Femeile din Libia vor lupta in razboiul impotriva rebelilor. Liderul libian Muammar Gaddafi a cerut noi voluntari pentru castigarea razboiului cu rebelii. La apelul sau au raspuns femeile libiene din jurul capitalei Tripoli care s-au grabit sa dea curs invitatiei liderului si sa lupte pentru tara. Femeile de toate varstele se vor indrepta spre sud, la Bani Walid, unde exista o unitate de antrenament si instruire militara pentru femei. La Bani Walid femeile care au deja notiuni militare manevreaza mai bine armele si obtin rezultate foarte bune, potrivit instructorilor. Nu se cunoaste numarul femeilor care s-au oferit voluntare in urma apelului liderului libian, dar in luptele ce se dau impotriva rebelilor multe dintre acestea lupta in rand cu barbatii. Una dintre elevele scolii de instructie de la Bani Walid a declarat ca nu trebuie subestimata nicio femeie libiana indiferent de varsta, pentru ca toate sunt capabile sa aduca rezultate notabile, scrie CNN.

Presa in DiagonalaFoto: Colaj foto

Venezuela a suspendat summitul regional din cauza starii de sanatate a presedintelui Chavez. Venezuela a suspendat un summit regional al Comunitatii Statelor din America Latina si Caraibe programat pentru data de 5 iulie, fapt care a sporit zvonurile legate de starea de sanatate precara a presedintelui Hugo Chavez. Acesta a plecat in Cuba pe 8 iunie pentru o interventie chirurgicala. Desi marti televiziunea nationala a aratat imagini cu Chavez si Fidel Castro in timpul unor discutii, autoritatile au suspendat summitul a carui gazda trebuia sa fie chiar Chavez, anunta BBC.

Rusia: Pretul gazelor pentru Belarus va ramane neschimbat. Oficialii de la Moscova si Minsk nu au reusit sa ajunga la o intelegere pentru pretul gazelor pe care Rusia le furnizeaza Belarusului. Intre cele doua parti exista un contract in vigoare pana la finalul acestui an si potrivit partii ruse, pretul gazelor (244,7 dolari pentru 1.000 de metri cubi) nu se va modifica pana la incheierea acestui angajament. Belarusul si Rusia negociaza contractului pentru perioada 2012-2014, iar Belarusul spera sa obtina un pret mai bun, daca va reusi sa vanda Rusiei cele 50 de procente ramase din compania lor de gaze Beltransgaz, pentru suma de 2,5 miliarde de dolari. Desi doreste sa incheie tranzactia pentru Beltransgaz, Rusia sper sa mentina pretul gazelor la nivelul contractului precedent, informeaza Ria Novosti.

Secretar de securitate SUA: Moartea lui Bin Laden nu inseamna si disparitia terorismului. In cadrul unei conferinte internationale de securitate, secretarul pentru securitate interna a SUA Janet Napolitano a declarat ca moartea lui Bin Laden nu inseamna si disparitia terorismului. Potrivit lui Napolitano, strategia americana antiterorista se extinde si isi stabilieste ca obiectiv central prevenirea unui atac terorist pe teritoriu american. Aceasta inseamna atentie sporita la potentialii teroristi care ar putea veni din strainatate si la rezolvarea extremismului intern care se afla in crestere, scrie CNN.

Germania va inchide toate centralele nucleare pana in anul 2022. Legislativul german a aprobat planul de inchidere a tuturor centralelor nucleare pana in anul 2022, Germania urmand sa se orienteze catre energia regenerabila. Camera inferioara a adoptat planul cu 513 voturi in favoare si doar 79 impotriva. Atitudinea Germaniei a fost schimbata radical de tragedia japoneza, dupa ce anul trecut aprobasera extinderea duratei de viata pentru toate cele 17 reactoare nucleare din intreaga tara, anunta Fox News.