Economisti premiati cu Nobel, optimisti in privinta Zonei Euro. Edward Prescott: Europa va inregistra un boom economic si va depasi SUA

48 de ore pe HotnewsFoto: Colaj foto

Mai multi laureati ai premiului Nobel in economie apreciaza ca zona euro va supravietui crizei datoriilor suverane, dar ca o eventuala scindare ar putea fi provocata mai degraba de Germania decat de Grecia, relateaza agentia Reuters, preluata de Mediafax.

Cine sunt adversarii echipelor romanesti in Europa League - De la Schalke si Lazio la micuta AEK Larnaca

Printre adversarele chipelor romanesti in grupele Europa League se numara Schalke 04, echipa care a batut Inter-ul cu 5-2 anul trecut, dar si fosta campioana a Europei PSV care acum trei ani a jucat cu CFR Cluj. Sporting Lisabona si Lazio pot fi adaugate in lista adversarilor de calibru, in timp ce meciurile cu cipriotii de la AEK si polonezii de la Legia par a fi ceva mai usoare.

VIDEO Steve Jobs si prezentarile prin care a transformat produse de nisa in unele dorite de sute de milioane de oameni

Prin glume, prin ironii fine si prin exemple clare Steve Jobs a reusit sa-si captiveze asistenta la prezentarile de produse noi in ultimii 27 de ani. Categorii de produse care nu erau populare au ajuns sa fie in voga dupa ce Apple le-a adus pe piata si le-a "impachetat" intr-un mod irezistibil. In articol puteti vedea secvente de la sase prezentari la care Steve Jobs a fost in mare forma si o cronologie a evenimentelor care au marcat pana acum cariera lui Jobs.

Ben Bernanke, presedintele Fed Reserve, cere clasei politice sa ia masuri de relansare bugetara. Discursul a dezamagit pietele

Presedintele bancii centrale americane Federal Reserve a cerut vineri autoritatilor politice de la Washington sa ia masuri suplimentare de relansare bugetara, pentru a sustine eforturile institutiei pe care o conduce pentru alimentarea cresterii economice, intr-un discurs care a dezamagit bursele, relateaza AFP.

Eurobank si Alpha Bank vor fuziona, pentru a face fata crizei din Grecia

EFG Eurobank Ergasias si Alpha Bank, a doua, respectiv a treia banca din Grecia, vor anunta luni un acord de fuziune pentru a face fata mai usor crizei severe a datoriilor de stat si recesiunii, au declarat surse bancare pentru agentia Reuters, preluata de Mediafax.

Romania, suspendata de la tranzactionarea certificatelor de emisii de carbon

Romania a fost suspendata de la tranzactionarea certificatelor de emisii de carbon, decizia finala a Comitetului de Conformare a Protocolului de la Kyoto, care confirma concluziile preliminare din 8 iulie, fiind in vigoare pana la rezolvarea neconformitatilor identificate.

Economia mondiala se confrunta cu riscuri "in crestere". Dezvoltarile din aceasta vara au indicat ca suntem intr-o noua faza periculoasa - Christine Lagarde, seful FMI

Economia mondiala se confrunta cu riscuri "in crestere" si "optiunile de masuri" de sustinere sunt "mai reduse decat inainte", a declarat sambata directoarea generala a Fondului Monetar International, Christine Lagarde. citata de AFP.