Cum se face un burger la McDonald's. Vezi fotografii din una dintre cele mai bine pazite bucatarii din lume. Majoritatea oamenilor intra, cel putin o data pe luna, intr-un McDonald's, insa nu oricine are sansa sa viziteze bucataria cunoscutului lant de restaurante fast-food. Integral in Gandul.

Subiectele ZileiFoto: Colaj foto

Cum sa-ti cumperi doua vile din meditatii la matematica. Dintr-un salariu de sindicalist si din meditatiile la matematica ale sotiei se pot cumpara doua vile in centrul Bucurestiului. Asa explica presedintele Confederatiei Sindicale Meridian, Ion Popescu, cum si-a dobandit averea. ANI sustine insa ca intre veniturile acestuia si proprietatile cumparate este o discrepanta majora si a inceput o ancheta. Presedintele Confederatiei Sindicale Meridian, Ion Popescu, si-a trecut in declaratia de avere nu mai putin de patru locuinte: un apartament situat in vecinatatea Primariei Sectorului 1, despre care sindicalistul spune ca l-a primit mostenire in 1979 si trei vile achizitionate in perioada 2001-2003. Investigatie integrala in Romania Libera.

Marile jafuri ale escrocului din Guvern. "Adevarul" prezinta motive pentru care George Costin, seful revolutionarilor, ar trebui nu doar sa fie demis, ci si cercetat penal. Continuam demersul pentru demiterea lui George Costin din functia de sef al revolutionarilor. Ieri am prezentat metodele prin care Costin a adus in conturile asociatiei sale ("Decembrie 1989 - Metrou") peste sapte milioane de euro, bani proveniti din indemnizatiile retroactive ale unor revolutionari impostori care au acceptat compromisul de a ceda cateva procente de dragul banilor nemunciti. Astazi continuam sa scoatem la iveala marile fraude comise de George Costin, in speranta ca seful Guvernului va incepe reforma din tagma revolutionarilor cu demiterea omului-cheie.

Muncitorii romani se trezesc din visul spaniol. Norvegia, venim! Spaniolii pregatesc interdictii romanilor care se urca in autocar si merg sa se angajeze la ei. Cei care s-au stabilit acolo, chiar daca nu sunt vizati, cred ca imaginea lor va avea de suferit. Astazi se va decide daca romanii care vor sa lucreze in Spania vor avea interdictie. Cei care s-au stabilit in Peninsula Iberica spun ca e vorba de o masura populista, electorala, pentru ca oricum numarul conationalilor care isi doresc sa lucreze acolo e intr-o scadere considerabila. Reportaj integral in EVZ.

Cum arata noua harta a Bucurestiului. Unde vor autoritatile sa modifice granita dintre sectoare. Cateva sute de familii se vor muta in acte dintr-un sector in altul. Este vorba de o parte din locuitorii sectorelor 4, 5 si 6 ale Capitalei. "Nu este vorba de o noua impartire administrative teritoriala a Bucurestiului ci doar de mutarea granitelor sectorului 4 si 5 in zona Piata Unirii si a granitei dintre sectoarele 5 si 6 in zona Prelungirea Ghencea" a declarat pentru Gandul, prefectul Capitalei, Mihai Atanasoaei. Astfel, in zona Piata Unirii, granita dintre sectoarele 4 si 5 va fi paralela cu "Bulevardul Fantanilor" si nu perpendiculara ca pana acum.

De ce a crapat asfaltul de pe Basarab. Primaria Bucuresti sustine ca gropile aparute nu sunt dovada lipsei de calitate a lucrarilor efectuate. Asfaltul asternut peste Pasajul Basarab, si care a costat zeci de milioane de euro, are probleme la doar cateva saptamani dupa inaugurare. In urma cu cateva zile, crapaturi de zeci de centimetri lungime au aparut in asfalt, exact in zona podului hobanat (portiunea sustinuta de cabluri). La cateva ore dupa ce presa a sesizat faptul ca soferii dau cu rotile in gropile noului pasaj, constructorul a astupat rapid craterele aparute. De doua zile, echipe de tehnicieni fac de zor masuratori pe portiunea unde au aparut problemele, scrie Romania Libera.

