AUDIO Toro Tibor, secundul lui Tokes Laszlo, a descoperit un nou Tinut. Szasz Jeno: Am putea merge mai departe catre federalizarea statului roman

48 de ore pe HotNewsFoto: Colaj foto

Nesupunerea civica anuntata de Consiliul National Secuiesc este vazuta diferit de liderii partidelor si ai organizatiilor care reprezinta comunitatea maghiara. Toro Tibor, presedintele Partidului Popular al Maghiarilor din Transilvania si mana dreapta a lui Laszlo Tokes, spune ca varianta PDL de reorganizare, care exclude Tinutul Secuiesc, nu va fi acceptata de comunitatea maghiara si ca vor exista, fara indoiala, proteste. Liderul PPMT sustine ca un statut special precum cel al Tinutului Secuiesc ar trebui sa primeasca si judetele Bihor, Satu Mare si Salaj, unde locuiesc in jur de 500.000 de maghiari.

Incep sa bata clopotele pentru Facebook. De ce isi sterg conturile utilizatorii din lumea buna

​Cu doar un an inainte de prima emisiune de actiuni, prin care se spera atragerea a peste 100 de miliarde de dolari, Facebook inregistreaza primele scaderi ale numarului de utilizatori in SUA, Canada, Marea Britanie si alte piete mature, unde site-ul este numarul unu in topul retelelor de socializare. Conform unui raport lansat de site-ul Inside Facebook, reteaua a pierdut aproape 6 milioane de utilizatori in SUA si 1,52 milioane in Canada numai in luna mai.

In ce valuta ne imprumutam si in care economisim?

In conditiile in care economia globala este tot mai fluctuanta si instabila, iar politicile monetare distructive, decizia de a imprumuta si de a economisi intr-o anumita moneda devine tot mai dificila. Pentru a evita o alegere neinspirata, se recomanda o cunoastere minima a istoriei pietei valutare si a influentei ciclurilor si fenomenelor economice asupra unei valute, scriu analistii Admiral Market.

EXCLUSIV Comisia Europeana: Alte 2 milioane de euro vor trebui rambursate de Romania, in urma unor contracte semnate tot de Cristian Rizea​

Pana la finalul acestui an, Comisia Europeana va solicita Romaniei rambursarea altor 2 milioane de euro, pe langa milionul cerut deja printr-o notificare trimisa pe 5 aprilie Autoritatii Nationale pentru Sport si Tineret. Anuntul a fost facut de Dennis Abbott, purtatorul de cuvant al Comisarului European pentru Educatie, care a declarat pentru HotNews.ro ca este vorba de sume necheltuite sau neeligibile din cadrul Programului Tineret din perioada 2002-2005. In cazul celor 2 milioane de euro, este vorba despre contracte semnate in 2002, 2004 si 2005 tot de Cristian Rizea, "ca reprezentant legal al ANSIT".

VIDEO Un bebelus de un an isi pastreaza calmul in fata unei leoaice dornice sa-l manance

Un videoclip care prezinta un copil de un an razand in fata unei leoaice dintr-o gradina zoologica, dornica sa-l manance, a devenit viral pe internet, relateaza BBC News.Intalnirea dintre bebelus, Trent Higley, si leoaica aflata in spatele unui geam securizat a avut loc la o gradina zoologica din Colorado Springs.

VIDEO Care este boala ascunsa din cazarmile romanesti? Raspund psihiatrul american Richard Chefetz si jurnalistul Georgiana Ilie

Politistii, militarii sau pompierii sunt cei mai expusi in fata acestei boli. Tratata si cercetata in tarile occidentale, ea este ignorata si aproape nediagnosticata in Romania. Aflati de ce nu pot dormi unii oameni ai legii si care este mecanismul care poate declansa acte de violenta extrema, precum crimele politistului din Oradea, de la psihiatrul american Richard Chefetz si jurnalistul Georgiana Ilie, intr-o intalnire HotNews.ro. O discutie despre moarte si violenta privite dintr-o alta perspectiva: cea a specialistului.

Budapesta doreste sa-si schimbe steagul, deoarece seamana prea mult cu cel al Romaniei

Budapesta isi va schimba steagul, deoarece cel actual, cu culorile rosu, galben si albastru, poate fi usor confundat cu drapelul national al Romaniei, a declarat joi primarul capitalei Ungariei, Istvan Tarlos, citat de politics.hu.