VIDEO CNADNR a semnat cinci contracte de 693 milioane de euro pentru autostrazi/Anca Boagiu: In cativa ani vom avea 845 kilometri de autostrada

48 de ore pe HotNewsFoto: Colaj foto

Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale (CNADNR) a semnat vineri primele cinci contracte din noua pentru loturile de autostrada de pe Coridorul IV Paneuropean. CNADNR a anuntat pe 12 aprilie castigatorii licitatiilor pentru mai multe loturi din tronsoanele de autostrada Nadlac-Arad, Timisoara-Lugoj, Lugoj-Deva, Orastie-Sibiu. Printre castigatori se afla Grupul Romstrade (controlat de omul de afaceri Nelu Iordache), Spedition UMB si Tehnostrade (companii detinute de Dorinel Umbrarescu, unul dintre oamenii de afaceri supranumiti si "regii asfaltului), Strabag (care are numeroase afaceri cu statul si care se mai ocupa deja de constructia unui alt tronson de autostradă din Coridorul IV Paneuropean) si Astaldi (se ocupa, de asemenea, de un alt tronson de autostrada). Vezi in text cu care dintre aceste companii s-au semnat contracte.

Avocatul Ion Ilie-Iordachescu a fost reales decan al Baroului Bucuresti

Avocatul Ion Ilie-Iordachescu a fost reales, sambata, decan al Baroului Bucuresti, cu 1.378 de voturi, la Adunarea Generala Electiva si Ordinara a Avocatilor, care s-a desfasurat la Sala Palatului, relateaza Agerpres.Pe locurile urmatoare s-au clasat Mihnea-Octavian Stoica cu 679 de voturi si Flavia-Cristina Teodosiu cu 375 de voturi.

Cum vrea porumbelul stilizat al lui Tokes sa cucereasca electoratul maghiar al lui Marko. Vezi in articol programul politic si statutul Partidului Popular Maghiar din Transilvania​

Tribunalul Bucuresti va judeca joi, 26 mai, cererea de infiintare a Partidului Popular Maghiar din Transilvania. HotNews.ro prezinta in premiera statutul partidului, programul politic, sigla partidului si membrii fondatori. Desi nu apare in documentele de constituire ale noului partid, euroaparlamentarul Tokes Laszlo are un rol important in noua constructie politica. Sub sigla care reprezinta un porumbel stilizat Partidului Popular Maghiar din Transilvania (PPMT) isi propune sa militeze pentru autonomia maghiarilor din Transilvania. Trei dintre cei patru membri fondatori sunt lideri ai Partidului Civic Maghiar, care lupta pentru autonomie si se prezinta alternativa la UDMR.

Guvernul a decis sa permita PFA sa angajeze terte persoane. Vezi ce alte prevederi au fost reformulate

Potrivit modificarilor aduse joi, 19 mai, Ordonantei 44/2008, Persoanele Fizice Autorizate vor putea angaja terte persoane, fiind de asemenea reformulata si prevederea prin care se stabileste ca un PFA ce desfasoara o activitate catre un tert nu va fi considerat angajat, chiar daca are un singur beneficiar al serviciilor. „Implicatiile trebuie intelese in contextul general al OUG nr. 44/2008, care reglementeaza autorizarea persoanei fizice ce nu desfasoara activitati liberale si/sau profesiile ce nu sunt reglementate prin legi speciale”, explica Adrian Benta, consultant fiscal. Potrivit acestuia, modificarile nu opereaza in domeniul avocatilor, notarilor, consultantilor fiscali, auditori, medici, arhitecti etc, care pot efectua angajari ca si pana acum.

Statul Major al Rusiei: Scutul american, amenintare reala la adresa Rusiei

Desfasurarea scutului american antiracheta reprezinta o amenintare reala la adresa fortelor nucleare de intimidare ale Rusiei, a declarat vineri dimineata seful directiei operative a Statului Major al Armatei ruse, Andrei Tretiak, citat de presa centrala si AFP.„Dupa realizarea etapelor trei si patru ale programului, situatia s-a schimbat radical. 400 de rachete de interceptare pe 40 de nave si in zona scutului din Polonia. Este o amenintare directa la adresa fortelor noastre nucleare de intimidare”, a spus general-locotenentul Tretiak la o conferinta de presa cu tema „Pozitia Rusiei referitoare la crearea unui scut aerian european”.