Romania in criza: precautie in salarii. Statele cu o atitudine precauta in criza, cum e si Romania, au inghetat sau chiar au redus salariile minime pe economie. Guvernele risipitoare, precum cele din dominoul mediteraneean, au crescut veniturile minime pe economie si asta le face mai dureroasa austeritatea. Datele pe primul trimestru al anului 2011 ale Biroului European de Statistica Eurostat arata ca Romania se mentine pe penultimul loc din Uniunea Europeana in ceea ce priveste salariul minim pe economie, cu 157,20 euro pe luna. In urma noastra se mai afla doar Bulgaria, cu 122,71 euro. In topul european apar doar 20 de tari, intrucat sase state nu au o astfel de legislatie care sa impuna un venit minim pe economie: Danemarca, Germania, Italia, Cipru, Austria, Finlanda si Suedia, scrie Adevarul.

Seful ROMATSA dupa dezastrul aviatic evitat: Pilotii greci, rusi si chinezi au probleme cu engleza. Sunt tari ai caror oameni nu inteleg limba, mai ales ca aviatorii vorbesc o engleza speciala, spune seful controlorilor aerieni, pentru EVZ. O interpretare gresita a instructiunilor din partea pilotului avionului grecesc i-ar fi putut costa viata pe 400 de oameni, pe 11 iulie. Si totusi, in afara de o aterizare ratata a aeronavei romanesti, nimic nu a perturbat traficul pe aeroport in acea zi. "Cateodata se mai intampla ca doi piloti aflati in aer sa apese butonul (pentru a contacta turnul de control) in acelasi timp. Este posibil ca o anumita intrebare a grecului sa se fi suprapus peste momentul in care Tarom-ul vorbea", a declarat Bogdan Donciu, presedintele Administratiei Romane a Serviciilor de Trafic Aerian (ROMATSA). Aceasta ar putea fi o posibila explicatie.

Razvan Theodorescu, academician: "Monarhia, cu print strain, este o posibila solutie". Razvan Theodorescu, cunoscut ca un intelectual de stanga, ia in calcul aceasta varianta doar in cazul unei crize majore si isi exprima speranta ca nu vom fi nevoiti sa recurgem la formula politica din 1866. Cum se vede Romania zilelor noastre prin ochii unui intelectual public? Am incercat sa aflam invitandu-l pe Razvan Theodorescu "La masa Adevarului" si facand recurs la formatia sa de istoric al culturii. Academicianul Razvan Theodorescu a parasit politica, insa isi asuma statutul de intelectual de Stanga. Asta nu-l impiedica, dupa cum veti constata, sa recunoasca meritele monarhiei si chiar sa o ia in calcul ca pe o formula de viitor, in cazul in care situatia generala a tarii se va inrautati. Interviu integral in Adevarul.

"Neastamparata ura" impotriva lui Teodor Susman. Istoricul Cosmin Budeanca a descoperit doua scrisori inedite, care au fost compuse de seful rezistentei anticomuniste din zona Rachitele. "Romania Libera" publica cea de-a doua scrisoare inedita care ii apartine liderului rezistentei anticomuniste din zona Rachitele, Teodor Susman. Prima a fost publicata acum o saptamana, tot in cadrul suplimentului "Aldine". Cele doua scrisori au fost descoperite de istoricul Cosmin Budeanca.

Dosarul Coruptie in Vama. "Pacala" din vama l-a imprumutat cu bani pe cel care l-a arestat. Iordan Baltatu, politistul de frontiera care se saturase de bani, dar care acum e rupt in fund de sarac, spune ca dosarul in care este anchetat este "o sarada", iar inregistrarile care il incrimineaza sunt scoase din context. In stenograme, Baltatu apare cu o replica tare, adresata unui coleg de serviciu, si care a facut inconjurul Romaniei: "Bai, m-am plictisit de bani!". Versiunea agentului e ca un coleg ii restituise un imprumut. Anterior implicarii sale in scandalul de coruptie, Baltatu primea de la politia de frontiera un salariu lunar de 1.700 de lei. Integral in EVZ.

