Ce importanta au fibrele in alimentatia zilnica. Fibrele alimentare reprezinta partea nedigerabila din anumite fructe si legume ori din cereale. Potrivit nutritionistilor, o persoana sanatoasa ar trebui sa consume intre 25 si 30 g de fibre. Din pacate, alimentele pe care le punem zilnic in farfurie ne furnizeaza numai 2% din cantitatea recomandata. In mod normal, organismul are nevoie zilnic de fibre, deoarece faciliteaza procesul de digestie. Iar in prezent, rolul lor este cu atat mai important, deoarece in dieta predomina alimentele care se digera greu si stagneaza mult timp in colon. Daca nu sunt eliminate la timp si in mod eficient, resturile alimentare intra intr-un proces de fermentatie si de putrefactie prelungite, iar dupa un timp sunt reabsorbite si repuse in circulatie. Acest proces intoxica atat colonul, cat si ficatul, scrie Adevarul.

UtileFoto: Colaj foto

Ciocolata este buna pentru moral si pentru inima. Toata lumea stie ca ciocolata face oamenii mai fericiti, insa proprietatile sale antioxidante si antiinflamatorii o fac un produs care ajuta si inima si moralul, inflormeaza Le Monde. Cardiologii europeni au ajuns la o concluzie care ii va bucura pe consumatorii de cacao: consumul regulat de ciocolata reduce cu o treime riscul de maladii cardiovasculare. Cu toate acestea, medicii recomanda consumul moderat de ciocolata, deoarece excesul ar duce la cresterea in greutate si la cresterea riscului de diabet, anunta Click.

Cartofii prajiti ingrasa de patru ori mai mult decat bauturile carbogazoase. Dintre toate alimentele, cartoful ingrasa cel mai tare, arata un studiu efectuat recent de Scoala Medicala Harvard Cercetatorii sustin ca o portie de cartofi, indiferent ca sunt fierti, prajiti sau copti, ne face sa luam in greutate mult mai mult decat daca consumam carne rosie sau daca bem bautura carbogazoasa. Aproximativ 120.877 persoane , care nu sufereau de vreo boala cronica, au fost implicate in acest studiu. Schimbarile in stilul lor de viata si greutate au fost evaluate din 4 in 4 ani. In acest timp, specialistii au constatat ca subiectii se ingrasau cu circa 1,5 kilograme din cauza cresterii cantitatii anumitor alimente. Cel mai adesea acest aliment era reprezentat de cartofi, consumati fierti, prajiti sau sub forma de chipsuri. Alte lucruri ce provocau cresterea in greutate mai erau carnea rosie, bauturile carbogazoase sau alimentele procesate, informeaza Libertatea.

La ce sa te gandesti azi ca sa-ti mearga bine maine. Tu esti singurul responsabil pentru viata ta, iar daca vrei sa faci o schimbare radicala ar fi bine sa incepi prin a modifica felul in care gandesti. Cand ai idei exceptionale, dorinte arzatoare privind succesul in viata personala sau in plan profesional, totul poate deveni realitate cu puterea uluitoare a gandurilor. Iata la ce sa te gandesti seara, inainte de culcare, ca sa ai noroc in ziua urmatoare. Vinul rosu este asociat cu castigurile substantiale. Paradoxal, se crede ca un gand puternic in care te imaginezi band din licoarea dragostei iti creeaza o energie pozitiva, care te indeamna sa lupti, sa vrei, sa-ti doresti si mai mult sa obtii bani frumosi. Relaxeaza-te meditand la acest lucru, mai ales daca datorezi o suma de bani pe care deocamdata nu o ai. Forta vinului te va ajuta sa obtii castigurile de care ai nevoie ca sa iesi din impas, scrie Cancan.

Adio, stres si durere, bun venit, relaxare! Masajul este recomandat in caz de probleme circulatorii, de dureri articulare ori musculare, dar si pentru a combate celulita, stresul sau depresia. Aceasta metoda terapeutica este poate cea mai comoda si cea mai placuta cale de a ne mentine sanatatea, dar totodata si de a trata un numar mare de boli. Indiferent daca se executa manual sau cu ajutorul unor dispozitive, masajul actioneaza asupra circulatiei sangvine si asupra celei limfatice. Efectele sale asupra organismului sunt complexe: o mai buna oxigenare a tesuturilor, stimularea producerii unor hormoni si a unor celule cu rol foarte important in apararea organismului si, nu in ultimul rand, ajuta la eliminarea toxinelor din corp, anunta Adevarul.

Sapte prostii pe care le facem in fiecare zi. Sunt cel putin sapte lucruri pe care le consideram firesti si sanatoase in viata noastra si care, de fapt, ne fac mai mult rau decat bine. Dusul zilnic. Pielea poate fi distrusa: fie se va usca si va crapa, caci dusul o lasa fara grasimile ei protectoare, fie o poate conduce la infectii cutanate, cauzate de lipsa acelorasi grasimi protectoare. Sfat: daca tot faci dus zilnic, macar fa-l cu apa ceva mai rece. Opt ore legate de somn. Mitul spune ca face bine si la frumusete, si la sanatatea nervoasa. Da, dar asta nu inseamna ca daca nu dormi opt ore legate faci ceva rau. Medicii spun ca cele opt ore pot fi adunate din noapte si zi cu rezultate la fel de bune. Clatitul gurii dupa spalatul pe dinti. Apa ia stratul de fluor protector pe care pasta il pune pe dinti. Ideal e sa nu te clatesti dupa ce te-ai spalat pe dinti si sa nu mananci si bei nimic macar o jumatate de ora. Nici spalatul pe dinti, imediat dupa ce ai mancat, nu e sanatos, intrucat acizii din mancare, dar si frecarea slabesc emailul dintilor, informeaza Click.