Ce cantitati si la ce preturi importa tarile europene gaze din Rusia. Vezi diferente intre Romania si alte state

48 de ore pe HotNewsFoto: Colaj foto

Romania plateste printre cele scumpe gaze exportate de Gazprom in Europa. In martie, Romania importa gaze cu 400 de dolari/1.000 de metri cubi, in timp ce alte state europene achizitionau gaze rusesti cu circa 360 dolari/1.000 metri cubi. Gazprom a prognozat, recent, majorari masive la preturile gazelor naturale furnizate Europei, putand ajunge chiar si la 500 de dolari/1.000 metri pana la sfarsitul anului.

Predoiu in conflict cu magistratii pe tema raspunderii materiale: Profesia de magistrat nu raspunde pentru ce face / Danilet: Sa punem magistratii in tepusa pentru ca asa vrea poporul?

Conflict deschis in justitie, intre Ministerul Justitiei si magistrati, pe tema raspunderii materiale a magistratilor. "In Romania, profesia de magistrat este printre putinele care nu raspunde pentru ce face", a atacat, joi, ministrul Justitiei, Catalin Predoiu, in cadrul conferintei "Raspunderea magistratilor". Iar replicile nu s-au lasat asteptate. "Se vrea sacrificat judecatorul pentru imaginea publica. Raspunderea materiala a judecatorilor e doar o chestiune de imagine", a declarat Mona Pivniceru, presedintele Asociatiei Magistratilor din Romania.

​DOCUMENT Dosarul Ridzi – 2 mai, rechizitoriul integral. Cum probeaza procurorii acuzatiile de coruptie formulate impotriva fostului ministru Monica Iacob-Ridzi

Inalta Curtea de Casatie si Justitie a transmis HotNews.ro o copie a rechizitoriului dosarului Ridzi – 2 mai in baza unei solicitari oficiale pe legea 544/2001. Acuzatiile, argumentele si inventarul probelor pe baza carora procurorii au trimis-o in judecata pe Monica Iacob-Ridzi se intinde pe 171 de pagini. In rechizitoriu, procurorii descriu in detaliu cum, in calitate de ministru al Tineretului si Sportului, impreuna cu alti functionari, ajutati si de administratorii a doua firme private, au prejudiciat bugetul ministerului prin incheierea a trei contracte de servicii fara ca in prealabil sa fie organizata vreo procedura de achizitie legala.

FOTOGALERIE Scrisoare VIDEO de la Cannes despre dezamagirea cu "The Tree of Life" de Terrence Malick, huiduit de spectatori. Catalin Mitulescu, elegant, explica VIDEO de ce e relaxat pe Croazeta

Dragi prieteni imaginari, Terrence Malick s-a urcat in copacul vietii (sa fure cirese) si de acolo peisajul i s-a parut atat de cuprinzator incat n-a mai vrut sa se dea jos. Filmul sau e un poem vizual care vrea sa fie atat de cuprinzator de parca ar fi ultima pelicula facuta vreodata. Imi pare rau sa o spun, desi totul e inauntru, emotia ramane pe dinafara. Daca extraterestrii ar vrea sa vada intr-un singur film cum e cu viata pe Pamant si, mai ales, sa aiba la un loc toate marotele unei vieti naturale linistite, aici le au listate.

Sondajul comandat de Berceanu: USL- 53%, PDL- 19%, Partidul Poporului -11%

Senatorul PDL Radu Berceanu a facut luni public sondajul CSOP care a fost comandat si platit din buzunarul propriu. Potrivit sondajului, USL este cotat cu o intentie de vot de 53%, in timp ce PDL are 19%. De asemenea la capitolul incredere in personalitatile politice Vasile Blaga si Emil Boc sunt situati pe acesasi pozitie, 15%, in timp ce vicepresedintele PDL Elena Udrea are 12% procente iar Roberta Anastase 8%.

Stephen Hawking: Nu exista rai sau viata dupa moarte. Sunt doar povesti pentru cei care se tem de "intuneric"

"Creierul este un computer care inceteaza sa functioneze cand componentele sale se strica", spune Stephen Hawking, cel mai cunoscut om de stiinta britanic, intr-un interviu pentru The Guardian. "Pentru computere stricate nu exista nici rai, si nici viata dupa moarte", mai scrie cunsocutul savant care adauga ca aceste concepte sunt doar menite sa aduca alinare celor care se tem de moarte.

​FOTOGALERIE Cum a ajuns Chile in topul arhitecturii mondiale

Chile este una dintre tarile care dupa 1989 a suferit o dezvoltare urbana spectaculoasa, asemanatoare celei din Romania si din fostul bloc comunist. Daca in Europa, acest fenomen a fost numit de specialisti "turbourbanism", datorita rapiditatii cu care s-a construit si ororilor arhitecturale care au aparut, autoritatile si arhitectii chilieni au reusit sa creeze un mediu propice pentru aparitia unor proiecte arhitecturale valoroase si inovative, pozitionand tara in topul arhitecturii mondiale.

Scandaluri sexuale la varf. Vezi ce personalitati au fost prinse calcand stramb de-a lungul timpului

Recentul scandal sexual in care este implicat seful FMI, Dominique Strauss-Kahn, arestat la New York pentru agresiune sexuala si tentativa de viol, ne reaminteste ca de-a lungul timpului, mai multi lideri importanti ai politicii mondiale au fost implicati in scandaluri asemanatoare si chiar fortati sa demisioneze, scrie cotidianul francez Le Figaro in editia electronica.

FOTOGALERIE Dublin, cea mai mare operatiune de securitate din istoria Irlandei cu ocazia vizitei Reginei Angliei dupa aproape 90 de ani

Finala Europa League la fotbal de miercuri nu are nici o importanta aproape, intr-un oras dat peste cap, la propriu si la figurat, de prima vizita oficiala a unui monarh britanic in Irlanda, de la obtinerea independentei, in 1922. Peste 8000 de politisti irlandezi, dar si forte inarmate ale politiei britanice se afla pe strazile Dublinului, in cea mai mare operatiune de securitate din istoria Irlandei. Regina Elisabeta a II-a si-a inceput marti la pranz vizita de patru zile in Irlanda. Pe langa Dublin, Regina va mai ajunge si in sud-vestul tarii, in Cork si in Tipperary.