Un avion MiG-29 s-a prabusit in Rusia, cei doi piloti au decedat. Doi piloti rusi si-au pierdut viata dupa ce avionul de vanatoare in care se aflau, MiG-29 fighter, s-a prabusit in regiunea Astrakhan, Rusia. Potrivit autoritatilor, cei doi piloti erau specialisti cu pregatire complexa. Avionul a disparut de pe radar in apropiere de orasul Akhtubinsk, care gazduieste o importanta baza aeriana rusa folosita ca centru de testari si evaluari tehnice pentru avioane. Nu se stie daca respectivul avion apartine acestei baze. Un elicopter de salvare a identificat rapid zona accidentului. Fortele aeriene ruse au suspendat momentan zborurile avioanelor MiG-29 fighter. Aceasta practica standard va dura pana la stabilirea cauzelor accidentului, scrie Ria Novosti.

Presa in DiagonalaFoto: Colaj foto

Mahmoud Ahmadinejad: Iranul nu se teme sa produca arme nucleare. Presedintele Iranului Mahmoud Ahmadinejad a declarat ca tara sa nu se teme sa produca arme nucleare, desi nu are aceasta intentie. Iranul sustine de multa vreme ca programul sau nuclear este unui pasnic menit sa dezvolte centralele nucleare. Consiliul ONU a instituit deja patru seturi de sanctiuni asupra Iranului, somandu-i sa opreasca activitatile nucleare de teama ca acestea ar putea duce la dezvoltarea armelor nucleare, anunta Fox News.

New York-ul va aproba casatoriile intre persoane de acelasi sex. New York-ul se pregateste sa adopte legea care sa permita casatoria persoanelor de acelasi sex. Senatul s-a intalnit intr-o sesiune extraordinara pentru ajustarea textului de lege si pentru introducerea exceptiilor, luand in considerare si latura religioasa. Legea are nevoie de 32 de voturi dintr-un total de 62 pentru a fi aprobata. Pana acum 31 de senatori au declarat ca sustin acesta lege, desi in anii trecuti acest proiect fusese respins in mod constant de Senat. Daca va trece de Senat, legea va ajunge in Camera Inferioara. Daca si aici legea nu intampina opozitie, New York-ul va deveni al saselea stat american care aproba casatoriile intre persoanele de acelasi sex. Celelalte cinci state sunt: Iowa, New Hampshire, Massachusetts, Connecticut si Vermont. Alte state precum Hawaii, California, Nevada, Oregon, Washington DC sau New Jersey au acceptat infiintarea unor uniuni civile intre persoanele de acelasi sex, care insa nu au aceleasi drepturi ca si cuplurile mixte. La nivel national, 53% din opinia publica se declara in favoarea acestor casatorii, informeaza AFP.

Presedintele Yemenului nu va reveni curand in tara. Fostul presedinte al Yemenului Ali Abdullah Saleh nu se va intoarce prea curand acasa din Arabia Saudita, unde s-a refugiat pentru a-si vindeca ranile destul de grave suferite in timpul unui atac asupra moscheei din palatului sau. Atat SUA cat si Arabia Saudita fac presiuni asupra lui Ali Abdullah Saleh sa predea puterea in mainile vicepresedintelui Abd-Rabbu Mansour Hadi. Acesta ar trebui sa pregateasca formarea unui nou guvern si alegeri democratice. Statele Unite impreuna cu Arabia Saudita investigheza atacul asupra palatului lui Saleh, in urma caruia mai multe persoane si-au pierdut viata. In moschee s-au aflat sase incarcaturi de explozibil, dar numai una a explodat, scrie Reuters.

Hugo Chavez se recupereaza dupa operatia suferita in Cuba. Presedintele Hugo Chavez a fost supus unei operatii in Cuba si, potrivit unuia dintre fratii sai, recuperarea decurge normal. Chavez ar trebui sa revina in Venezuela in maxim 12 zile. Chavez a suferit interventia chirurgicala in zona abdominala, cauzele bolii nefiind facute publice. Speculatiile nu au intarziat sa apara, opopzitia considerand ca starea presedintelui este de fapt mai grava, zvonurile aduc in discutie un cancer. Chavez a intarit intr-un fel zvonurile in singura sa aparitie publica, la doua zile dupa interventia chrurgicala, asigurandu-i pe venezueleni ca nu au fost gasite semne maligne. Potrivit vice-presedintelui Elias Jaua, Hugo Chavez isi exercita atributiile si in spital. Cu toate acestea, sustinatorii sai sunt ingrijorati de lipsa de comunicare din jurul presedintelui, a carui prezenta era simtita zilnic, anunta The Guardian.

Arheologii bulgari au descoperit un inel medieval la Veliko Tarnovo. Arheologii bulgari Nikolay Ovcharov si Hitko Vachev au descoperit un inel medieval in timpul sapaturilor intreprinse in complexul monastic Veliko Tarnovo, unde se aflau in perioada medievala Manastirile Sfintii Petru si Pavel si Sfantul Ivan Rilski. Veliko Tarnovo a fost capitala celui de-al doilea Imperiu Bulgar. Inelul de argint cu piatra de culoare maro si alba dateaza din secolele XV-XVI si infatiseaza un barbat cu coroana. Potrivit arheologilor, acesta ar putea fi un imparat sau o zeitate, informeaza Novinite.