Fiul lui Gaddafi: Libia este gata sa organizeze alegeri libere si sa adopte o noua Constitutie. Autoritatile libiene sunt gata sa organizeze alegeri libere in termen de trei luni si sa elaboreze o noua Constitutie, ca un compromis in relatia cu insurgentii care cer demisia lui Muammar Gaddafi, a declarat fiul acestuia, Saif al-Islam. Transparenta alegerilor va fi garantata de prezenta observatorilor internationali din partea UE, ONU si NATO. In cazul in care adversarii lui Gaddafi vor castiga alegerile, acesta nu va parasi niciodata Libia. Inaintea alegerilor se va elabora si noua Constitutie, a mai anuntat Saif al-Islam, scrie Ria Novosti.

Presa in DiagonalaFoto: Colaj foto

Camera Reprezentantilor din SUA a votat impotriva ajutorului alimentar pentru Coreea de Nord. Camera Reprezentantilor a adoptat un amendament care interzice Statelor Unite ale Americii sa furnizeze ajutoare alimentare Coreei de Nord, considerand ca nu populatia va beneficia de acesta, ci mai degraba regimul comunist. Oficialii nord-coreeni au solicitat Statelor Unite si altor tari ajutor alimentar, prin intermediul programului "Mancare pentru pace". Agentiile ONU estimeaza ca milioane de nord-coreeni sufera din cauza lipsei de hrana. Reprezentantul republican Ed Royce a declarat ca ajutorul ar oferi beneficii regimului lui Kim Jong Il si ar avea acelasi efect ca finantarea programului nuclear nord-coreean, deoarece ar permite deturnarea de fonduri. Administratia Obama nu s-a pronuntat inca pe aceasta tema, anunta AFP.

Iranul a lansat al doilea satelit pe orbita, conform televiziunii de stat. Iranul si-a reafirmat ambitia de a deveni o putere in spatiu, dupa ce a lansat cel de-al doilea satelit pe orbita. Televiziunea de stat iraniana a declarat ca satelitul Rasad-1 a fost lansat pe o racheta Safir si a intrat pe orbita la 260 km deasupra Pamantului. Nu s-a precizat scopul exact al satelitului, dar oficialii occidentali anunta ca ar putea fi utilizat pentru recunoastere si pentru cartografiere. Presedintele Mahmoud Ahmadinejat a introdus programul spatial printre prioritatile guvernului sau, anuntand mai multe lansari in urmatoarea perioada. Iranul intentioneaza sa trimita un om in spatiu in urmatorii zece ani, informeaza The Guardian.

Protestatarii din Yemen au cerut regimului formarea unui consiliu pentru asigurarea tranzitiei. Reprezentantii opozitiei care cer plecarea presedintelui yemenit Ali Abdullah Saleh s-au intalnit cu vice-presedintele Abd Rabbo Mansour Hadi si au solicitat formarea unui consiliu interimar pentru a asigura tranzitia de putere. Protestatarii si-au intensificat actiunile pentru tranzitia politica, dupa atacul din 3 iunie in care presedintele Saleh a fost ranit si internat intr-un spital din Riyadh. Hadi a declarat ca intelege cerintele si a cerut o perioada de doua saptamani pentru a pune in ordine planurile economice si de securitate. Demonstrantii au mai cerut dizolvarea Parlamentului si a Consiliului Consultativ, formarea unui comitet care sa elaboreze o noua Constitutie si stabilirea datelor la care vor avea loc alegerile si referendumul constitutional, scrie AFP.

Congressmanul american Anthony Weiner a demisionat din functie. Congresmenul de New York Anthony Weiner, care a marturisit ca a trimis mai multor femei fotografii indraznete cu el pe reteaua sociala Twitter, a decis sa demisioneze, a anuntat joi o sursa democrata. Potrivit acestei surse, Weiner a sunat-o miercuri seara pe lidera minoritatii democrate din Camera Reprezentantilor Nancy Pelosi pentru a-si anunta demisia. Presiunea s-a accentuat in ultimele zile asupra lui Weiner, in timp ce mai multi alesi atat republicani, cat si democrati i-au cerut sa demisioneze. Luni, presedintele Barack Obama a declarat el insusi, intr-un interviu, ca ar demisiona daca ar fi in locul congresmenului, anunta CNN.