Iata cele mai bune surse de proteine vegetale. Hrana ta se bazeaza mult pe vegetale si ti-e teama de carenta de proteine? Iata ce trebuie sa mananci pentru ca organismul sa nu simta lipsa carnii. Soia este alimentul adorat de vegetarieni pentru ca este foarte bogat in proteine. Puteti consuma lapte de soia, pasta de soia si tofu. Soia reduce colesterolul si scade riscul aparitiei unei boli cardiace, reprezentand totodata o sursa importanta de proteine, fibre, vitamine din complexul B si acizi grasi de tip omega 3, informeaza Click.

UtileFoto: Hotnews

Efectul revigorant al cafelei ar putea fi doar in mintea noastra. Cercetatorii au ales numai persoane intre 18 si 47 de ani, care s-au declarat a fi consumatori zilnici de cafea. Cei 88 de voluntari au fost impartiti in doua grupe. Una dintre gupe a primit cafea normala si a fost facuta sa creada ca este fara cofeina, iar cealalta grupa a primit decafeinizata si i s-a spus ca este cafea normala. In urma testelor s-a observat hiperactivitate in tabara celor care au baut cafea decofeinizata, fapt ce a condus la concluzia studiului, scrie Cancan.

Cinci legume care previn aciditatea gastrica. Daca te confrunti cu o senzatie dureroasa de apasare in stomac, asociata cu arsuri, greturi si cu regurgitari inseamna ca te pandeste o boala de stomac. Cu aceste simptome debuteaza afectiunile la nivel digestiv: balonarile, aciditatea gastrica, gastrita, ulcerul stomacal si duodenal. "Prezenta acidului clorhidric in stomac este necesara. Dar stresul, consumul de alcool si fumatul determina mucoasa stomacului sa secrete un surplus de acid clorhidric. Atunci cand sucul digestiv are o aciditate peste limita normala (1,5-1,8 la 1/l de lichid ingerat) devine agresiv si provoaca arsuri sau sangerari ale mucoasei", precizeaza Eugen Giurgiu, doctor in biochimie cu competente in fitoterapie si nutritie, relateaza Click.

De ce sunt tatuajele cancerigene? Fumezi, consumi bauturi alcoolice, stai la soare sau vorbesti la telefon? Cercetarile au demonstrat ca riscul de a te imbolnavi de cancer este ridicat. Se pare ca o noua cauza a fost adaugata la aceasta lista care se mareste pe zi ce trece: tatuajele, conform dailymail.co.uk.. Cei de la administratia americana pentru alimente si medicamente (FDA), au lansat o investigatie dupa ce s-a constatat ca nivelul toxic al substantelor chimice folosite la cerneala pentru tatuat este foarte ridicat. Unele studii publicate recent au aratat ca aceasta cerneala poate contine substante cancerigene precum ftalati, metale sau hidrocarburi. Dupa ce au facut mai multe teste pe animele, cercetatorii au descoperit ca o chimicala numita benzoapirena, folosita in special la producerea de cerneala neagra pentru tatuat, este una din pricipalele cauze ale cancerului de piele. Integral in Romania Libera.

Sub ce forma sunt mai eficiente medicamentele. Comprimatele obisnuite isi fac efectul intr-un timp mai indelungat decat tratamentele sub forma lichida. Calea de administrare care nu are aproape niciun efect secundar este cea locala: unguente si creme. Mucoasa gastrica este specializata in absorbtia diverselor substante pe care le ingeram, asa incat comprimatele pe care le inghitim sunt bine asimilate. Pe langa aceasta, nu exista risc de contaminare, ca atunci cand tratamentul este injectat, si este o metoda de administrare care nu creeaza disconfort, spre deosebire de altele. De asemenea, in cele mai multe cazuri, comprimatele, capsulele (cu un invelis care le protejeaza pana in intestinul subtire) si gelulele (cu continut lichid) sunt si mai ieftine decat substantele administrate in alte moduri, anunta Adevarul.