi pozitioneaza apropiatii in functii sus puse. Numirea in functia de consul a Cynthiei Curt este doar ultima dintr-o serie de numiri controversate de consuli facute de guvernele care s-au perindat pe la putere. Baconschi l-a numit consul general la Marsilia pe jurnalistul Ioan T. Morar; Adrian Nastase l-a numit consul general la Los Angeles pe fostul sau purtator de cuvant, Claudiu Lucaci; C.P. Tariceanu a pus-o consul general la Sevilla pe fostul deputat PNL Monica Stirbu (la baza inginer zootehnist).

De-a lungul guvernarilor de la Palatul Victoria, doua aspecte au ramas neschimbate: toti au pledat pentru intinerirea si profesionalizarea corpului diplomatic si toti au recurs la numiri diplomatice preferentiale sau pe criterii politice.

Deputatul PSD Oana Niculescu Mizil: Legaturile cu Stefan cel Mare sunt pe filiera paterna, din partea bunicului tatalui meu

Oana Niculescu Mizil sustine ca famila ei este descendenta pe linie parterna a domnitorului Stefan cel Mare, intr-o conferinta de presa la Calarasi. Deputatul PSD a explicat pentru HotNews.ro ca familia sa face investigatii pentru a documenta arborele genealogic si legaturile cu Stefan cel Mare. “Cand eu m-am nascut, tatal si bunicul meu au spus: <>”, a declarat deputatul PSD. Oana Mizil spune ca investigatiile urmeaza sa fie finalizate intr-o luna de zile.

* Oana Mizil: Specialistii care lucreaza cotrobaie in primarii, in cimitire. Am facut poze pe cruci cu numele ca sa ajungem din an in an.

* Citeste in text si cum Cornel Cernoschi, un alt autoproclamat urmas al lui Stefan cel Mare, revendica in instanta Ardealul si Tara Romaneasca.

Client fara voie. La cate produse bancare de care n-ai habar cotizezi?

Toti cei care ati avut la un moment dat certificate de actionar, indiferent la ce companie, ati primit la pachet si un “rest” de actiuni la SIF-uri (cam 60 de bucati). Povestea se repeta oarecum pentru cei care au avut de-a face cu bancile in ultima vreme. Sunt sanse foarte mari sa aveti, fara sa stiti, un cont curent, un card de debit, poate chiar unul de credit. Spre deosebire de “rezidualele” la SIF-uri, produsele bancare-balast au costuri asociate care se acumuleaza. Cititi mai jos cum am devenit fara sa stiu posesor de card Banca Transilvania si cum ti se pot strecura printre degete conturile curente si comisioanele lor de administrare.

Analiza: Cati pensionari va avea Romania in 2030?

Sistemele publice de pensii din tarile Uniunii Europene se afla intr-un sever proces de reformare avand drept obiectiv asigurarea securitatii, eficientei si sustenabilitatii, pensii adecvate si accesibile astazi si in viitor. Criza financiara si economica a acutizat cu brutalitate o stare cunoscuta a sistemelor publice de pensii, extrem de complexa si sensibila politic, sistematic amanata in cautarea solutiilor si luarea deciziilor de catre guverne. Sistemele finantate public de tip pay-as-you-go isi arata limitele in transferurile inter-generationale, prin deficite, si asistam la preocupari prudente de introducere a fondurilor de pensii de capitalizare (obligatorii si/sau voluntare) (Antolin (OECD), 2008).

Cresterea sperantei de viata si a numarului de ani traiti dupa pensionare a schimbat dramatic raportul dintre numarul populatiei in varsta de munca si numarul populatiei varstnice, conferind acestui raport de dependenta a varstnicilor valori nesustenabile economic in viitor fara cresterea varstelor la pensionare ori schimbari la nivelul cuantumului cotizatiilor si chiar al nivelului pensiilor.

