"Gripa barbatilor" exista. De ce sexul tare e mai sensibil in fata unei banale raceli. Atunci cand un barbat raceste, acesta este acuzat ca exagereaza simptomele unei viroze respiratorii, dar oamenii de stiinta de la Universitatea Queen Mary, din Londra, au constatat ca aceasta afectiune banala pare sa ii afecteze mai mult pe barbati decat pe femei. Cercetatorii au descoperit ca reprezentantele sexului feminin au de doua ori mai multe celule albe in sange, spre deosebire de barbati, fapt care le face pe acestea sa aibe un sistem imunitar mai puternic. Asa ca atunci cand un barbat simte nevoia sa se intinda in pat inca de la primul stranut, acesta ar trebui crezut. Pentru a ajunge la aceasta concluzie, specialistii britanici au injectat in organismul unor cobai, atat de sex feminin, cat si masculin, diverse virusuri pentru a vedea cum reactioneaza sistemul lor imunitar, scrie Gandul.

UtileFoto: Colaj foto

Vaccinul contra tusei convulsive, eficient doar trei ani. Dupa trei ani de la administrare, vaccinul diftero-tetano-pertussis nu mai este eficient impotriva tusei convulsive, arata un studiu american recent. Oamenii de stiinta de la Centrul Medical "Kaiser" din California au dovedit ca infectia cu bacteria Bordetella pertussis, care duce la instalarea tusei convulsive, poate aparea chiar si la copiii care au primit toate cele cinci doze de vaccin. De fapt, riscul ca un copil sa faca boala este de 20 de ori mai mare in cazul in care au trecut mai mult de trei ani de la ultima doza de vaccin decat in cazul imunizarii mai recente, spun specialistii. Chiar daca vaccinul diftero-tetano-pertussis nu mai poate preveni infectia cu bacteria tusei convulsive dupa trei ani de la administrare, medicii spun ca el nu este totusi inutil. "Imunizarea combinata ofera protectie impotriva difteriei si tetanosului. In plus, vaccinul atenueaza simptomele tusei convulsive, prevenind instalarea formelor letale ale acesteia", precizeaza medicul Tom Clark, coordonatorul Centrului pentru Prevenirea Bolilor (Centers for Disease Control and Prevention - CDC) din SUA, anunta Adevarul.

Cum invingi celulita? Iata solutiile care dau rezultate! Celulita ne afecteaza, in egala masura, insa daca iei din timp masuri eficiente, vei face sa dispara acest aspect neplacut al pielii. Iata care sunt cauzele celulitei si solutiile care dau rezultate. Aproape 90% din femeile de pretutindeni se confrunta cu aceasta modificare a tesuturilor, indiferent de varsta. Celulita este rezultatul acumularii inegale de grasime si de toxine sub piele, care produce bine-cunoscutul aspect de coaja de portocala. Zonele predispuse sunt coapsele, fesele, soldurile si abdomenul. Pentru a afla daca ai celulita, ai la indemana o metoda simpla: strange usor pielea din jurul coapselor - daca in cuta formata, sub stratul de piele, apar mici denivelari care iti amintesc de aspectul portocalei, primesti pe loc raspunsul. Te numeri printre cele care au celulita! Celulita are insa diverse grade de evolutie care pot fi "atacate" cu mijloace specifice. Totul este sa nu lasi pe maine ce poti face azi, informeaza Click.

80% din bolile de inima pot fi prevenite. Bolile de inima pot fi prevenite intr-un procent de 80%, sustin reprezentantii Fundatiei Romane a Inimii. Medicii cardiologi afirma ca adoptarea unei diete echilibrate si renuntarea la sedentarism sunt doua masuri extrem de importante care scad predispozitia la afectiunile cardiovasculare. De asemenea, renuntatul la fumat si respectarea programului de odihna te ajuta sa reduci considerabil aparitia acestor boli. Potrivit prof. univ. dr. Dan Gaita, presedintele Fundatiei Romane a Inimii, aceste reguli simple pot preveni 90% din cazurile de diabet zaharat si 70% dintre cazurile de cancer. La nivel mondial Romania ocupa locul trei, un procent de 62% dintre romani murind din cauza bolilor cardiovasculare, a precizat prof. univ. dr. Gaita. Medicul a avertizat ca varsta la care apare infarctul de miocard a scazut considerabil. Daca in urma cu 20 de ani bolile de inima erau des intalnite in randul populatiei in varsta, in secolul XXI aceste afectiuni sunt tot mai raspandite in randul populatiei tinere. Grupa de varsta 30-40 ani este tot mai afectata de infarct miocardic sau accident vascular cerebral, spune prof. unuiv. Dr. Gaita, mentionand ca preventia bolilor cardiovasculare ar trebui facuta chiar din timpul scolii, scrie Gandul.

Barbatii cu vocea mai groasa au mai multa "priza" la femei. Femeile prefera vocile grave, adanci, cu inflexiuni baritonale. In schimb, sunt dezavantajati barbatii cu vocea subtire. Vocea unui barbat reprezinta chiar un riteriu in functie de care femeile isi aleg partenerul. Cercetatorii explica acest lucru prin faptul ca memoria femeilor este influentata de timbrul vocal pe care il aud si in functie de acest lucru isi aleg barbatul alaturi de care isi doresc sa fie. Cercetatorii au ajuns la aceste concluzii dupa ce a efectuat doua serii de teste pe o suta de femei. Ele trebuiau sa priveasca niste imagini care ilustrau anumite obiecte al caror nume a fost simultan pronuntat de o voce electronica care imita tonalitati masculine sau feminine si apoi de voci reale de barbati sau de femei. Rezultatele au aratat ca in ambele cazuri, femeile prefera vocile masculine grave si isi amintesc mai usor acele obie cte care apartin barbatilor cu vocea mai groasa, anunta Adevarul.

Radacinoasele te scapa de bolile digestive. Supele si sucurile din legume sunt delicioase, hranitoare si, in plus, te scapa de atat de frecventele afectiuni digestive. Supa de morcovi este remediul ideal atunci cand suferi de diaree si esti in pericol de deshidratare. Sucul de morcovi este recomandat pentru tratarea ulcerului sau a gastritei, deoarece in aceasta forma isi pastreaza continutul de vitamine (A, B1, B2, C, D, E) si de saruri minerale (fier, calciu, fosfor, sodiu). Organismul foloseste vitamina A din morcovi pentru a elimina secretiile de pe traiectul digestiv. De asemenea, morcovii actioneaza si impotriva viermilor intestinali, curatand totodata organismul de toxine. Un bun diuretic, telina este foarte buna daca ai digestia lenta, dar si daca ai fost diagnosticata cu o boala a stomacului sau a intestinului. Trei pahare de suc de telina pe zi ajuta la stimularea digestiei, combat gazele intestinale si accelereaza activitatea de drenare a bilei. O poti adauga la salate sau in ciorbe si vei observa ca are darul de a creste apetitul. De aceea, este indicata si in cazurile de anorexie, informeaza Click.