Doua banci grecesti fuzioneaza. Ce se rezolva in fond prin asta?

48 de ore pe HotNewsFoto: Colaj foto

Fuziunea Alpha Bank si EFG Eurobank nu a fost o mare surpriza. Deutsche Bank a analizat acest scenariu iar surse din piata bancara elena vorbesc despre noi fuziuni bancare locale. Cum ar fi de pilda Piraeus– Postbank – ATE BANK. E posibil sa aiba loc, asa cum la fel de probabil e sa se amane. Totul depinde de cum vor evolua pietele financiare. Deocamdata asistam la o criza de lichiditate mascata in una de sovabilitate. Bancile europene ezita sa se imprumute intre ele, fiecare asteptand sa vada ce se mai intampla. Pe acest fond se anunta mariajul Alpha-Eurobank. Ce rezolva el de fapt?

China isi arata coltii. De ce sunt nervosi americanii?

In dimineata zilei de 10 august 2011, pe o ceata densa, un vas de 67.000 de tone si lung cat trei terenuri de fotbal iesea din docurile Shipbuilding Industry Co Ltd in portul Dalian, din nord-estul Chinei, si isi incepea voiajul de patru zile pe mare. Primul portavion chinez primise botezul apei. Politicienii, presa si liderii militari din China s-au intrecut in elogii la adresa "Mamei Varyag", asa cum a fost poreclita nava de bloggerii entuziasmati.

Statutul Studentului, elaborat in premiera de Ministerul Educatiei: Studentii vor cunoaste mecanismele de stabilire a taxelor de studii, vor evalua prestatia profesorilor si vor primi subventii pentru alte forme de cazare decat caminele

Ministerul Educatiei a elaborat, in premiera, dupa discutii cu reprezentantii organizatiilor studentesti, un proiect al Statutului Studentului, document ce isi propune sa stabileasca drepturile, dar si obligatiile tuturor celor care invata in universitatile romanesti. Documentul, care a fost publicat luni pe site-ul Ministerului Educatiei, prevede, printre altele, ca studentii vor avea dreptul sa cunoasca "mecanismele prin care se stabilesc taxele de studiu precum si alte taxe percepute de universitate studentilor", dar si sa evalueze "prestatia cadrelor didactice".

De ce a fost suspendata Romania de la tranzactionarea certificatelor de emisii de gaze cu efect de sera

Decizia Comitetului de Conformare a Protocolului de la Kyoto de suspendare a Romaniei de la tranzactionarea certificatelor de emisii de carbon era previzibila. Comitetul a anuntat inca de la inceputul lunii iulie ca este posibila suspendarea eligibilitatii Romaniei, suspendare care inseamna blocarea procesului de vanzare a surplusului de unitati de carbon, dar si limitarea tranzactiilor operatorilor care participa la Schema de Tranzactionare a Emisiilor din cadrul UE.

Razboi pe tema promovarii judecatorilor la ICCJ: CSM a promovat, prin interviu, doi noi judecatori la ICCJ - Sectia Penala / UNJR cere revocarea hotararii prin care s-a stabilit modul de promovare

Consiliul Suprem al Magistraturii (CSM) a decis promovarea la Sectia Penala, locul unde se judeca marile dosare de coruptie, la Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ), in urma unui interviu, judecatoarele Florentina Dragomir (Curtea de Apel Bucuresti) si Simona Cristina Nenita (Tribunalul Bucuresti). Promovarea celor doua juecatoare la Sectia Penala a venit dupa alte doua promovari la Sectia Comerciala si o promovare la Sectia Civila. Decizia de a relua procedura de promovare a magistratilor prin interviu a starnit reactia Uniunii Nionalea Judecatorilor din Romania (UNJR), care a solicitat CSM revocarea hotararii prin care se stabilesc noi reguli privind procedura de selectie a candidatilor pentru ocuparea posturilor vacante la ICCJ, considerand-o "inoportuna si nelegala".

VIDEO Traian Basescu la Rosia Montana: Declaratiile bombastice cu privire la cantitatea de cianura trebuie evitate. Orice tara isi foloseste resursele, cat credeti ca isi mai poate permite sa piarda Romania din cauza lasitatii oamenilor politici?

"Este esential ca Guvernele sa hotarasca ce trebuie. Daca puteti da imagini la televizor, e bine pentru ca trebuie sa inteleaga romanii ce dezastru ecologic e acum la Rosia Montana. Orice tara isi foloseste resursele, iar o astfel de exploatare creeaza locuri de munca. Daca acest proiect sta ingropat din '97 pana acum, asta se intampla din cauza lasitatii oamenilor politici. Daca ne prindea cresterea pretului la aur in plina exploatare? De ce credeti ca Romania a fost suspendata de la tranzactionarea certificatelor de emisii de carbon?"

Consilierul personal al Ministrului Muncii, dupa ce a asistat la o sinucidere: Daca vrei sa te sinucizi, du-te-n p***a ma-tii si fa-o pe pustii / Mirel Axinte: Comentariile sint prea dure. In astfel de momente reactiile la cald difera de la om la om

Mirel Axinte, recent numitul consilier personal al Ministrului Muncii, Familiei si Protectiei Sociale, Sebastian Lazaroiu, povesteste intr-o serie de comentarii postate la finalul unui articol de pe site-ul Blogary.ro cum a fost martorul unei sinucideri in gara Predeal. In comentariile sale, Axinte foloseste cuvinte foarte dure la adresa celui care s-ar fi sinucis: "Daca vrei sa te sinucizi, du-te-n p***a ma-tii si fa-o pe pustii, nu intr-un loc public. (...) Salvarea unor asemenea personaje nu e o miza. In cazul sinucigasilor eu as chema Rebu, nu IML-ul".

Organizatia MISA s-a instalat de un an in Argentina: "Locuitorii din Capilla del Monte sunt socati"

Organizatia MISA s-a stabilit de un an in Argentina, la Capilla del Monte, relateaza presa argentiniana, care descrie socul locuitorilor micului orasel situat in provincia Cordoba, unde "o grupare de romani, care combina yoga cu sexul si pornografia si care e condusa de controversatul Gregorian Bivolaru, s-a instalat pentru a filma o noua productie cu discipolii sai".

Traian Basescu: Romania nu mai poate sta mult cu 4,9 milioane de pensionari si 4,2 milioane de salariati

Romania nu mai poate sta mult cu 4,9 milioane de pensionari si 4,2 milioane de salariati, din care 1,2 milioane angajati la stat, traind tot din ce produc cei 3 milioane, a declarat luni presedintele Traian Basescu, relateaza Agerpres. Seful statului a facut aceste afirmatii la Rosia Montana, in judetul Alba, unde a mers pentru a se informa despre proiectul minier din zona.

Televiziuni de fapt divers: Cum a acaparat nunta lui Cristi Borcea programele de stiri

Masini de lux, covor rosu, sobor de opt preoti, lenjerie intima la vedere, tort mai mare ca mireasa: faptul divers a detinut suprematia, ieri, la stirile TV. O nunta filmata, cat s-a putut, din elicopter sau dupa gratiile gardurilor a fost considerata de televiziuni cel mai important eveniment al zilei de duminica, iar luni, dupa "marea petrecere", cu sprijinul "dezvaluirilor" din presa tabloida, a revendicat in continuare ore bune de transmisie pe posturile de profil. Audientele au fost pe masura.