Cel mai cautat mafiot roman din Europa. Un ins violent pana la extrem, care-si batea subalternii cu bata de basseball daca nu ii dadeau ascultare, cunoscator perfect al limbii germane, un strateg diabolic dar cu gusturi foarte rafinate - asa li s-a prezentat Danut Remus Toc politistilor timisoreni care l-au cautat doi ani dupa un jaf armat cu topoare si pistol la o casa de pariuri din Austria. Toate informatiile din acest articol se bazeaza pe surse oficiale din cadrul Biroului de Combatere a Crimei Organizate Timis, provenind de la ofiterii care i-au urmarit si analizat pana in cele mai mici detalii pe Toc si anturajul sau. La perchezitia de zilele trecute bugetarii in uniforme albastre au avut un soc cand au deschis sifonierul infractorului: acesta nu suporta pe piele decat tesaturi fine si haine de marca, scumpe. "Grasu", cum isi permiteau sa-l numeasca doar cei foarte apropiati, purta exclusiv Dolce&Gabana, Armani sau Gucci. Folosea numai cele mai scumpe telefoane mobile disponibile pe piata si nu se despartea niciodata de Rolexul din aur masiv de la mana si de lantul gros, tot de aur, de la gat, scrie EVZ.

Subiectele ZileiFoto: Colaj foto

Povestea romanilor care au construit o conducta de 160 de km pe sub mare. Cum i-a felicitat Vladimir Putin. O companie din Romania, Grup Servicii Petroliere (GSP), a finalizat recent lucrarile de instalare ale unei conducte submarine cu o lungime de 159,5 km pentru gigantul rus Gazprom. La inaugurarea proiectului in valoare de 269 de milioane de dolari a participat insusi premierul Vladimir Putin, potrivit reprezentantilor GSP. "Incheierea cu succes a proiectului a reprezentat pentru GSP si cartea de vizita pentru intrarea pe piata serviciilor pentru industria petroliera marina din Rusia", a declarat pentru gandul Radu Petrescu, directorul departamentului de comunicare al companiei Grup Servicii Petroliere. Conducta submarina a fost instalata in sectorul platformei continentale ruse din nord-estul Marii Negre, pe traseul Dzhubga-Lazarevskoe-Sochi, la o distanta de 4,5 km de tarm, ea urmand sa asigure dezvoltarea regiunii Krasnodar si resursele energetice necesare Jocurilor Olimpice de Iarna care vor avea loc in 2014 la Sochi, anunta Gandul.

Un an de la tragedia bebelusilor de la Giulesti: ce s-a schimbat? Acum un an, pe 16 august, o tragedie oribila a socat opinia publica si a indoliat multe familii. In jurul orei 18.00, la salonul de Terapie Intensiva situat la etajul al doilea al Maternitatii Giulesti din Capitala a izbucnit un incendiu. 11 bebelusi prematuri, opt aflati in incubatoare si alti trei pe masutele speciale, au ars timp de 20 de minute fara ca sa intervina cineva. Dupa un an de la aceasta drama, amintirea incendiului e inca vie printre femeile care vin sa nasca la Giulesti. Gravidele vin cu frica si numai daca nu au gasit sa nasca in alta parte. Nelinistea se stinge treptat cand vad ca angajatii maternitatii par sa-si fi invatat lectia. "S-au indreptat lucrurile, le e frica acuma, s-au cumintit. Dupa ce s-a intamplat, sta toata lumea cu ochii pe ei", defineste situatia Valentin, un tatic venit din Bolintin sa-si ia acasa baietelul nou-nascut, informeaza Adevarul.

Proiectele abandonate ale Capitalei. Proiecte de infrastructura, unele in valoare de sute de milioane de euro, au fost prezentate in ultimii ani bucurestenilor, iar edilii dadeau termene de finalizare optimiste. Investitiile anuntate s-au transformat insa in intarzieri, amanari sau noi promisiuni fara acoperire. Construirea unei noi sali polivalente pe locul actualului patinoar Flamaropol din Capitala este una dintre cele mai recente investitii anuntate cu pompa de autoritati. Sala, cu o capacitate de 16.000 de locuri, ar urma sa simboolizeze "o padure desfrunzita", potrivit notei de fundamentare postate pe site-ul Ministerului Dezvoltarii. Proiecte de amploare pentru Bucuresti au fost insa anuntate cu zecile, dar putine au fost finalizate. Romania libera rezinta cateva dintre cele mai mari proiecte abandonate de autoritati, scrie Romania Libera.

