Afinele previn bolile de inima. Sunt numite super-alimente, si asta pe buna dreptate. Afinele sunt pline de vitamine si antioxidanti. Iata la ce ne ajuta o dieta bazata pe aceste fructe de padure. Vitaminele C si E, la fel ca si antioxidantii pe care-i contin, protejeaza impotriva bolilor degenerative si a cancerului de colon. Riscul de atacuri cardiace, dar si de diabet scade simtitor. Nu numai vinul rosu are proprietati cardioprotective. Un studiu recent a scos la suprafata faptul ca mai mult de 38% din continutul afinelor lupta impotriva radicalilor liberi, vinovati de afectiuni grave. Datorita continutului bogat de fitonutrienti, afinele contin un flavonoid care scade simtitor riscul de a dezvolta cancer ovarian. Afinele protejeaza creierul de stresul oxidativ si reduc afectiunile relationate cu inaintarea in varsta (Alzheimer sau dementa). O dieta bogata in afine imbunatateste atat capacitatea de invatare, cat si cea de gandire, informeaza Click.

UtileFoto: Hotnews

Cum si cat de des sa iti speli parul ca sa il mentii sanatos. Firul de par creste cu aproximativ 0,4 mm pe zi, adica 1-2 cm pe luna. Intrucat "comunica" prin radacina cu sistemele circulator si cel nervos, cresterea si sanatatea lui este influentata de dieta, hormoni, medicamente si de produse destinate ingrijirii. Sampoanele curata parul si scalpul, indeparteaza murdaria, sebumul, transpiratia, celulele moarte si produsele precum fixativul, gelul, spuma etc. Un sampon bun nu este neaparat acela care face spuma multa, ci acela care nu irita ochii, pielea si mucoasele, nu incalceste parul si se limpezeste cu usurinta. Integral in EVZ.

Uleiul de peste poate anula efectul chimioterapiei. Grasimile care se gasesc in suplimentele pe baza de ulei de peste nu ar trebui folosite de pacientii care urmeaza un tratament de chimioterapie, deoarece acestea anuleaza efectul terapiei. Studiul, publicat in revista Cancer Cell, arata ca acizi grasi, care sunt produsi si de celulele stem din sange, determina tumorile canceroase sa devina imune la chimioterapie. La aceasta concluzie au ajuns oamenii de stiinta de britanici, care au realizat studii pe soareci de laborator, dupa ce le-au dat acestora suplimente din ulei de peste, informeaza BBC. Expertii au constatat ca acizii grasi, gasiti, cu precadere, in astfel de suplimente, au impiedicat chimioterapia sa distruga tumorile canceroase. KHT si 16:4(n-3) sunt cei doi acizi grasi care anuleaza efectul aceste terapii, deoarece produc o serie de reactii chimice care determina celulele canceroase sa devina rezistente, anunta Gandul.

Esti ceea ce mananci Acum este momentul sa te uiti atent in farfuria ta. Te-ai intrebat vreodata daca valul de boli nemiloase aparute in ultimii ani nu este provocat doar de structura genetica a oamenilor? Medicii, dar si orice batran, iti pot spune ca alimentatia joaca un rol decisiv in starea ta de bine. Practic, vechea vorba inteleapta care spune ca suntem ceea ce mancam este 100% aplicabila. Asadar, uita-te atent in farfurie, ca si cum te-ai uita intr-o oglinda. Stii ca prajelile, grasimile animale si alimentele procesate sunt daunatoare pentru organism, dar aceasta informatie nu este de ajuns pentru a te tine departe de pericole. Uneori chiar si un meniu aparent sanatos poate fi o bomba cu ceas pentru organismul tau, scrie Cancan.

Ceai negru, in loc de cafea. Ceaiul negru contine cofeina, de aceea, este considerat un bun inlocuitor al licorii savurate cu precadere dimineata. Pentru ca are un continut ridicat de antioxidanti, vitamine si minerale, ceaiul negru protejeaza organismul de diverse boli. Previne cancerul si bolile cardio-vasculare, contribuie la o scadere a colesterolului si a numarului de trigliceride din sange precum si la o reducere a masei de grasime din organism. De asemenea, o cana de ceai negru, bauta zilnic, previne si vindeca ateroscleroza, relateaza Click.

Ce boli risti cand pupi icoane. Bisericile si pelerinajul la moaste, unde puparea icoanelor este sport national, va pot expune la multe boli transmisibile. Mai nou, curtea a numeroase spitale din tara a fost acaparata de biserici unde se practica acest ritual, iar unele au fost deschise chiar in unitati medicale unde se trateaza boli transmisibile, gen TBC sau virusuri gripale agresive. Parerile medicilor in ceea ce priveste transmiterea unor boli prin puparea iconelor sau folosirea unei lingurite comune pentru sute de persoane sunt impartite. Un exemplu de unitate medical "dotata" cu biserica este Spitalul de Boli Infectioase "Victor Babes" din Timisoara, unde sunt tratati bolnavi de TBC si unde a fost amenajata si sectia pentru tratamentul gripei A1H1. Directorul institutiei, Maria Cerbu, este foarte mandra de bisericuta din curtea spitalului si nu are nicio obiectie, informeaza EVZ.