Televiziunea rebelilor libieni a emis pentru prima oara luni seara. Libia Al Hurra, televiziunea rebelilor libieni, a inceput sa emita luni seara de la Benghazi. Prima emisiune difuzata a inceput la ora locala 20:00 si a fost transmisa din Piata Revolutiei, simbol al revoltei impotriva regimului Gaddafi. "Este un moment istoric, am intampinat o multime de obstacole. Mi-as fi dorit ca prietenul si colegul nostru Nabus Mohammed, ucis de catre fortele pro-Gaddafi, sa fi fost aici in seara aceasta", a declarat pentru AFP directorul postului de televiziune, Baras Al-Zuheir.

Presa in DiagonalaFoto: Colaj foto

Germania: 14 oameni au murit din cauza infectiei cu bacteria E.coli pana in prezent. In Germania, numarul celor care au murit din cauza infectiei cu E.coli, bacterie care se gaseste in castraveti contaminati, a ajuns la 14, dupa ce doua noi decese au fost anuntate luni dupa-amiaza. Potrivit autoritatilor regionale, citate de cotidianul L'Express, noile victime sunt o femeie sub 50 de ani din Renania de Nord-Westfalia (vest) si un barbat in varsta de 75 de ani din Schleswig-Holstein (nord). Oficialii din Cehia, Austria, Ungaria si Luxemburg au declarat ca este posibil ca tarile lor sa fi importat castraveti contaminati. De asemenea, numarul suedezilor contaminati cu bacteria E.coli a crescut la 39, dintre care 15 cazuri cu complicatii serioase, au anuntat luni autoritatile sanitare suedeze, citate de AFP.

Coreea de Nord renunta la negocierile cu Coreea de Sud si ameninta cu "represalii fizice, fara avertisment". Coreea de Nord a anuntat luni ca va renunta la toate negocierile cu Coreea de Sud, amenintand cu "represalii fizice, fara avertisment", in cazul in care tara sudica ar incepe un "razboi psihologic". Declaratia vine la doar cateva zile dupa vizita liderului de la Phenian la Beijing. Comisia Apararii Nationale, unul dintre cele mai mari organisme in ierarhia regimului comunist, a anuntat, de asemenea, inchiderea unei linii militare de comunicare dintre cele doua tari, situata pe coasta de est. Totodata, isi va incheia activitatea un birou de legatura de la Muntele Kumgang, au mai adaugat reprezentantii comisiei, intr-o declaratie eliberata de catre agentia de stiri oficiala KCNA. Coreea de Nord a avertizat in mod repetat ca va deschide focul asupra frontierei sudice, unde militantii sud-coreeni impart pliante de propaganda, scrie AFP.

Ratko Mladic, intre mit si genocid. In timpul razboaielor din Balcani, Ratko Mladic a aparut ca un personaj misterios, aproape o figura mitica. Pentru multi sarbi, el a fost un erou care a luptat pentru mandria si valorile nationale. Pentru familiile celor pe care i-a jertfit insa, Mladic este un criminal care a pus dezintegrarea Iugoslaviei sub semnul hecatombelor. Musulmani, croati, sarbi - sunt cu totii vinovati de crime grave, insa trupele conduse de Mladic poarta vina pentru cele mai grave atrocitati de dupa cel de-al Doilea Razboi Mondial: masacrul de la Srebrenica si asediul orasului. Vezi o cronologie a evenimentelor istorice si a celor mai importante episoade din timpul cautarii lui Ratko Mladic, insotita de o fotogalerie.

Libia: Opt ofiteri superiori au dezertat din armata lui Gaddafi si s-au alaturat rebelilor libieni. Opt ofiteri superiori, dintre care cinci generali, au dezertat din armata colonelului Muammar Gaddafi si s-au alaturat fortelor rebelilor libieni. Cei opt le-au cerut militarilor si oficialilor fortelor guvernamentale sa le urmeze exemplul, in cadrul unei conferinte de presa sustinute la Roma, scrie BBC. Cei opt ofiteri superiori acuza armata libiana de genocid si sustin ca puterea militara a acesteia a fost redusa cu 80 de procente. Ali On, unul dintre generalii care au dezertat, le cere fostilor colegi sa abandoneze regimul "in numele martirilor care au cazut in apararea libertatii". Un alt general, Melud Massoud Halasa, a declarat ca "cel mult 10 generali i-au ramas loiali lui Gaddafi". Potrivit fostului Ministru libian de Externe, Abdel Rahman Shalgam, situat acum de partea rebelilor, aproximativ 120 de soldati au dezertat in ultimele cateva zile.

Osama bin Laden planuia o "mare coalitie" a grupurilor militante. Fostul lider al gruparii al-Qaeda, Osama bin Laden, si-a petrecut ultimele saptamani de viata incercand sa intareasca legaturile cu grupurile insurgente afgane si pakistaneze, in scopul realizarii unei "mari coalitii". Bin Laden a facut eforturi repetate pentru unificarea grupurilor militante , asumandu-si chiar riscul de a-si parasi resedinta din Abbottabad pentru a incerca sa contruiasca o alianta proaspata prin intalniri fata-in-fata, potrivit unor surse din Pakistan, citate de publicatia britanica The Guardian. Surse din cadrul serviciilor de securitate occidentale au declarat pentru The Guardian ca exista rapoarte care sugereaza ca Osama bin Laden planuia o "mare coalitie". Informatia a fost confirmata de Richard Barrett, seful Comitetului ONU care se ocupa de al-Qaeda si problema talibanilor. Citeste integral.