20% dintre medici au renuntat la protest, restul taxeaza consultatiile. Din peste 11.000 de medici de familie din Romania, aproape 2.000 au semnat contract cu asigurarile. Cei mai multi sunt din judetul Valcea, unde doar patru protesteaza. Daca pana acum au oferit consultatii gratuite, de joi, pacientii vor scoate din buzunar aproximativ 20-25 de lei pentru o consultatie. Pentru a mentine cabinetele pe linia de plutire, medicii se vor concentra pe cazurile mai grave si mai putin pe controalele de rutina. "Trebuie sa consult cat mai multi pacienti, nu ma mai pot intinde la discutii despre prevenirea bolilor. O consultatie la generalist ar trebui cotata la 50 de lei, iar la medicul de familie, fiind specialist, la mai mult", spune Sandra Alexiu, secretarul Societatii Nationale de Medicina Familiei, scrie EVZ.

Subiectele ZileiFoto: Colaj foto

Generatia etnobotanicelor. Copilul de 10 ani care isi injecteaza "legale": "E ca si cum as avea, asa... multa ciocolata in burta". E al patrulea sau al cincilea copil care ma ia in brate, imi palpeaza buzunarele in treacat si se uita mirat la bratele mele vazand ca nu am urme de intepaturi. "Tu te droghezi?", il intreb. Pustiul de 10 ani imi arata mandru urma lasata de ac pe antebrat. "Si cum e?" Sta cateva secunde sa se gandeasca, inchide ochii, se lasa pe spate zambind si isi freaca mainile de stomac. "E ca si cum as avea, asa... multa ciocolata in burta". Suntem undeva la granita dintre cartierele bucurestene Rahova si Ferentari. Sosirea ambulantei Asociatiei Romane Anti-SIDA (ARAS) este asteptata. In fiecare saptamana, intr-o zi si ora stiute, consumatorii de droguri din zona au aflat ca daca isi aduna seringile folosite, vor primi in schimb unele noi, anunta Gandul.

Cazul Dragnea: blocarea banilor UE este iminenta. Procedurile in baza carora s-au dat banii UE in Romania au deficiente grave. Acest lucru rezulta in urma auditului preliminar facut de Comisia Europeana (CE) pentru Programul Operational Regional finantat prin Fondurile Structurale si de Coeziune, au confirmat, pentru "Adevarul" Europa, surse de la Bruxelles. Auditul a fost efectuat in perioada martie - aprilie a acestui an, membrii Comisiei analizeaza in prezent rezultatele, dar confirma ca neregulile sunt legate in special de procedurile de achizitii publice. "Am gasit ca aceste proceduri au deficiente grave in ceea ce priveste functionarea sistemului de gestionare si control al asistentei financiare acordate de UE", au declarat surse din CE, informeaza Adevarul.

Cum rezista castraveciorul romanesc atacului E.coli. Desi Germania a recunoscut ca nu castravetii sunt responsabili pentru epidemia de E.Coli, unul dintre primii doi producatori din Romania a ajuns deja pe butuci. In acelasi timp, un alt mare producator roman de castraveti continua sa exporte zilnic 100 tone de legume in UE. Isteria castravetilor despre care s-a spus ca sunt infestati cu E Coli si produc hemoragii stomacale si blocaj renal a trantit la pamant cel mai mare exportator roman de castraveti pentru consum. E vorba de castravetii tip "farbio", sortimentul cu forma alungita, de 30-40 cm, care de obicei sunt comercializati imbracati in folie, scrie Romania Libera.

Serban Huidu: "Nu imi aduc aminte cum este Dincolo". "Carcotasul" Serban Huidu a vorbit, in exclusivitate pentru "Evenimentul zilei", despre accidentul suferit la o statiune de schi din Austria, despre recuperare si revenirea pe sticla. "Cateva luni am luat niste medicamente foarte puternice. Ma simteam ca si cum as fi fost beat tot timpul", povesteste Huidu despre momentele care au urmat accidentului ingrozitor din 27 decembrie. In timpul unei vacante cu familia in statiunea montana Innsbruck, Serban Huidu a incercat sa evite niste copii de pe partie, a pierdut controlul schiurilor si s-a izbit de un copac. A fost internat la un spital din Austria, unde a ramas timp de trei saptamani. Pe 9 martie, Serban Huidu a revenit pentru cateva momente pe platoul emisiunii "Cronica Carcotasilor", spre bucuria fanilor sai. Cu cateva kilograme in minus si miscari nesigure, carcotasul a glumit, spunand ca "pleaca in vacanta, la schi", anunta EVZ.

"Castravetii dvs. sunt cu bacterie sau fara?" - "Baterie?! Care baterie?!" In Piata Obor, castravetele cu "Ebola" face politica varza. Nu exista epidemie ori pandemie mai rasarita in lume, care sa nu produca un impact serios si la Bucuresti. Ca e vorba de aviara, gripa porcina sau vaca nebuna, toate "molimele" si-au dat mana peste capetele romanilor, pentru a le face viata si mai agitata. Toate au explodat, initial, intr-o panica generala, pentru a sfarsi in cea mai crancena persiflare damboviteana. Bacteria ucigasa, E. coli, a asa-zisului castravete spaniol, a aruncat la lada de gunoi mii de tone de curcubitaceu autohton, absolut nejustificat. Mai mult, presa ultimelor zile sustine ca leguma nu se mai da "nici pe gratis", ca gropile de gunoi nu vor sa primeasca masa verde a castravetelui calcat de senilele buldozerelor, ca producatorul roman e la pamant, pierderile fiind uriase, informeaza Gandul.

Generalul Rosu: "Domnule Iliescu, poporul va iubeste!". In seara de 22 decembrie 1989, comandantul Armatei a III-a il asigura pe succesorul lui Ceausescu de sprijinul oltenilor, chiar daca acestia nu prea auzisera de Ion Iliescu. Nici in judetul Dolj nu s-a murit pana pe 22 decembrie 1989. Manipularile, diversiunile si influenta generalului Dumitru Rosu au schimbat dramatic situatia. Sediul Comitetului Judetean de Partid din Cetatea Baniei s-a numarat, si el, printre focarele diversioniste din vremea Revolutiei. Zvonurile alarmiste anuntate la telefoanele operative din cladire sau cele lansate de oamenii adunati in fata cladirii au triat revolutionarii care apucasera sa "cucereasca" Judeteana de Partid. Aici, neoficial, la conducere s-a instalat generalul Dumitru Rosu, personaj controversat, apropiat de gruparea Iliescu-Militaru, desi nu absolvise Academia Militara in URSS, ci in Romania, scrie Adevarul.

Expusi total la risc de catastrofa. Doar 600.000 de locuinte vor beneficia pana la 15 iulie de asigurarea obligatorie impotriva dezastrelor in timp ce aproximativ 2,2 milioane sunt deja asigurate facultativ. Proprietarii a peste 6 milioane de locuinte risca din aceasta cauza sa primeasca amenzi de pana la 500 de lei. Doar 520.000 de case din cele 8,3 milioane de locuinte din Romania au fost asigurate pentru riscurile de catastrofa (AOL) pana la finele lunii mai iar ritmul de subscriere ramane inca la un nivel scazut: 1000-1.500 de polite pe zi. Potrivit lui Marius Bulugea(foto), Director General PAID, pana in data de 15 iulie vor fi asigurate maximum 600.000 de locuinte impotriva riscurilor de cutremur, inundatii si alunecari de teren, anunta Romania Libera.