Chipul fostului primar al orasului Podu Iloaiei din judetul Iasi, alaturi de cele ale fiilor si sotiei sale, au fost pictate in biserica de la Cimitirul Eroilor din localitate, langa Sfantul Cassian, scrie Jurnalul.ro. Potrivit publicatiei, Mihai Alexa, fost primar PDL, a investit 500 de milioane de lei vechi in refacerea bisericii, inainte de a fi ales primar, si a fost astfel recompensat de preot si primarie.

"Noi pictura am terminat-o in 2000, iar el a fost primar in 2000, dupa ce s-a terminat lucrarea, bineinteles, s-a prezentat in fata credinciosilor cu o fapta destul de frumoasa", a povestit preotul Vasile Sarbu.

Alexa, unul dinte cei mai bogati oameni din judetul Iasi, a decis sa nu mai candideze in al doilea mandat, din motive de sanatate.

Intrebat de pictura din biserica, Alexa a raspuns: "Construieste si mata, du-te si da bani acolo si o sa te puie... Pe atunci nu eram primar. Ce va arde pe dvs. daca pe mine m-a pictat cat am stat? M-am saturat de voi cat am fost persoana fizica!"

Vezi fotografii din biserica pe Jurnalul.ro.