​Incredibila poveste a lui Ovidiu Rusu care din puscarie tepuia oamenii si apoi intra in direct la OTV. Ovidiu Rusu, cel mai spectaculos tepar roman, a facut avere stand in inchisoare si dandu-se prim-procuror. Au crezut ca l-au prins. Escrocul care facuse avere in timp ce era inchis in spatele zidurilor penitenciarului, incasand comisioane de peste 100.000 de euro de la tot felul de naivi care credeau ca a dat norocul peste ei, era din nou incatusat. Joia trecuta, dupa o noapte in arestul Inspectoratului de Politie Judetean Suceava, l-au dus in fata procurorilor, iar acestia au cerut la Judecatoria Radauti sa fie arestat. Cu putin timp inainte de pronuntarea sentintei, i-a expirat ordonanta de retinere pentru 24 de ore, iar politistii i-au scos catusele. S-a dus sa bea un suc. Si dus a fost. Numele lui este Ovidiu Rusu, are 32 de ani si este din Radauti. Este printre ultimii intrati pe lista urmaritilor general a Politiei Romane, iar povestea lui ar putea fi subiect de film, scrie EVZ.

Subiectele ZileiFoto: Colaj foto

Pedelistii pregatesc comasarea alegerilor locale cu cele parlamentare. Cand ne-am putea duce la vot. Comasarea alegerilor locale cu cele parlamentare, idee lansata in sedinta de luni a coalitiei, este primita cu bratele deschise de catre liderii PDL din teritoriu. Dupa ce, la centru, democrat-liberalii au convenit cu UDMR si UNPR sa modifice legea electorala, astfel incat alegerile locale si cele legislative sa fie aduse din nou in comun incepand de anul viitor, sefii organizatiilor judetene au inceput calculele. "Este o idee cu atat mai buna, cu cat va fi sustinuta de intreaga clasa politica", crede primvicepresedintele PDL, Roberta Anastase, precizand pentru gandul ca varianta cea mai buna ar fi organizarea scrutinului in toamna lui 2012: "Acest lucru poate fi realizat, in toamna, prin impingerea localelelor catre alegerile parlamentare, desfasurate la termen. Dar este de analizat. Noi suntem intr-o discutie mai ampla, care vizeaza schimbarea sistemului electoral, legislatia in domeniu, iar acesta poate fi un subiect", anunta Gandul.

Succesul lui Vanghelie in SUA: 41 de minute "peste drum" de Casa Alba. Din scurtul popas "foarte excelent" la Casa Alba, inclus in "excursia" lui Marian Vanghelie "in tara lui goagal", de la sfarsitul lunii ianuarie, cu scopul declarat de "a fura meserie" de la cat mai multi reprezentanti ai administratiilor locale americane, edilul nu numai ca si-a facut un titlu de glorie, ci a si starnit suspiciuni printre liderii de la varful PSD, in frunte cu presedintele Victor Ponta. Reprezentantii Institutului pentru Politici Publice (IPP) au descoperit insa pe site-ul oficial al Casei Albe ca superiorii lui Vanghelie din partid nu au motive de ingrijorare sau de invidie: edilul nu a zabovit mai mult de 41 de minute in biroul unui consilier prezidential, Derk Douglas, aflat intr-o cladire "peste drum" de imobilele incluse in complexul Casa Alba, numita "Old Executive Office Building" (OEOB). "Cladirea spune multe despre calitatea invitatilor. Este ca si cum la Cotroceni ai fi primit de cineva cu doua ranguri sub consilierii prezidentiali, nu de un personaj-cheie, din stafful presedintelui", a explicat directorul adjunct al IPP, Adrian Moraru, informeaza Adevarul.

Tensiuni intre Julian Assange si un fost reprezentant WikiLeaks care ar fi distrus mii de documente. Tensiunile intre fondatorul WikiLeaks Julian Assange si fostul purtator de cuvant al site-ului Daniel Domscheit-Berg s-au amplificat, dupa ce acesta ar fi distrus mii de documente nepublicate apartinand site-ului, care par sa fie pierdute definitiv, relateaza Der Spiegel. Domscheit-Berg sustine ca a distrus peste 3.500 de documente nepublicate, obtinute de la informatori necunoscuti pentru "ca sursele sa nu fie compromise", citeaza EurActiv.ro.

Unde a gasit Romania 100 de tone de aur? Resursele de aur ale tarii "nu sunt informatii publice", potrivit Agentiei Nationale pentru Resurse Minerale. Statul are nevoie de aur pentru a-l duce in rezervele BNR, iar pe langa Rosia Montana care trebuie sa inceapa sa functioneze vor mai fi deschide doua exploatari de aur, a declarat Traian Basescu. Seful statului a mai mentionat la postul national de televiziune ca in Romania vor mai fi deschise inca doua exploatari de aur, cu regii romanesti. "Avem doua zacaminte: unul de 50 de tone si altul de 54 de tone de aur", a mentionat Basescu, fara a da alte detalii. In Romania, conform datelor Agentiei Nationale pentru resurse Minerale (ANRM) cinci companii au licente valabile de explorare si exploatare a minereurilor aurifere. Dintre acestea doar doua companii au licenta de exploatare: Rosia Montana Gold Corporation SA (judetul Alba) si deva Gold SA Certejul de Sus (in judetul Hunedoara), scrie Romania Libera.

