Ceausescu, in prima campanie politica. Cunoscand dedesubturile confruntarii dintre partizanii lui Dej si conducerea PCdR, Ceausescu i-a avut la mana pe toti greii partidului. Chiar si parintii lui Ion Iliescu au actionat scindat in conflictul Dej-Foris: spre deosebire de sot, Marioara Iliescu a ales tabara invingatorilor. Se spune ca singurul act de veritabila infruntare a lui Ceausescu din vremea puterii a fost cuvantarea lui Constantin Parvulescu la Congresul al XII-lea al PCR (1979). Dar, dupa ce-a contestat metodele secretarului general, l-a intrerupt, din sala, George Macovescu. L-a invinuit ca mainile ii sunt manjite de sangele lui Patrascanu. In insolitul dialog, Parvulescu a contraatacat cu aluzia la misiunile lui Macovescu din anii razboiului. Si, nu intamplator, a urcat la tribuna Popescu-Puturi, scrie Adevarul.

Subiectele ZileiFoto: Colaj foto

Cine este Paula Hitler, cealalta femeie din viata Fuhrer-ului. Numele lui Adolf Hitler, liderul nazist care a pus bazele celui de-al Doilea Razboi Mondial a devenit un simbol al puterii si al fricii, celebru in istoria mondiala. Desi toata lumea cunoaste parcursul dictaturii crude si extremiste a liderului nazist care a provocat moartea a milioane de oameni, prin intermediul lagarelor de concentrare se stiu foarte putine detalii despre viata sa personala. De exemplu stiai ca la 18 ani Hitler visa sa devina pictor, ca a avut o sora mai mica sau alti patru frati care au murit in copilarie? Adolf Hitler a preferat sa ascunda detaliile originii sale dar si informatiile despre membrii familiei, cum ar fi sora sa mai mica- Paula Hitler, informeaza Romania Libera.

Agenda secreta a lui George Maior. Directorul SRI, George Maior, este un "emisar special" secret al lui Basescu la Washington sau la Londra sau are alte interese, personale sau profesionale, si lucreaza din umbra pentru a si le atinge. In ultimele luni au avut loc tot felul de evenimente neobisnuite pentru lumea serviciilor secrete care ar fi trebuit sa ne dea de gandit daca cineva le-ar pune cap la cap. Este vorba in special de SRI-ul lui George Cristian Maior tot mai prezent si nu numai pe scena scandalurilor interne, ci surprinzator pe cea a politicii externe. Sa incepem cu luna aprilie 2011, cand printul Charles, aflat in vizita privata in Romania, poposeste tam-nesam la sediul Serviciului Roman de Informatii, relateaza EVZ.

Cum era la "Spiru" in urma cu 45 de ani. Fostii colegi au ales o cale inedita, online, pentru a scrie un volum de memorii despre promotia lor din 1966 de la liceul "Spiru Haret". La 45 de ani de la terminarea liceului, "spiristii", cum isi spun majoritatea absolventilor acestei scoli, nu numai ca tin legatura foarte strans - intalnindu-se prima oara cu totii "la zece ani, apoi la cinci ani si apoi din doi in doi ani", dupa cum ne-a povestit unul dintre ei, Bruno Gheorghievici, dar au scris la mii de kilometri distanta unul de altul o carte de amintiri cu ajutorul internetului. Autorii sunt raspanditi in toata lumea, din Japonia pana in America de Nord, in Nigeria sau Israel si in cel putin sapte tari europene. O carte de tip nou, care este speciala nu numai pentru autori, dar si pentru viitorii si mai tinerii cititori care vor descoperi un "model pedagogic uitat, daca nu chiar desconsiderat de sistemul de invatamant contemporan", noteaza Andrei Plesu. Integral in Romania Libera.

Legea strazii: Pistolarii romani isi croiesc drum cu prioritate. Noii jupani ai traficului au pistol cu bile la curea. Arma e pentru autoaparare, dar ei o folosesc dupa legea lor. In timp ce legea prevede ca armele trebuie folosite pentru autoaparare (cu exceptia vanatorii), nu putini le intrebuinteaza pentru a ameninta si chiar a rani nejustificat pe cineva. O serie de intamplari din ultimul timp arata ca romanul a inceput sa se orienteze spre armele neletale cu bile. Costa putin - preturile pornesc de la 500 de lei, iar permisul pare greu de obtinut, dar nu e chiar asa, anunta EVZ.

