De ce costa 100.000 euro o ancheta despre benzinarii Romaniei. Cei 12 juristi ai Consiliului Concurentei se lupta in sute de procese in instanta cu case de avocatura redutabile, care apara mari firme din Romania amendate de inspectorii de la Concurenta. Valoarea amenzilor contestate este de zeci de milioane de euro. Bogdan Chiritoiu, presedintele Consiliului Concurentei, a descris intr-un interviu investigatiile pe care institutia le deruleaza si care sunt costurile acestora. Chiritoiu explica cum s-a ajuns la cele trei amenzi gigant pentru Orange, Vodafone si Posta Romana, si care sunt pietele unde Consiliul Concurentei a demarat cateva investigatii, scrie Romania Libera.

Subiectele ZileiFoto: Colaj foto

Scandalul banilor europeni: Pe mosia lui Dragnea, UE si-a pus mainile-n cap. Secretarul de stat in Ministerul Dezvoltarii este primul oficial care vorbeste despre suspiciunile de frauda cu bani europeni. El spune clar ca autoritatile locale sunt de vina. Pentru ca multe consilii judetene au risipit fondurile europene, Romania risca sa se trezeasca cu finantarea blocata. In cateva zile, un raport al Comisiei Europene va clarifica aceasta situatie, insa vestile de pana acum nu sunt deloc bune. Secretarul de stat in Ministerul Dezvoltarii, Razvan Murgeanu, arata care sunt principalii vinovati, dintre autoritatile statului, de situatia creata. Integral in EVZ.

Cum se vede noua harta a Romaniei in "Tinutul Secuiesc". Despre autonomie la Targu Secuiesc. Un "igen" e cu noroc, la a treia incercare. "Nu-mi spun numele", ma avertizeaza insa domnul tolanit pe o banca, oprindu-se din rasucitul unei mustati in furculita. "Ce vrea asta, guvernul, (reorganizarea in opt superjudete n.r.) e prea putin pentru noi. Prea putin, dom'le. Tinutul Secuiesc, asa cum e, e cel mai bun, cu Covasna, Harghita si Muresul. Asta pentru noi e suficient. Pentru toti locuitorii, si maghiari, si romani, sigur ca da, autonomie. Ca si romanii vrea, nu numai maghiarii. A inceput si romanii sa inteleaga ca e mai bine. Cum a scris intr-o zi si un ziar romanesc, ca cei care au venit de afara au vazut acolo cum merge si vrea si aicea ca sa fie", imi explica el. Inainte de "multumesc, la revedere" imi spune ca e pensionar "si-atat" si membru UDMR "simplu, fara functie". Pot sa-l botez Ferenc, pentru reportaj?. "Ferenc, sigur ca da, ati ghicit din prima!" si se departeaza, scrie Gandul.

Dotarea armatei romane in al Doilea Razboi Mondial.Adevarul.ro in colaborare cu revista Historia va prezinta, in saptamana 14-22 iunie, o serie de materiale si analize atent documentate legate de implicarea armatei romane in operatiunile de razboi declansate la data de 22 iunie 1941, la ora 2.20. Pe parcursul acestor zile vom publica in exclusivitate imagini de arhiva din acea perioada, marturii si documente scoase la lumina de reporterii revistei Historia dar si analize "la rece" ale evenimentelor care au precedat decizia de a sprijini Germania nazista in conflictul cu URSS. Mult mai multe amanunte veti gasi in paginile revistei Historia. Dotarea Armatei romane la inceputul celui de-Al Doilea Razboi Mondial reprezenta, in linii mari, materializarea planului general de inzestrare, aprobat la 27 aprilie 1935 de catre Consiliul Superior al Apararii Tarii.