Chioscul - pagoda de doi metri patrati si 30.000 de euro, noua atractie a parcurilor din Bucuresti

Dupa achizitionarea ceasurilor de aur, Administratia Lacuri Parcuri si Agrement de pe langa Primaria Capitalei (ALPAB) vrea sa amplaseze 16 chioscuri, de circa 30.000 de euro fiecare, in parcurile din Bucuresti. Potrivit directorului adjunct al ALPAB, Virgil Anastasiu, in aceste chioscuri de dimensiunea 2 mp se vor vinde produse alimentare, flori, carti, vin fiert, floricele, etc. Ca design, chioscurile incearca sa reproduca o imagine de epoca de inceput de secol XX, dar membrii Comisiei de urbanism au catalogat designul drept "oriental".

Proiectul ALPAB-ului a fost prezentat, miercuri, la Comisia Tehnica de urbanism de pe langa Primaria Capitalei, reprezentantii APLAB cerand permisiunea de a amplasa cele 16 chioscuri in parcurile Herastrau, Cismigiu, Tineretului, Carol, Floreasca, Bordei, Unirii si Izvor. Potrivit directorului adjunct al ALPAB, institutia a semnat deja contractul pentru fabricarea chioscurilor cu firma Continet, in urma unei licitatii, doua chioscuri fiind deja amplasate in Parcul Herastrau.

Soseaua Buzesti - Berzei - Uranus va trece pe sub curtea Palatului Parlamentului.

Comisia tehnica de Urbanism de pe linga Primaria Municipiului Bucuresti a avizat miercuri al doilea tronson din diametrala Buzesti - Berzei - Uranus (Diametrala nord - sud). Acesta va porni de pe Splaiul Unirii (din dreptul Podului Hasdeu) va trece pe sub curtea Palatului Parlamentului (printre Catedrala Mantuirii Neamului si Parlament) si va iesi pe Bulevardul Uranus.

Tunelul subteran va avea 800 metri lungime, cite doua benzi pe sens, iar restul drumului va avea cite trei benzi pe sens. Constantin Enache, proiectantul drumului, spune ca pentru construirea acestui tronson nu se va demola nimic.

AUDIO VIDEO ​Adriana Saftoiu, deputat PNL: Ceva se va intampla pana in 2012, e o saturatie de actuala clasa politica. Vezi in text teoria noului partid: Lebada Neagra in loc de Alba ca Zapada

"Exista o teorie a acestei Lebede Negre care spune ca trebuie sa indeplineasca trei conditii: sa fie neasteptata, sa creeze un soc imens si practic sa fie predictibil retrospectiv, adica daca te uiti in urma trebuia sa-ti fi dat seama ca se va intampla acest lucru. Practic, ceva se va intampla pana in 2012, e o saturatie de actuala clasa politica. E o tensiune publica foarte mare", a declarat deputatul PNL, Adriana Saftoiu, la Discutia de Luni, o emisiune HotNews.ro - RFI, realizata de Dan Tapalaga. Saftoiu a mai spus ca e greu de spus daca USL va rezista pana dupa alegerile locale, admitand ca exista tensiuni interne, fie mostenite din trecut, fie generate de sondajele care vor stabili viitorii candidati la primarii si Consilii Judetene.

Motiunea unui repetent plictisit: argumente, manipulari si caraghioslacuri

Sa afli ca partidele din opozitie sunt la fel de incompetente precum cele de la guvernare. Iata un adevarat prilej de disperare intr-o zi tomnateca de mai, in care deputatii social-democrati (alaturi de cei liberali) isi sustin motiunea simpla pe sanatate impotriva guvernului Boc. Felul in care politicile medicale sunt generate si aplicate in Romania nu e deloc greu de criticat. Incoerenta, gafele si dezinformarea sunt frecvent intalnite, dar din pacate acelasi lucru se poate spune si despre textul acestei motiuni, parca scrisa pe genunchii unui repetent plictisit.