Dmitri Medvedev l-a criticat dur pe Traian Basescu la summitul Rusia- NATO - ambasadorul Dmitri Rogozin

48 de ore pe HotNewsFoto: Colaj foto

Dmitri Medvedev l-a atacat dur pe presedintele Romaniei, Traian Basescu, in timpul summitului Rusia - NATO care a avut loc la Soci, a scris ambasadorul Rusiei la NATO, Dmitri Rogozin, pe contul sau de Twitter."Medvedev l-a atacat dur pe Basescu cu privire la afirmatiile jignitoare ale acestuia legate de anul 1941. Sunt bucuros ca presedintele m-a sustinut in aceasta chestiune", a scris Rogozin, pe Twiiter.

HARTA BAC 2011 Rata de promovabilitate la Bacalaureat defalcata pe judete - Vezi care sunt extremele in tara

​Procentul de promovabilitate la sesiunea iunie-iulie a Bacalaureatului 2011, la nivel national, este de 44.47%, inainte de solutionarea contestatiilor. Este vorba despre cea mai scazuta rata inregistrata in istoria educatiei. Potrivit datelor furnizate de Inspectoratele Scolare Judetene duminica seara, extremele BAC-ului din acest an sunt Caras-Severin - cu o rata de promovabilitate de 24,82% - si Suceava cu 65,03% (fata de 87,39% in 2010).

VIDEO Mugur Isarescu: Romania s-a conectat luni la sistemul de plati in euro, un nou pas in adoptarea monedei unice europene

Romania s-a conectat luni la sistemul de plati in euro TARGET2, prima tranzactie fiind efectuata la ora 9:00, iar pana la ora 11:00 fiind efectuate 264 de tranzactii, a declarat luni Mugur Isarescu, guvernatorul BNR.

Razboiul din Libia, dupa 100 de zile. De ce se chinuie NATO impotriva armatei lui Gaddafi?

La mijlocul lui martie, cand aparatele de lupta internationale si-au inceput bombardamentele in Libia, numerosi lideri militari si politicieni occidentali s-au grabit sa afirme optimisti ca razboiul din nordul Africii va fi "o chestiune de zile, nu saptamani". Astazi, la mai mult de 100 de zile de la primele raiduri aeriene, sfarsitul conflictului pare inca foarte departe.

BAC 2011 VIDEO Cum explica inspectorii scolari dezastrul de la BAC. Vezi in text cele trei cauze majore

Anul acesta a terminat liceul prima promotie a elevilor din scolile de arte si meserii care, in urma cu patru ani, nu au luat Capacitatea, dar care au fost absorbiti de licee in momentul desfiintarii scolilor de arte si meserii. Declaratia a fost facuta de Monica Anisie, profesor de Limba si literatura romana si Inspector Scolar General Adjunct pe Bucuresti. Intr-un interviu acordat HotNews.ro, aceasta a explicat care sunt principalele cauze care, corelate, au condus la prabusirea promovabilitatii la 44.47% la nivel national.

Asigurarea obligatorie a locuintelor impotriva cutremurului, inundatiilor si alunecarilor de teren: Peste 600.000 de polite emise si despagubiri de peste 80.000 de lei

Peste 600.000 de polite de asigurare obligatorie impotriva dezastrelor naturale (PAD), care acopera doar riscurile de inundatii, cutremur si alunecari de teren, au fost emise in tara de la demararea acestui proces (15 iulie 2010) si pana la data de 4 iulie 2011, a anuntat marti PAID, societatea care gestioneaza la nivel national procesul de asigurare obligatorie a locuintelor. Pana in prezent, valoarea daunelor achitate proprietarilor care si-au facut astfel de polite si au fost afectati de dezastre naturale a depasit suma de 80.000 de lei. Societatea a mai anuntat marti ca a reinnoit contractul de reasigurare, a carui capacitate de acoperire a crescut la 300 de milioane de euro.

Cum a cheltuit ministerul Economiei 1,2 milioane euro pe un portal nefunctional destinat IMM-urilor. Vezi in text traseul banilor si istoricul afacerii

Ministerul Economiei a investit 5,17 milioane lei (1,2 milioane euro) intr-un proiect (One Stop Shop) a carui finalitate era sa usureze viata IMM-urilor, dar care la lansarea oficiala s-a dovedit nefunctional. Utilizand sistemul de achiztii publice si documente oficiale, HotNews.ro a refacut traseul banilor.

Psihologul Mircea Miclea, fost ministru al Educatiei, despre rolul pe care frica urmeaza sa-l joace in viitorul educatiei romanesti

Frica este una dintre cele mai durabile urme lasate de examenul de bacalaureat din 2011. Sa fie ea cel mai puternic agent reformator? Dupa multi ani, elevii vor incepe din nou sa se teama de acest examen. Profesorii nu vor mai inchide ochii in timpul testarilor, infricosati de o eventuala concediere. Psiholog si fost ministru al Educatiei, profesorul Mircea Miclea este indreptatit sa cantareasca rolul pe care frica urmeaza sa-l joace in viitorul sistemului educational romanesc.