Ultimul roman condamnat la moarte: "S-a reparat o nedreptate". La aproape patru decenii dupa ce statul comunist decidea executia sa pentru inalta tradare, Constantin Rauta si-a redobandit cetatenia romana. Cazul sau vorbeste despre absurdul justitiei romanesti. Pe 23 noiembrie 1974, Constantin Rauta inca mai reprezenta pentru statul roman un cetatean de nadejde: cu opt ani inainte, absolvise Facultatea de Electronica si Constructii, fusese un student eminent. Lucrase ca proiectant la IPROCHIM Bucuresti, apoi la Centrul de Calcul al Ministerului Chimiei. Fusese bursier in Italia, ocazie cu care a trebuit sa accepte o colaborare cu Serviciul de Spionaj. Dupa aceea, realizase un sistem de alarma pentru Departamentul de Informatii Externe (DIE), menit sa asigure protectia resedintei lui Nicolae Ceausescu. Interviu integral in EVZ.

Se aprind discutiile in PDL si intre maghiari. In timp ce tabara Blaga critica intentia conducerii PDL ca Executivul sa-si asume raspunderea pe o lege referitoare la reorganizarea Romaniei, maghiarii au propriile discutii cu privire la numarul viitoarelor judete si la delimitarea acestora. Numele viitoarelor judete ar putea fi stabilite chiar de catre consiliile judetene care vor fi alese, pe noua formula, la alegerile locale din iunie 2012. Propunerea a fost lansata de premierul Emil Boc, care a mentionat si ca angajarea raspunderii pe un proiect de lege in acest sens ramane inca o posibilitate. "Dupa ce se alege noul consiliu judetean mai mare, pe aceste cinci judete actuale, el se aduna si stabileste denumirea judetului respectiv, iar noi doar o validam prin hotarare de guvern, la Bucuresti", a explicat premierul la postul public de radio, potrivit Romania Libera.

Cand va fi functionala telegondola din Bucuresti. In 25 de minute am putea ajunge din Pantelimon la Casa Presei. Vezi aici harta. Anul viitor, bucurestenii ar putea merge la serviciu cu telegondola. Aceasta va lega nordul de estul Capitalei, traversand sapte lacuri in doar 25 de minute. Anul viitor, bucurestenii ar putea merge la serviciu cu telegondola. Aceasta va lega nordul de estul Capitalei, traversand sapte lacuri in doar 25 de minute. Viteza de deplasare va fi de 5 metri pe secunda, iar capacitatea de transport a unei singure telecabine va fi de 1.500 de persoane pe ora, de cinci ori mai mult decat incape intr-un autobuz. Intregul traseu al telegondolei va avea o lungime de 10 kilometri, cu sase statii, sau se va putea parcurge fara oprire. Distanta intre doua telecabine va fi de 120 de metri, ceea ce inseamna un timp de asteptare in statie de aproximativ un minut, scrie Gandul.

De ce i-ai gratiat pe ucigasi? "Adevarul" ii pune "emanatului" Ion Iliescu o intrebare la care fostul presedinte raspunde halucinant: "Este o istorie trecuta". In Harghita si Covasna, evenimentele din decembrie 1989 s-au soldat cu 6 morti si 100 de raniti din randul militienilor si securistilor. Ion Iliescu a fost milos cu ucigasii. Majoritatea locuitorilor din Harghita si Covasna, judete cu populatie preponderent maghiara, au trait Revolutia din 1989 ca pe un prilej de razbunare asupra organelor de Militie si Securitate ale regimului comunist. Frustrarile acumulate de populatia maghiara in anii de dictatura ceausista au defulat incepand cu 22 decembrie (ziua in care cuplul dictatorial a fugit cu elicopterul de pe sediul Comitetului Central al PCR) si au degenerat in acte de violenta extrema, soldate cu 6 morti si aproximativ 100 de raniti in randul militienilor si securistilor din cele doua judete.

Cum ar imparti Romania radicalii maghiari si UDMR: Vezi proiectele! O reorganizare pe granitele vechiului dictat. 12 macro-judete, unul format din judetele Covasna, Harghita si Mures constituie viziunea radicalilor maghiari din Partidului Civic Maghiar (PCM) asupra reformei administrative-teritoriale. Viitoarele superjudete ar trebui sa respecte in mare parte limitele vechilor regiuni si voievodate istorice precum Tinutul Secuiesc, Partium sau Maramures. Pragmatici, udemeristii au venit inca din 2009 cu varianta a 16 judete, trei din ele pornind de la realitatile demografice ale comunitatii maghiare. Uniunea mai propune crearea a cinci macroregiuni de dezvoltarea suprapuse pe aceste judete. Cea de-a cincea, semana ca doua picaturi de apa cu teritoriul cedat Ungariei prin Dictatul de la Viena, scrie EVZ.

