Google plateste o amenda de 500 de milioane de dolari pentru incetarea unei anchete privind publicitatea ilegala. Compania Google a acceptat sa plateasca o penalitate de 500 de milioane de dolari Statelor Unite, pentru inchiderea unei investigatii legata de permisiunea data farmaciilor canadiene de a se promova pe site-ul sau, transmite AFP. Motorul de cautare a difuzat "anunturi de publicitate pentru farmaciile online cu sediul in Canada si viza consumatorii americani care importau medicamente ce necesitau prescriptie medicala in Statele Unite", potrivit departamentului de justitie. "Am interzis promovarea medicamentelor cu prescriptie in SUA de catre companiile farmaceutice canadiene cu ceva timp in urma", a declarat un purtator de cuvant al Google. "Evident ca nu ar fi trebuit sa acceptam acest gen de publicitate inca de la inceput", a adaugat acesta. Suma pe care compania a acceptat s-o plateasca reprezinta o rambursare a veniturilor Google din publicitatea difuzata, precum si din comercializarea produselor farmaceutice canadiene pe teritoriul Statelor Unite. Autoritatile americane sustin ca Google era constient de aceasta activitate ilegala inca din 2003, iar gigantul internetului nu promova medicamentele provenind din laboratoarele straine, cu exceptia celor canadiene. Legile americane interzic comercializarea medicamentelor straine care necesita reteta medicala in SUA.

Presa in DiagonalaFoto: Colaj foto

Recompensa de aproape 1,7 milioane de dolari pentru capturarea lui Gaddafi. Rebelii libieni au anuntat miercuri ca ofera o recompensa de aproape 1,7 milioane de dolari (doua milioane de dinari libieni) pentru capturarea lui Muammar Gaddafi, viu sau mort, transmite AFP. Aceasta suma a fost propusa de oameni de afaceri libieni, iar Consiliul National de Tranzitie (CNT), structura politica a rebeliunii libiene, a anuntat ca sustine initiativa. "Membrii din cercul lui Gaddafi care il vor ucide sau il vor captura vor avea garantata amnistia de catre popor", a spus presedintele CNT, Mustafa Abdel Jalil, intr-o conferinta de presa la Benghazi. "Regimul lui Muammar Gaddafi nu va lua sfarsit pana cand el nu va fi prins, viu sau mort", a spus Jalil.

China isi consolideaza arsenalul nuclear - raport al Pentagonului. China isi va imbunatati dotarea nucleara prin achizitionarea de rachete balistice capabile sa faca fata unui eventual atac, potrivit declaratiilor Pentagonului, citate de AFP. Potrivit unui raport al Departamentului american de aparare, China isi va imbunatati arsenalul nuclear prin dotarea cu noi arme capabile sa-i asigure apararea. Aceste imbunatatiri vizeaza viabilitatea armelor de descurajare ale Chinei in fata tehnologiei avansate a Statelor Unite. China este adepta politicii "neutilizarii in premiera" a armelor atomice, preferand sa raspunda in acest fel doar daca ar fi tinta unui atac nuclear. Mai mult, "evolutia intereselor economice si geostrategice a schimbat radical gandirea Chinei in ceea ce priveste puterea sa maritima", potrivit documentului. China incearca, de asemenea, sa-si dezvolte rachetele anti-nave capabile sa distruga portavioane si sa isi imbunatateasca sistemele de radar. Pentagonul a mai dezvaluit ca Republica Populara Chineza si-a marit numarul de submarine de atac si a intarit flota de nave de razboi. Primul portavion chinez a efectuat primele sale teste acum zece zile, insa nava are o "capacitate limitata" si va servi ca platforma de antrenament si evaluare, potrivit documentului de la Pentagon.

"Incredibilul" buncar al lui Muammar Gaddafi, descris de un medic estetician. Un chirurg plastician brazilian, care l-a operat in 1994 pe Muammar Gaddafi pentru pungile de sub ochi, a descris pentru AFP "incredibilul buncar" al sefului libian de la Tripoli. Ribeiro, un chirurg plastician reputat in anii '70, a povestit cum a intrat in contact cu liderul libian, prin intermediul ministrului de sanatate libian care participa la un congres de medicina. "Intrarea in buncar era sub forma de zig-zag si am ajuns direct in biblioteca", a explicat medicul, care spune ca in locuinta sefului de stat libian se afla si un cort. Medicul estetician isi aminteste ca locuinta lui Gaddafi era dotata cu un cabinet stomatologic dotat cu cele mai moderne echipamente, o sala de gimnastica si un bazin olimpic, precum si cu doua sali de operatie, prevazute cu echipamente din Germania, alaturi de o sala de odihna. Acelasi medic a adaugat ca personalul dictatorului era strain: medicii erau de origine pakistaneza, infirmiera era iugoslava, iar anestezistii, un rus si un egiptean.