Campionii crimei: Sportivi dupa gratii dupa ce au facut abuz de forta. Agresorul lui DJ Fofo vrea in libertate. Tribunalul Tulcea a decis ca Marian Parus sa stea 29 de zile in arest preventiv pentru lovitura care a cauzat moartea lui Vlad Radu, DJ Fofo. Din pacate, el nu este singurul sportiv de performanta care a devenit infractor. Vezi aici povesti asemanatoare ale sportivilor are nu fac diferenta intre ring si viata reala. Marian Parus (40 de ani), omul de afaceri tulcean care l-a lovit pe tanarul DJ tulcean Vlad Radu a fost dintotdeauna un om sportiv. Cu toate ca nu a facut sport de performanta, el s-a antrenat inca de mic copil alaturi de Dumitru Popa, actualul presedinte al Clubului Sportiv Scolar. Nu a intrat in campionate si nu a vrut sa faca performanta in acest domeniu. Dar inca de cand era tanar a inceput sa faca lupte greco romane. A trecut mai tarziu la atletism, iar de peste zece ani finanteaza o echipa de fotbal, scrie Adevarul.

Subiectele ZileiFoto: Colaj foto

Becali a stricat Steaua pentru ca se crede Dumnezeu. Catalin Zmarandescu se dovedeste a fi un suflet bland, care crede ca, daca Dumnezeu i-a dat un bobarnac, stie El de ce. Ne-am intalnit undeva pe langa noul stadion 23 August. Nu parea deloc un om prabusit, falit, parasit de toti si brambura. A venit intr-un Porche Cayenne si avea doua iPhone-uri. Pleca la Londra, via Ibiza, pentru doua luni, in dupa-amiaza acelei zile. Ca sa se antreneze pentru lupte. Cu asta se ocupa. Lupte in cusca, cu 20.000 de spectatori la fiecare meci. Viata lui de luptator in cusca, la Londra, poate prezenta interes mai ales pentru fanii acestui sport. Atitudinea lui fata de Romania este mult mai interesanta. La un moment, dat Catalin Zmarandescu era in toate topurile. Alaturi de unul dintre oamenii cei mai bogati din tara, proprietar de terenuri, era in centrul atentiei, aproape in fiecare zi. Un comutator s-a intors intr-o zi impotriva lui. Cand i s-a furat masina lui Gigi Becali, el si-a facut datoria de bodyguard, relateaza EVZ.

Lectia Rockefeller. Familia magnatilor americani a oferit o adevarata lectie de management de criza in timpul Marii Depresiuni din 1929-1933. Familia miliardarilor americani Rockefeller are o istorie care se confunda, practic, cu istoria economiei americane. Membrii ei au fondat ori au condus adevarati giganti economici, cum ar fi Standard Oil ori Chase Manhattan Bank. De asemenea, ei au devenit fondatorii unui nou gen de filantropie, care presupunea acordarea de fonduri in baza unor proiecte realizate de beneficiari. Modelul este asemanator cu cel dupa care opereaza in prezent Fundatia Soros. De asemenea, magnatii americani au sustinut institutii importante de invatamant. Universitatea Rockefeller, pentru care a lucrat inclusiv romanul George Palade, este un exemplu in acest sens. Universitatea Rockefeller, specializata pe cercetari in domeniul biologiei si medicinii, i-a oferit lui George Palade instrumentele necesare pentru cercetarile asupra functionarii celulei, in urma carora savantul a devenit primul roman laureat al Premiului Nobel. Integral in Romania Libera.

Chinezii ar putea sa ne faca metrou privat in Capitala. O noua magistrala de metrou ar putea fi construita de chinezi, iar dezvoltarea agriculturii ar putea fi lasata tot la mana asiaticilor. Acestia s-au aratat interesati si de reactoarele 3 si 4 de la Cernavoda. Dupa numai o zi de la plecarea delegatiei romane in China, condusa de premierul Emil Boc si din care fac parte ministrii economiei, transporturilor, de externe si al culturii, chinezii s-au aratat interesati de marile proiecte ale Romaniei, care sunt blocate din cauza lipsei fondurilor. Astfel, premierul a avut, ieri, la Shenzhen, o intrevedere cu presedintele Republicii Populare Chineze, Hu Jintao. La finalul intalnirii, seful Executivului roman a declarat ca discutiile au avut rolul de a da un semnal foarte clar, atat din punct de vedere economic, cat si politic, in ceea ce priveste sustinerea dezvoltarii unor proiecte majore de investitii chineze in Romania, scrie EVZ.