Miron Cozma, scandalagiu de profesie. Cine sunt personajele din scena lesinului de Ziua Marinei. Ceremoniile prilejuite de Ziua Marinei au fost, ieri, ingrosate de un incident care l-a adus din nou in prim - plan pe fostul lider al minerilor, Miron Cozma. In timp ce striga, alaturi de mai multi revolutionari constanteni, lozinci anti-Basescu printr-o portavoce, de pe faleza Cazinoului din Constanta, jandarmii au intervenit pentru a-l indeparta. In miezul busculadei create, Nicolae Mavrodin, lider al Blocului Revolutionarilor din Constanta, a fost separat de Miron Cozma de catre mai multi jandarmi, luat pe sus si tarat catre o duba. Inainte de a fi urcat in duba jandarmeriei, acesta a lesinat si a cazut pe trotuar, sub obiectivele camerelor de luat vederi. Mavrodin a fost ulterior transportat la spital, anunta EVZ.

Guvernul si noua Sala Polivalenta de 60 milioane de euro: "Reprezinta si o trimitere la forma vegetala a unei paduri desfrunzite". Sala de sport multifunctionala care va fi construita in Bucuresti, pe locul patinoarului "Mihai Flamaropol", va avea 16.000 de locuri si va costa aproximativ 60 de milioane de euro, potrivit unui proiect de hotarare de Guvern postat pe site-ul Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului (MDRT). Investitia se va derula pe trei ani, incepand cu 2011 si va necesita o contributie financiara de la bugetul de stat de 13 milioane de lei in primul an, 130,2 milioane lei in cel de-al doilea si 117,2 milioane lei in al treilea. MDRT asteapta, timp de cinci zile, pana pe 13 august, observatiile si propunerile privind proiectul de act normativ, se precizeaza pe site-ul ministerului, informeaza Gandul.

Vopsitor-sef, prima functie "de stat" a lui Nicolae Ceausescu. In februarie 1942, Ceausescu a fost mutat din inchisoarea Jilava in Penitenciarul Caransebes. A stat in oraselul banatean pana in august 1943. Si a trait acolo cel mai bine din viata lui de pana atunci. Intre zidurile groase, rostuite cu temeinicia lucrului bine facut de arhitectii Imperiului Austro-Ungar, detinutii erau protejati si de gerul iernii, si de zapuseala verii. La Caransebes, Ceausescu a deprins confortul electricitatii, dusurilor si incalzirii centrale din dotarea unui habitat. Detinutii munceau inauntrul si in afara inchisorii. Problemele de hrana nu se puneau aproape deloc. Inchisoarea avea infirmerie si biblioteca. Iar celulele erau, in fapt, dormitoare de patru pana la 20 de locuri. In curtea interioara se afla si procuratura judeteana. Iar familia directorului inchisorii era gazduita in incinta, scrie Adevarul.

Ce sanse are Bucuresti-Ploiesti sa fie terminata in decembrie. Cu patru luni inainte de termenul de deschidere, autostrada Bucuresti-Ploiesti are probleme cu mutarea utilitatilor, poduri neterminate, accesul materialelor pe santier, lucrari de abia atacate. Sunt locuri in care cu greu iti dai seama ca s-a facut ceva. Autostrada Bucuresti-Moara Vlasiei -Ploiesti cel mai probabil nu va putea fi folosita cu incepere din data de 15 decembrie, dupa cum s-au angajat in primavara acestui an constructorii acesteia fata de Ministerul Transporturilor, la momentul la care acesta a notificat rezilierea contractului. Pornind dinspre centura Ploiesti Vest, punct in care autostrada se va intepa printr-un sens giratoriu, lucrurile stau bine doar pana la km 48. Dorinel Umbrarescu, patronul firmei Spedition UMB, care realizeaza tronsonul dinspre Ploiesti (km 48-km 62) a reusit sa aduca aproape de final lucrarile de poduri precum si calea de rulare, existand portiuni pe care mai trebuie pus doar stratul de rulare, anunta Romania Libera.