Siria: Presedintele Assad considera ca apelurile occidentale pentru plecarea sa sunt "fara valoare". Presedintele sirian Bashar al-Assad considera ca apelurile din Vest care solicita plecarea sa sunt "fara valoare". Intr-un interviu la televiziunea de stat, Assad a declarat ca solicitarile venite din partea aliatilor occidentali nu sunt necesare unui presedinte care a fost ales de catre poporul sirian si care nu a fost instalat de catre Occident in folosul Statelor Unite. Presedintele american Barack Obama i-a cerut joi, pentru prima data, liderului sirian Bashar al-Assad sa demisioneze, in urma reprimarilor violente ale armatei asupra protestatarilor. Peste 2.000 de persoane au fost ucise de catre fortele regimului sirian, de la inceputul represiunii, conform secretarului general adjunct ONU, Lynn Pascoe, scrie AFP.

Presa in DiagonalaFoto: Colaj foto

Rusia va testa din nou rachetele balistice Bulava pana la sfarsitul lunii august. Ministerul rus al Apararii a anuntat duminica organizarea de noi teste pentru rachetele balistice intercontinentale Bulava, care vor incepe pana la sfarsitul acestei luni. "Suntem convinsi ca racheta va functiona corespunzator, dar avand in vedere importanta sa pentru securitatea statului am decis inca o verificare a calitatilor sale", a declarat purtatorul de cuvant al Ministerului Apararii din Rusia. Racheta intercontinentala Bulava SS-NX-30 ar putea deveni principala arma a fortelor strategice navale ruse. Avand o distanta de actiune de 8.000 kilometri, aceasta poate fi echipata cu zece focoase si este conceputa special pentru amplasarea pe submarinele nucleare Borey. Pana in prezent, Rusia a efectuat in total 15 teste cu rachete Bulava, dintre care doar opt au fost reusite. Dupa o serie de teste esuate la inceputul anului 2009, directorul general al institutului care a proiectat racheta a demisionat, anunta Ria Novosti.

Libia: Rebelii au intrat in capitala Tripoli, 376 de morti si peste 1.000 de raniti. Rebelii veniti din partea de vest a Libiei au patruns duminica in capitala Tripoli, dupa mai multe confruntari cu trupele fidele lui Muammar Gaddafi. Acestia au fost intampinati cu simpatie de catre locuitorii capitalei. Rebelii se afla la aproximativ opt kilometrii de centrul orasului si au provocat pana acum decesul a 376 de persoane si ranirea a peste 1.000 dintre fortele fidele regimului, a declarat un inalt oficial, sub protectia anonimatului. NATO a anuntat ca regimul lui Muammar Gaddafi se afla in colaps si ca trupele Aliantei nu vor interveni in conflictul din Tripoli si ca cea mai buna solutie pentru aceasta noapte este prabusirea regimului. Al-Jazeera TV a anuntat ca fortele de securitate ale lui Muammar Gaddafi s-au predat si dezarmat, informeaza AFP.

Mai multe rachete din Fasia Gaza au cazut pe teritoriul egiptean. Rachete provenind din Fasia Gaza au cazut duminica de partea egipteana a granitei, fara sa provoace victime sau pagube materiale, anunta televiziunea de stat egipteana. "Mai multe rachete provenind din Fasia Gaza au cazut in aceasta dimineata in interiorul teritoriului egiptean, in regiunea situata la vest de terminalul Rafah", a indicat televiziunea, adaugand ca incidentul nu a provocat victime sau pagube materiale, scrie Reuters.

Sase persoane au decedat in doua accidente aviatice in Polonia. Sase persoane au murit duminica seara in doua accidente in care au fost implicate aeronave mici, in sudul Poloniei, anuntat politia locala. Un avion s-a prabusit asupra unei case din suburbiile Cracoviei, pilotul si trei copii aflati la bordul navei au decedat. Un al doilea avion de mic dimensiuni inregistrat in Cehia s-a prabusit in Witowice Dolne, in apropiere de Nowy Sacz, in timp ce se intorcea de la un spectacol aerian. Pilotul si pasagerul sau au decedat, conform purtatorului de cuvant al politiei din Cracovia, Zbroja Anna, anunta AFP.