Ce planuiesc mai exact chinezii de la ZTE in Romania: Centru de perfectionare in apropierea unui aeroport si producerea de echipamente de receptie pentru televiziunea digitala terestra

48 de ore pe HotnewsFoto: Colaj foto

Furnizorul chinez de echipamente de telecomunicatii ZTE Corporation a propus in aceasta luna autoritatilor romane infiintarea unui centru de perfectionare IT si deschiderea unei linii de productie de echipamente telecom in Romania. Lorian Vintila, director de strategie ZTE Romania detaliaza intr-un interviu pentru HotNews.ro planurile de investitii: centrul de perfectionare trebuie sa se afle in apropierea unui aeroport si sa aiba un campus pentru cazarea a circa 100 de cursanti, iar in privinta fabricii, chinezii au propus infiintarea unei linii de productie de echipamente de receptie pentru televiziunea digitala terestra (set-top box-uri), cu circa 100 de angajati.

INFOGRAFIC. Distributia regionala a pietelor valutare. Unde se schimba cele mai mari volume si din ce valuta anume

Din cele mai vechi timpuri, o moneda a unui stat era privita in stransa legatura cu puterea economica sau militara a tarii respective, dar si cu stabilitatea economica si financiara a tarii. O moneda puternica insemna o economie sigura si una slaba apartinea unei economii vulnerabile. Azi, lucrurile s-au amestecat putin. Cursurile urca si scad fara a avea intotdeauna argumente solide in spatele miscarilor din piata. Sunt jocuri ale speculatorilor. Bani facuti din "mouse".

VIDEO Frederic Beigbeder: In media e o revolutie, dar publicitatea continua sa manipuleze si sa creeze nevoi artificiale​

Dintre cele mai importante evenimente ale anului, cel mai bun subiect de carte ar fi macelul din Norvegia, spune scriitorul francez Frederic Beigbeder intr-un interviu pentru HotNews.ro. Critic al publicitatii si al societatii de consum, el spune ca, in timp ce media trece printr-o revolutie in care totul se schimba, in cazul publicitatii "ceea ce am spus, ca manipuleaza oamenii si creeaza nevoi artificiale, nu se schimba", la fel cum nu se schimba faptul ca "ideile creative sunt distruse de felul cum ei lucreaza".

VIDEO Cum au strans "Clarvazatorii" romi din clanul Marks 40 de milioane de dolari, inselandu-i pe americani

Zece membri ai clanului de etnie roma Marks, care s-au mutat in SUA in anii '80 si au devenit faimosi "clarvazatori", au fost arestati, in frunte cu Nancy Marks, figura cea mai pregnanta a gruparii, pentru inselaciuni de 40 milioane de dolari, relateaza New York Daily News.

Miza afacerii Rosia Montana a ajuns la 17 miliarde dolari. Realizam sau nu acest proiect?

Despre Rosia Montana se discuta de peste 10 ani, insa in toata aceasta perioada, niciun guvern nu a indraznit sa isi asume o decizie ferma in ce priveste aprobarea sau respingerea acestui proiect. Au fost realizate zeci de studii, au avut loc sute de dezbateri, multe minti luminate si-au dat cu parerea despre posibilele efecte pe care exploatarea cu cianuri le poate avea asupra mediului inconjurator, iar rezultatul este ca, in acest moment, pozitiile sunt la fel de diferite pe cum erau atunci cand proiectul a fost lansat.

Atentionarea 'amicala' a lui Basescu catre Antonescu: De ce vrei sa ramai in opozitie si dupa 2012?

Presedintele Traian Basescu a sustinut luni seara ca l-a antentionat "amical", in trecut, pe liderul PNL, Crin Antonescu, pe care l-a intrebat de ce doreste sa ramana in opozitie si dupa alegerile din 2012, in cazul in care va continua sa mearga alaturi de PSD.

Sebastian Lazaroiu: O suspectez foarte tare pe Mungiu-Pippidi ca in 2004 a fost platita de Hrebenciuc

Ministrul Muncii, Sebastian Lazaroiu, a declarat ca o suspecteaza "foarte tare" pe Alina Mungiu-Pippidi, presedintele Societatii Academice din Romania (SAR), ca in 2004 "a fost platita de Hrebenciuc".

VIDEO Avionul de vanatoare de generatia a cincea Suhoi T-50 a ratat decolarea la salonul aeronautic Maks

Primul avion rusesc de a cincea generatie Suhoi T-50 a fost nevoit sa-si intrerupa duminica seara un zbor de demonstratie la Salonul aeronautic Maks, in apropiere de Moscova, din cauza unei defectiuni tehnice, relateaza RIA Novosti.

Neamt: USL a pierdut alegerile in patru comune conduse de primari PSD si PNL

Uniunea Social Liberala a pierdut alegerile parlamentare partiale, de duminica, in patru comune conduse de primari PSD sau PNL, in timp ce democrat-liberalii au castigat in toate cele sapte comune unde au primari, potrivit unei centralizari realizate de competitorii electorali pe fiecare localitate.

A murit criticul de film Viorica Bucur, cea care a realizat timp de 15 ani "Gala desenului animat"

Criticul de film Viorica Bucur a murit luni, la varsta de 65 de ani, din cauza unui cancer la pancreas, a declarat pentru Mediafax Laurentiu Damian, profesor la Universitatea de Arta Teatrala si Cinematografica din Bucuresti (UNATC).

VIDEO SUA: Un cascador care incerca sa urce de pe un avion pe un elicopter a murit dupa ce s-a prabusit in gol de la 70 de metri

Un cascador american care incerca sa urce de pe un avion pe un elicopter a murit dupa ce s-a prabusit in gol de la 70 de metri, in timpul unui show aviatic desfasurat duminica in sud-estul statului Michigan, au anuntat oficiali locali, citati de FoxNews. Tragedia a avut loc la Selfridge Air National Guard Base, in Harrison Township, in apropiere de Detroit, in fata a peste 75.000 de spectatori.