ISI tranteste usa in nas agentilor CIA. Serviciile secrete din Pakistan au arestat cinci informatori pakistanezi care au ajutat CIA inaintea raidului in care a fost ucis liderul retelei teroriste Al Qaeda, Osama bin Laden. Arestarile, relatate de cotidianul New York Times, intervin intr-un moment in care relatiile dintre Washington si Islamabad s-au tensionat, ca urmare a raidului lansat de un comando american pentru capturarea liderului Al Qaeda. Autoritatile pakistaneze nu au digerat intruziunea din 2 mai a trupelor de elita americane pe teritoriul lor fara a fi informate. Chiar daca a fost vorba despre prinderea lui bin Laden, cel mai cautat om de pe planeta, raidul a constituit o umilinta pentru Islamabad, in special pentru serviciile secrete pakistaneze, ISI. De atunci, Pakistanul a inmultit masurile de neincredere fata de SUA, care considera ca moartea lui bin Laden a intarit frontul contra terorismului international, scrie Romania Libera.

Vezi cat castiga in tara fara autostrazi un director al Companiei Nationale de Autostrazi. Plus: CNADNR a marit salariile unor angajati cu pana la 75%. Mai multi angajati ai CNADNR implicati in proiectele de investitii au primit majorari ale salariului de baza cu pana la 75%, iar unii dintre salariati au castiguri semnificativ mai mari fata de cel al directorului general interimar, Daniela Draghia, remunerata lunar cu 10.352 lei brut. Datele sunt incluse intr-o situatie nominala a salariatilor din structura centrala a CNADNR, valabila la 20 mai 2011 si publicata de revista TIR Magazin. Salariile de baza au fost majorate in baza unor prevederi din Contractul Colectiv de Munca (CCM) pentru acest an, care prevede constituirea, cu aprobarea directorului general, a unor unitati de implementare a proiectelor finantate din fonduri comunitare nerambursabile si imprumuturi externe rambursabile sau investitii finantate de la bugetul de stat si venituri proprii, scrie Gandul.

Fotografii cu un magistrat de la Curtea Suprema si un mafiot in computerul unui arestat. Judecatoarea Georgeta Barbalata, din cadrul Sectiei Penale a Inaltei Curti de Casatie si Justitie a Romaniei, a fost audiata, ieri, la DNA, in dosarul "Spaga in Portul Constanta". Sotul judecatoarei, Dan Nimerceag, este un afacerist cu interese in Portul Constanta si cunoscut de-ai liderului mafiei asiatice, Hoa Le Duc. Acesta este inculpat pentru spalare de bani, evaziune fiscala si constituire de grup criminal organizat, in legatura cu tranzactii cu marfuri importate tot prin Portul Constanta si vandute in complexul comercial "Dragonul Rosu", scrie EVZ.

Dorin Cocos: "Si cu, si fara Elena Udrea, tot un om de afaceri de succes as fi fost". Dorin Cocos, sotul ministrului Elena Udrea, spune ca a cunoscut-o pe aceasta cand deja avea afaceri. Recunoaste apropierea de Bittner si Petrache, insa spune ca a stat departe de Nastase. Pana in 2005, numele lui Dorin Cocos a fost vehiculat doar in contextul concesiunii parcarilor Dalli, desi afacerile lui erau infloritoare. Cand, pe 26 decembrie 2003, Dorin Cocos se casatorea la New York cu Elena Udrea, amandoi erau pentru marele public niste ilustri necunoscuti. Intrarea in politica a Elenei Udrea in 2004 a schimbat radical datele problemei. Astazi, cuplul Udrea- Cocos este cunoscut si la Cuca Macaii. Dorin Cocos nu si-a dorit aceasta notorietate, dar a capatat-o. Nu-i simplu si nici usor sa fii "sotul sotiei tale". Interviu integral EVZ.