Salutari de la Mamaia! Cum sa faci turism "extraterestru" pe perla litoralului. Plus: De ce la bulgari nu sunt alge. La Mamaia, pana si castelele de nisip, construite cu migala de piticii refugiati de scarba pe uscat, sunt ornate cu verde-alga. "Eu nu mai stau aici ca ma inteapa la inima mirosul asta. Tu chiar nu simti, draga?", il ia la sentiment, proaspat rujata si pe jumatate furioasa, doamna Popa pe sotul ei, Danut Popa, si da sa se ridice de pe prosop. Reportaj integral in Gandul.

Simbolurile Iasiului risca sa devina istorie. Cel mai cunoscut simbol al Iasiului se aseamana pe zi ce trece cu un palat al rromilor din cauza noii culori a acoperisului, aleasa pe criterii financiare. Centrul istoric al orasului ramane intr-o stare avansata de degradare din cauza ca locatarii cladirilor vechi refuza sa-si paraseasca locuintele. Cuza Voda este strada cu cele mai multe cladiri istorice din Capitala Moldovei. Din pacate, majoritatea acestora risca sa devina istorie din cauza starii avansate de degradare in care se afla. Anul trecut, municipalitatea ieseana intentiona sa demareze un proiect de 20 de milioane de euro prin care sa refaca cladirile cuprinse intre strazile V. Alecsandri si I. C. Bratianu. Integral in Adevarul.

Cum scapa romanii agricultura de sapa de lemn. Cativa agricultori din Braila s-au unit intr-o asociatie si spun ca au obtinut discounturi si preturi bune. Un tractor iese nervos de sub umbra unui plop si se propteste in marginea lanului de porumb. Zimtii rotilor uriase morfolesc pamantul si se strecoara fix printre randurile de soldati verzi asezati perfect in linie. Doua brate lungi se intind ca picioarele unui paianjen. Tractoristul isi ridica palaria de paie in varful capului si porneste prin marea verde. In urma, porumbul ramane fara varfuri. "Se castreaza, de aia sunt taiati", explica scurt un agricultor. Reportaj integral in EVZ.

Analiza: Topul celor mai ieftine dar si al celor mai scumpe oferte de vacanta, in Romania si in strainatate. Plus: Cat costa un sejur pe o insula exotica. In topul destinatiilor preferate de romani atunci cand vine vorba de alegerea unei vacante in tara se mentine pe primul loc, in aceasta perioada, litoralul Marii Negre. El este urmat de turismul rural, in special de pensiunile din zonele Bran-Moeciu, Sibiu si Maramures. Pe locul al treilea, ca destinatie preferata de turistii romani in tara, se afla statiunile balneo-climaterice, iar pe ultimul loc statiunile montane. Preturile unei vacante in strainatate variaza intre 100 si 4.000 de euro pe saptamana, in timp ce un turist care alege sa isi petreaca vacanta in Romania va plati o suma cuprinsa intre 500 si 1.000 de lei, pentru cele mai ieftine destinatii din tara, scrie Gandul.

Revolutionarul Bebe Ivanovici - modelul parvenitului perfect. La Revolutie si-ar fi rupt un deget. Dupa Revolutie s-a invartit si, cum altfel, a intrat in politica. A fabricat mii de certificate de revolutionar si a impartit pamant in stanga si in dreapta. Acuzat de escrocherii, n-a facut nicio zi de inchisoare. Premierul Emil Boc intentioneaza sa faca o epurare printre falsii revolutionari, care au profitat mai bine de 20 de ani de privilegiile oferite de stat. Astazi va prezentam modelul perfect de parvenit: Constantin Bebe Ivanovici. A facut legea in Ilfov in perioada 1990 - 2004. In doua legislaturi a fost ales deputat pe listele PSD, iar cand a fost "lasat din brate" de partid, Ivanovici si-a gasit loc, pentru scurt timp, la PRM. La ultimele alegeri a candidat, fara succes, pentru Partidul Pensionarilor, intr-un colegiu din Dambovita. Reportaj integral in EVZ.