Afara din Schengen pentru granite nesigure. Statele care nu reusesc sa garanteze securitatea punctelor de control de la granitele externe ale UE ar putea fi suspendate din Schengen pe o perioada nedefinita, potrivit unui proiect de propunere al Comisiei Europene ce va fi prezentat luna viitoare. Potrivit unor surse, Grecia, care se lupta cu un aflux de imigranti care vin pe la granita cu Turcia, va fi probabil prima vizata de un astfel de regim. Un mecanism separat prezentat de Comisie va inaspri inspectiile la punctele de control de la granitele externe ale UE. Pe de alta parte, tarile din Schengen care vor dori sa reimpuna controlul la frontierele interne vor trebui sa obtina permisiunea Bruxelles-ului pentru orice perioada mai mare de cinci zile, potrivit proiectului de propunere, anunta Puterea.

Sebastian Lazaroiu, despre Ponta si Antonescu: Presedintele "i-a ajutat" pe amandoi sa castige in partidele lor. Cum a ajuns la Sebastian Lazaroiu la Cotroceni. Cum a anticipat caderea lui Ceausescu si scorul revenirii lui Traian Basescu, dupa suspendare. Cine conduce masina "copilotului" Ponta, cate zile ar putea rezista in campanie electorala Crin Antonescu. Cine joaca ping-pong cel mai bine la Cotroceni. Cum a slabit 30 de kilograme. Cotroceniul se simte bine daca intra in alegeri cu Ponta si Antonescu. Seful statului a "pus putin umarul" sa fie alesi in partidele lor, dar se teme ca nu va reusi sa-i ajute sa stea la carma formatiunilor lor politice pana la vara. Si asta pentru ca membrii partidelor pe care le conduc si-au dat seama ca sunt dirijati pe drumuri infundate. Sebastian Lazaroiu si-a inceput serviciul, la Cotroceni, de ziua lui, in 20 martie. Nu a trecut nicio luna si presedintele a fost suspendat. Actualul ministru prevazuse totul, chiar si scorul revenirii 75/25. El sesizase toate dedesubturile acestei manevre inca din februarie 2007. Perioada in care a contribuit la dejucarea ei a fost cea mai densa din viata lui. Integral in EVZ.

Tunelul care va face legatura intre Rusia si SUA. Cum arata HARTA proiectului de 100 de miliarde de dolari. Kremlinul a aprobat saptamana aceasta construirea celui mai lung tunel din lume care va uni Asia si America de Nord prin stramtoarea Bering, scrie Daily Mail. Tunelul va avea 105 kilometri si va face legatura intre Peninsula Chukotka din estul Rusiei si Peninsula Seward din Alaska. Astfel, in viitor, cei interesati ar putea calatori de la Moscova la New York cu trenurile de mare viteza care vor traversa stramtoarea Bering prin acest tunel. Guvernul a facut anuntul in cadrul unei conferinte tinute in orasul Yakutsk la care au participat delegati din SUA, China si Marea Britanie. Tunelul va fi de doua ori mai lung decat cel care face legatura dintre Marea Britanie si Franta si va costa aproximativ 100 de miliarde de dolari (70 de miliarde de euro). Ideea nu este una noua: construirea tunelului a fost propusa pentru prima data in 1905, pe vremea ultimului tar al Rusiei, Nicolae al II-lea, scrie Gandul.

Necunoscutul Palat al lui Constantin Brancoveanu. Cum se degradeaza 300 de ani de istorie. Situata la circa 45 de km de Bucuresti, comuna Potlogi este un loc plin de istorie unde premierul Emil Boc a anuntat in urma cu patru luni ca ar vrea sa organizeze sedinte de Guvern, iar ministrul Turismului, Elena Udrea, aproape ca si-a rupt tocul de 15 cm in gropile localitatii. Am fost la Potolgi la inceputul saptamanii trecute, chiar de ziua comunei alcatuita din cinci sate (Potlogi, Pitaru, Vlasceni, Romanesti, Pod Cristina). De 13 ani, cetatenii din Potlogi, dar si din localitatile invecinate, vin cu mic cu mare la sarbatoarea localitatii. Mici, bere, sucuri, turta dulce, concerte si foc de artificii, acesta este spectacolul de care se bucura participantii. Criza si-a spus insa cuvantul si la Potlogi. "Pe spectacolul din acest an am cheltuit doar 15.000 de lei, bani exclusiv din sponsorizari. Inainte dadeam si dublu, dar ce sa facem, a trebuit sa reducem", afirma Nicolae Catrina, primarul comunei de 8.500 de locuitori. Nu ne vom opri asupra spectacolul din 15 august, de la Potlogi, care s-a incheiat seara, la ora 22, cu un foc de artificii, despre care localnicii dau asigurari "ca a fost mai ceva ca in anii trecuti", anunta Adevarul.