Semintele de dovleac imbunatatesc memoria. Semintele de dovleac pe care le rontaim in fata televizorului sunt pline de nutrienti si vitamine. Sunt o sursa naturala de carbohidrati, amino-acizi si grasimi nesaturate. Dau buna dispozitie. Datorita continutului de acizi grasi Omega 3, semintele de dovleac sunt perfecte pentru prevenirea complicatiilor cardiovasculare: infarctele miocardice, accidentele vasculare cerebrale si arteritele membrelor inferioare, scrie Click.

UtileFoto: Colaj foto

Picioare obosite si dureroase: cum le tratam? Astazi, 80% dintre persoanele adulte acuza dureri de picioare, femeile fiind mai predispuse oboselii picioarelor din cauze hormonale asociate menstruatiei si menopauzei. Cea mai comuna cauza a oboselii picioarelor o constituie stilul de viata - sedentarismul, dieta alimentara, obezitatea, fumatul, la care se adauga si alti factori precum ereditatea sau schimbarile hormonale. Toate acestea au un impact semnificativ asupra circulatiei sangelui si a altor mecanisme fiziologice care pot provoca oboseala picioarelor. Integral in Libertatea.

Vinul rosu previne infarctul! Un pahar de vin rosu pe zi ne protejeaza inima, iar antioxidantii din struguri, transferati si in vin, ne protejeaza de cancer si scad riscul de osteoporoza. Atentie, insa! Nu trebuie sa faceti abuz. Iata ce spun specialistii despre efectele vinului asupra organismului. Vinul contine antioxidanti, in special resveratrol, gazduit de samburii si pielita strugurilor. Acestia lupta cu radicalii liberi si protejeaza astfel celulele sanatoase impotriva atacului acestora, informeaza Click.

Fructele de padure pregatesc imunitatea pentru vreme rece. Sistemul imunitar slabit, problemele digestive, dar si cancerul pot fi ameliorate si chiar tratate cu ajutorul fructelor de padure. Incalzirea la 40 de grade C le scade insa din beneficii. Gustoase, colorate si parfumate, fructele de padure aduc un plus de savoare deserturilor, dar si foarte multe beneficii pentru sanatate. Specialistii ofera o lista cu fructele de padure indicate in anotimpul de tranzitie catre sezonul rece si explica in ce cantitati si sub ce forma trebuie consumate pentru ca efectul sa fie cel scontat, anunta EVZ.

Mamele care mananca iaurt dietetic risca sa nasca bebelusi cu astm. Femeile insarcinate care mananca iaurt fara grasimi prezinta un risc crescut de a avea copii bolnavi de astm. Aceasta este concluzia unui studiu prezentat in cadrul conferintei European Respiratory Society, care arata ca predispozitia la aceasta afectiune creste in acest caz cu pana la 60%. Oamenii de stiinta de la Harvard School of Public Health au constatat ca absenta acizilor grasi din iaurtul mancat de mama poate fi cauza pentru care bebelusul sufera de astm sau diferite alergii. Expertii sunt de parere ca acizii grasi stimuleaza sistemul imunitar al fatului, ceea ce l-ar proteja eficient imporiva astmului si a alergiilor, relateaza Gandul.