​Cum reactioneaza corpul tau cand creierul e prea "incins". Cei mai multi oameni asociaza cascatul cu nevoia de somn sau cu plictiseala. Ei bine, cele mai recente cercetari au scos la iveala faptul ca are si o alta utilitate despre care nu stiam nimic pana acum. Un cascat serios poate fi de ajutor in reglarea temperaturii creierului pentru a preveni o "supra-incalzire" a acestuia, au demonstrat oamenii de stiinta de la Universitatea Princeton. In timpul iernii in Tucson, Arizona, o echipa condusa de profesorul Andrew Gallup le-a cerut unor voluntari sa se uite la imagini cu oameni care casca si apoi le-au urmarit comportamentul pentru a observa daca acestia vor casca si ei. Acelasi proces l-au facut si in timpul sezonului cald. Cercetatorii au descoperit ca jumatate dintre participanti casca in timpul iernii, in timp ce doar un sfert dintre cei supusi experimentului casca in timpul verii. Dupa analizarea mai amanuntita a datelor, cercetatorii au ajuns la concluzia ca o metoda foarte eficienta de scadere a temperaturii creierului este cascatul, scrie EVZ.

UtileFoto: Colaj foto

Sexul de la prima intalnire si discutiile despre bani pot garanta fericirea in cuplu. Relatiile nu functioneaza dupa anumite legi si s-a demonstrat ca nu exista niciun ghid perfect pentru ca o relatie de cuplu sa mearga struna. Sfaturile pentru a continua sau a pune punct unei relatii sunt demodate si nu se aplica pentru fiecare persoana in parte. "A-ti ghida viata dupa anumite reguli iti distrage atentia de la ceea ce vrei cu adevarat", conchid specialistii americani. In acest caz, o persoana risca sa acorde prea putina atentie la ceea ce-si doreste cu adevarat si sa dea gres la capitolul relatii. Jurnalistii de la msnbc.com analizeaza reguli-cheie care odata pareau a fi esentiale pentru fericirea in cuplu si, mai apoi, in familie. "Nu te saruta de la prima intalnire" sau "Nu te grabi sa faci sex, asteapta cel putin trei saptamani" sunt regulile nescrise ale unei relatii, dar se pare ca nu mai sunt eficiente in contextul actual. Proba contrarie a sfaturilor de odinioara sunt relatiile care s-au dezvoltat dupa o aventura de o noapte, familiile fericite care au experimentat convietuirea inainte de casatorie sau cuplurile care au abordat problema delicata a banilor pana a face marele pas, anunta Gandul.

Varza, un aliment cu forta de medicament. Aceasta leguma este benefica in caz de tulburari digestive, de ulcer gastric sau de boli de piele. In scop terapeutic, varza este recomandata mai ales pentru proprietatile ei de stimulare a digestiei, energizante, tonice, vitaminizante si remineralizante. Varza este una dintre cele mai bune surse de vitamina C, avand si un continut bogat de minerale si de fibre. De aceea, specialistii in fitoterapie o recomanda persoanelor cu anemie, cu rahitism sau pentru prevenirea scorbutului, dar si in caz de gripa, de diabet sau de litiaza urinara. Pentru pastrarea intacta a proprietatilor, este de preferat ca varza sa fie folosita in stare cruda, sub forma de suc, de pasta sau de cataplasme, spun specialistii. "Varza este una dintre legumele cu numeroase proprietati benefice atat in administrare interna, cat si externa. Aceasta leguma este bogata in vitaminele A, C, E si in vitamine din grupul B, in minerale precum calciul, sodiul, magneziul, fosforul, fierul, dar si enzime", spune medicul Ruxandra Constantina, apifitoterapeut cu competente in reflexoterapie, informeaza Adevarul.

Cele mai bune remedii pentru picioare sanatoase. Aveti probleme cu picioarele? Va dor, le simtiti reci si se umfla destul de des? Aceste simptome isi gasesc remediile in diverse tratamente pe baza de plante. Specialistul Click!, dr. Cristina Balanescu, iti spune care sunt cele mai indicate terapii. Aceste afectiuni sunt date de o piele uscata constitutional, de expunere la aerul uscat, mai frecventa pe perioada concediului la mare, unde aerul este sarat si usuca mai mult pielea, dar si de o igiena deficitara, de boli endocrine sau boli cornice hepatice si renale. Puteti trata local cu sare pentru bai de picioare: dupa fiecare baie, crema cu ulei de jojoba, ulei de migdale dulci si masaj terapeutic. Sunt cauzate de varice, insuficienta circulatorie periferica, oboseala, pozitia in picioare pe timp indelungat, folosirea incaltamintei neadecvate. Tratamentul e cel cu extract de frunze de struguri rosii. Se prepara un decoct cu o lingura la 500 ml de apa care fierbe, se fierbe 10-15 minute, se strecoara, cu solutia respectiva se aplica comprese pe picioare, scrie Click.

Cinci beneficii nestiute ale berii, dovedite stiintific. Berea previne infarctul, diabetul, osteoporoza si dementa, fara sa ingrase, arata ultimele studii. Hidrateaza ca apa, iar cea fara alcool, stimuleaza lactatia si creste calitatea laptelui matern. In cantitati moderate (1-2 pahare pe zi femeile si 3-4 pahare barbatii), berea mentine inima sanatoasa si infarctul, regleaza glucoza din sange si tine diabetul la distanta, mentine oasele puternice si combate dementa. Hidrateaza la fel ca apa si, in varianta fara alcool, stimuleaza lactatia la femeile care alapteaza. Nu face burta, atat timp cat nu depasiti limita. Beneficiile sunt maxime pentru 20 de grame de alcool pe zi, insa consumul a peste 70 de grame are efect invers si este periculos pentru sanatate. Toate aceste date au fost prezentate la Bruxelles, cu ocazia celui de-al VI-lea Simpozion european privind berea si sanatatea, la care au participat reputati specialisti in medicina, nutritie si alimentatie din Europa, anunta EVZ.

Diabetul predispune la dementa. Persoanele bolnave de diabet sunt predispuse sa se confrunte nu doar cu boli de inima, ci si cu afectiuni neurologie, potrivit unui studiu realizat de oamenii de stiinta din Japonia. In cercetarea, realizata pe un esantion de 1.000 de femei si barbati, trecuti de varsta de 60 de ani, s-a constatat ca persoanele care sufera de diabet prezinta un risc de doua ori mai mare de a se imbolnavi de Alzheimer. Probabilitatea ca persoanele cu diabet zaharat sa dezvolte o boala neurologica in urmatorii 15 ani de la declansarea afectiunii metabolice si endocrine este de doua ori mai mare decat in cazul oamenilor sanatosi. Persoanele care sufera de diabet risca nu doar sa dezvolte maladia Alzheimer ci si alte tipuri de dementa, precizeaza expertii. "Este foarte important ca oamenii sa constientizeze ca diabetul este un factor de risc important pentru toate aceste tipuri de dementa", a declarat epidemiologul Rachel Whitmer, informeaza Gandul.