VIDEO Leonard Orban: Semnalele Comisiei Europene de la auditurile pe fondurile europene "nu sint pozitive. In zona achizitiilor publice sint probleme majore"

Leonard Orban, consilier prezidential si fost comisar european, spune ca auditurile Comisiei Europene pe programele de Mediu, Transporturi si Cresterea Competitivitatii "nu sint pozitive" si releva "probleme majore" mai ales in zona achizitiilor publice, considerate de Bruxelles o "problema sistemica". Orban a mai declarat intr-un interviu pentru HotNews.ro ca se asteapta ca rata scazuta de absorbtie a fondurilor comunitare in Romania sa fie folosita in negocierea esentiala privind viitorul buget multi-anual al UE (2014-2020).

Bacalaureat

X, un ins oarecare, era nefericit ca loaza picase la Bac. Era distrus ca nu s-a putut copia, fura, aranja, descurca, invarti, ca nu exista examen pe merit in Romania si ca la stat tot pe pile si relatii te angajezi, ca degeaba inveti, ca in viata nu conteaza ce stii ci pe cine cunosti, ca la fel s-a intamplat anul trecut cand a picat examenul de conducere si i-a luat carnetul de sofer tot cu bani, ca asa e la noi. Jumatate din cei care au picat picat Bac-ul din 2011 - netrebnicii Romaniei - au cazut si un simbolic examende morala. Ei, si multi dintre parintii, profesorii si politicienii care acuza "marea nedreptate", l-au tot ratat de 20 de ani incoace.

​​VIDEO Ambasada SUA a sarbatorit Ziua Nationala, 4th of July, cu speech-uri, muzica buna si tort. Vezi in text cine sunt cei sapte romani care au trecut de la "Asta-i viata!" la "Yes, we can!"

Ambasada SUA in Romania a organizat luni, 4 iulie o receptie cu ocazia Zilei Nationale. Ambasadorul Mark Gitenstein a vorbit in discursul oficial despre valorile americane si a prezentat sapte romani despre care a spus ca sunt cativa dintre miile care cred si aplica sloganul "Yes, we can!" al presedintelui Obama. La receptia de la resedinta ambasadorului au paticipat si premierul Emil Boc, presedintele Senatului Mircea Geoana, omul de afaceri Ion Tiriac, pricipesa Margareta si Radu Duda, fostii presedinti Ion Iliescu si Emil Constantinescu si alte cateva sute de diplomati si personalitati. Din culise: Mircea Geoana l-a tachinat pe Emil Boc iar Ion Iliescu s-a intretinut cu membrii Casei Regale.

Cealalta fata a examenului: Bacalaureat in scaunul cu rotile

Ionel Cioloca a terminat in primii trei clasa a XII-a H de la Colegiul National “Vasile Alecsandri” din Bacau - profilul matematica-informatica intensiv cu media generala 9.92. Sufera de amiotrofie spinala tip II, o boala care "ii macina oasele, muschii, coloana" si este tintuit in scaunul cu rotile de la 9 ani. Cu toate acestea, Ionel a trecut cel mai dur BAC din istorie cu o nota de aproape 9 si se gandeste acum la facultate. “Vreau sa merg la o facultate de profil, pe informatica. Imi doresc sa pot sa ma deplasez acolo. Oriunde ar fi”, spune Ionel intr-un articol publicat de desteptarea.ro.

BAC 2011 VIDEO Alin Popescu, absolvent de liceu: Profesorii ne-au spus ca a fost o noua strategie de corectare a subiectelor, in care nu s-au mai acordat punctaje partiale

"Ne-am intrebat si noi profesorii de ce s-a intamplat sa avem o asemenea promovabilitate la Bacalaureat". Iar unul dintre raspunsuri este legat de modul de corectare, a declarat intr-un interviu acordat HotNews.ro Alin Popescu, proaspat absolvent al Colegiului Gheorghe Lazar din Bucuresti si deja student la o universitate din Marea Britanie. Nu este de neglijat nici "noua strategie" a Ministerului Educatiei, de largire a campului muncii pe ariile "meseriasilor", sustine Alin Popescu.

Ambasadorul Mark Gitenstein: Mircea Geoana este cel mai bun prieten pe care SUA il au in Romania

Presedintele Senatului, Mircea Geoana, este cel mai bun prieten pe care SUA il au in Romania, a afirmat, in discursul sustinut luni seara cu ocazia receptiei de Ziua Independentei, ambasadorul american la Bucuresti Mark Gitenstein, el adaugand ca Geoana este si un bun prieten al sau personal.