Un miliardar excentric isi face o tara in largul Pacificului care va fi guvernata dupa principiile libertarianismului. Imaginile "oraselor plutitoare". Un miliardar american va finanta constructia unei tari intr-o "zona libera", respectiv in mijlocul oceanului. Peter Thiel isi datoreaza faima lansarii serviciului PayPal si faptului ca a finantat o companie care se numea Facebook si care avea sa devina faimoasa in lumea intreaga. A investit in diverse proiecte, de la programele de manipulare a ADN-ului si filme hollywoodiene, pana la companii din Silicon Valley. Acum, miliardarul de 43 de ani demareaza cel mai ambitios proiect al sau: o noua tara, in largul oceanului, guvernata dupa "legi" inspirate de ideologia scriitoarei americane Ayn Rand, care s-a numarat printre ganditorii care au revigorat ideile doctrinei libertariene in secolul a XX-lea, scrie Gandul.

Urmasii Ceausestilor stau si azi in vila de la stat. Sotia generalului Ilie Ceausescu (fratele dictatorului Nicolae Ceausescu) locuieste impreuna cu nora si fiul intr-o vila de protocol pe strada Bruxelles, in centrul Capitalei. Familia generalului Ilie Ceausescu a primit in 1968 o vila de protocol pe care o ocupa si azi, desi niciun membru al familiei nu este demnitar. De trei ani, ei refuza plata chiriei. Dat fiind faptul ca generalul Ilie Ceausescu (1926-2002) a fost fratele lui Nicolae Ceausescu (1918-1989), membrii familiei sale s-au bucurat in perioada comunista de inalte privilegii. Se bucura si azi, la 20 de ani dupa caderea dictaturii familiei lor. Locuiesc in aceeasi vila de protocol, primita in 1968. Ca o ironie a sortii, la momentul primirii luxoasei vile de pe strada Kiseleff nr.3, Ilie Ceausescu nu era demnitar al statului socialist, ci sef Sector in Sectia de istorie militara a Centrului de Studii si Cercetari de Istorie si Teorie Militara, informeaza Adevarul.

Marele jaf din mica Andorra: Cum a spart un roman un celebru magazin de bijuterii si a fugit cu prada in munti. Un roman de 25 de ani, a carui identitate nu a fost dezvaluita de politisti, este cautat de autoritatile din Andorra, dupa ce el si banda lui au organizat un jaf de proportii in plin centrul capitalei micului principat dintre Franta si Spania. Tinta a fost o sucursala a celebrului magazin de bijuterii Cellini, iar paguba a fost evaluata initial la peste 2 milioane de euro, insa conform politistilor din Romania, bijuteriile furate valoreaza doar 700.000 de euro. Desi jaful s-a petrecut in primavara, Politia Romana a primit de abia acum o solicitare din partea colegilor din Andorra, pentru a-i ajuta cu amprentele lui C.I., un roman de 25 de ani cautat pentru furt de bijuterii, incendiere si distrugere in cazul jafului comis pe 4 aprilie, in centrul capitalei Andorra la Vella, anunta Gandul.

Topul medicilor care au peste 2500 de pacienti. Medicii cu cei mai multi pacienti din Bucuresti isi desfasoara activitatea in cartiere marginase, precum Ghencea, Drumul Taberei, Pantelimon. Cum au ajuns totusi acestia sa se ocupe de mii de clienti? Doctorii spun ca cea mai buna metoda de promovare este "publicitatea din gura-n gura". Cei mai cautati medici de familie din Bucuresti au intre intre 2.500 si 4.000 de pacienti pe lista. Nici unul dintre acestia nu are cabinet in cartierele de lux ale Bucurestiului, ci in zonele muncitoresti, cu vad, unde traiesc familii cu multi copii, pensionari, tineri. Unii dintre ei sunt fosti medici de tara ori pediatri de policlinica, altii au facut medicina de intreprindere si intre timp s-au privatizat si si-au deschis propriile cabinete. Integral in Romania Libera.