Nouriel Roubini, omul care a prevestit criza din 2008: Karl Marx avea dreptate, capitalismul se poate autodistruge. Profetul crizei din 2008, economistul Nouriel Roubini, crede ca sansele de a ne confrunta cu o revenire a recesiunii sunt de peste 50%, iar urmatoarele doua-trei luni vor fi hotaratoare pentru directia pe care o va lua economia mondiala. In prezent, economia este afectata de reducerea consumului, in special din cauza reticentei firmelor de a face noi angajari si investitii care sa dea un imbold economiei, si aproape ca nu se poate face nimic pentru a imbunatati situatia, spune economistul Nouriel Roubini, intr-un interviu acordat Wall Street Journal. "Pentru a rezolva problema datoriilor mari trebuie sa cheltuiesti mai putin atat in sistemul public, cat si in cel privat, sa economisesti mai mult, sa reduci orele suplimentare. De asemenea, pentru a evita a doua recesiune, este nevoie de politici bancare mai relaxate", spune Roubini, informeaza Gandul.

Falsuri 'made in China': de la Abibas la Apple Stoer. Chinezii au plecat de la falsificarea pantofilor de sport si a telefoanelor si au ajuns 'la arta" de a copia magazine si chiar orase. Industria falsurilor prospera din cauza nepasarii consumatorilor chinezi, dar si straini, precum si din cauza legislatiei deficitare. Descoperirea facuta de o bloggerita americana - care a dat peste un magazin Apple fals intr-un oras de provincie din China - a scos la iveala amploarea industriei falsurilor din China. Apple a deschis in China doar patru magazine: doua in Beijing si doua in Shanghai. Locuitorii din Kunming, capitala provinciei Yunnan din sud-vest, aveau la dispozitie cinci magazine ale producatorului american, dupa cum aveau sa descopere inspectorii in urma sesizarii facute de americanca. Cei care le-au vazut sustin ca numai un ochi foarte atent putea detecta diferentele dintre designul magazinelor oficiale si al celor false. Cu exceptia unuia, unde ortografia era gresita: "stoer" in loc de "store". Iar angajatii erau ferm convinsi ca lucreaza intr-un Apple Store autentic. Integral in Adevarul.

Cum vindem Bucurestiul: un slogan, o politiciana blonda si un cec in euro. "Europa este mai tanara la Bucuresti" ("Europe is younger in Bucharest"). Cu acest slogan vrea Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului sa promoveze Capitala in urmatorii patru ani. Intentia a fost anuntata saptamana aceasta, in cadrul unei consultari "cu factorii implicati in turism la nivelul orasului", asa cum a precizat MDRT. La intrebarea "de ce?", reprezentantii ministerului au raspuns in felul urmator: Bucurestiul trebuie sa fie orientat catre viitor, nu catre trecut, iar din acest punct de vedere promovarea turismului de business, al celui cultural si al celui generat de evenimente ar fi cea mai nimerita. Dar este Bucurestiul acel "oras dinamic, in plina dezvoltare, diferit de alte capitale", dupa cum il prezinta MDRT? Vor descoperi turistii straini veniti in Bucuresti acea tinerete clamata de slogan? Ce motto-uri au alte orase din Europa si din lume? Acestea sunt cateva dintre intrebarile la care isi proune sa raspunda romanialibera.ro in incercarea de a lamuri daca ministerul condus de Elena Udrea a venit sau nu cu o idee fericita, relateazaRomania Libera.

Zidul Berlinului: 50 de ani de istorie. Astazi se implinesc 50 de ani de cand a fost ridicat Zidul Berlinului, care a impartit orasul in doua pana la caderea sa, noiembrie 1989. Peste 160 de oameni au murit incercand sa treaca zidul si peste 75.000 au fost incarcerati pentru ca au incercat sa fuga. La scurt timp dupa miezul noptii, pe 13 august 1961, guvernul est-german a ordonat ca perimetrul de 155 km al Berlinului de Vest sa fie inchis cu sarma ghimpata si pazit de 40.000 de soldati est-germani. Primele elemente de beton au fost adaugate pe 15 august 1961. In urmatoarele luni a fost construita prima varianta a zidului. Un al doilea zid a fost adaugat in iunie 1962. Un zid de beton a fost adaugat in 1965, iar in 1975 a fost construit Grenzmauer75 (Zidul de Frontiera75), versiunea finala si cea mai sofisticata. Motivatia era de a tine la distanta "Vestul fascist". Dar toata lumea stia ca rolul sau era sa-i impiedice pe est-germani sa emigreze, scrie Adevarul.